1280px Motorola RAZR V3i 03 579e88eb5f9b589aa9a84c0a

Ajatus käytetyn tai kunnostetun matkapuhelimen ostamisesta voi pelotella ihmisiä, jotka ovat huolissaan vanhoista tai vanhentuneista laitteista. Mutta kunnostetut puhelimet saattavat olla tuskin käytössä tai sisältävät uusinta teknologiaa. Pidä nämä yksinkertaiset tosiasiat mielessä, kun päätät, ostatko käytetyn vai kunnostetun laitteen vai et.

Kunnostettu vs käytetty

On tärkeää erottaa toisistaan ​​»kunnostettu» ja «käytetty». Näitä termejä käytetään joskus vaihtokelpoisina, mutta ne eivät suinkaan ole samoja. Kunnostetut puhelimet ovat yleensä läpikäyneet ammattimaisen kunnostusprosessin joko valmistajan tai pätevän jälleenmyyjän toimesta. Nämä puhelimet tarkistetaan vikojen ja kosmeettisten vaurioiden varalta, ja ne palautetaan tehdasasetuksiin. Kunnostetuissa puhelimissa voi olla rajoitettu takuu vikoja vastaan, mikä herättää luottamusta ostajiin, jotka saattavat epäröidä kunnostetun tuotteen ostamista.

Käytetty puhelin tarkoittaa yleensä puhelinta, joka myydään edelleen kuten se onehkä edelliseltä omistajalta. Käytetyn puhelimen ostaminen voi tarjota mahdollisuuden paljon, mutta siihen liittyy myös lisäriskejä. Näillä laitteilla ei ole uusia takuita, joita kunnostetut puhelimet joskus tarjoavat. Luotat myös käytetyn laitteen myyjään – että hän on kertonut sinulle kaiken, mitä sinun on tiedettävä puhelimesta, kuten aiemmat vauriot tai korjaukset, muutokset, jotka mitätöivät valmistajan takuun (kuten jailbreak) tai muita naarmuja tai kosmeettisia vikoja. Tarkista nämä puutteet, koska ne eivät välttämättä näy kuvissa, kun ostat verkosta eBayn kaltaisista lähteistä. Käytetyt puhelimet kannattaa katsastaa, mutta ostoksissa kannattaa olla ahkerampi ja perusteellisempi.

Kustannussäästöjä kunnostetuilla ja käytetyillä puhelimilla

Suurin hyöty käytetyn tai kunnostetun matkapuhelimen ostamisesta on kustannussäästöt. Mobiilioperaattoreille on nykyään vakiokäytäntö taata tuotteilleen 30 päivän palautusoikeus ilman kysymyksiä. Lain mukaan laitetta ei kuitenkaan voida luokitella uudeksi puhelimeksi, jos se jostain syystä palautetaan tuon ajan kuluessa. Tämän tyyppiset palautukset ovat usein seurausta ostajan katumuksesta ja tarjoavat taitavalle hintaostajalle erinomaisen mahdollisuuden säästää rahaa ja saada silti erinomainen laite.

Kunnostettujen ja käytettyjen puhelimien ympäristöedut

Nykyään on tullut yleiseksi käytännöksi hankkia uusi matkapuhelin muutaman vuoden välein – ja joissain tapauksissa joka vuosi – mutta mitä tapahtuu kaikille niille hylätyille matkapuhelimille? Poikkeuksetta ne tai niiden osat päätyvät kaatopaikoille. Yritykset ovat tulleet yhä herkemmiksi miljoonien kaatopaikoille päätyvien tuotteidensa ympäristölle haitallisille luonteille ja tarjoavat usein matkapuhelinten kierrätysmahdollisuuksia, mutta tämä ei yksinään ratkaise ongelmaa. Kunnostetun puhelimen ostaminen voi kuitenkin vaikuttaa myönteisesti ympäristöön. Tämä ympäristöystävällinen päätös yhdistettynä säästöihin tekee kunnostetun puhelimen valinnasta houkuttelevampaa.

Kun uusin ei aina ole paras

Kaiken kaikkiaan odotamme uusien puhelinmallien parantuvan aiempiin malleihin verrattuna. Näin ei aina ole, ja joskus uusissa malleissa on puutteita tai muutoksia, joista et ehkä pidä. Puhelinmarkkinoiden kypsyessä kehitys on tasaantunut monella tapaa. Uudemmat laitteet eivät aina tuo suuria parannuksia nopeuteen tai toimivuuteen. Joten uusin ja paras ei ole enää järkevä ostosvalinta, joka se ennen oli. Jos puhelimesi lakkaa toimimasta ja sinun on ostettava uusi, voit etsiä aiempaa laitteesi uusittujen tai käytettyjen myytävien puhelimien joukosta. Kunnostetut puhelimet ovat hyvä valinta, jos koet kiire sopeutua uuteen tekniikkaan enemmän päänsärkyä kuin hyötyä. Saat «uuden» puhelimen, joka on sama kuin se, jonka tunnet hyvin, mutta viivästyttää uusimpien matkapuhelimien uusien ominaisuuksien ja toimintojen oppimista.

Milloin ei kannata ostaa käytettyä puhelinta

Jos haluat vaihtaa matkapuhelimesi joka vuosi saadaksesi uusimman teknologian, kunnostetun puhelimen ostaminen ei todennäköisesti ole sinua varten. Uudessa kimaltelevassa laitteessa on jotain tyydyttävää, jonka voit purkaa pakkauksesta, käyttää ja esitellä. Toinen syy, miksi kunnostetun laitteen valitseminen ei välttämättä ole oikea istuvuus, liittyy valmistajan takuuseen. Kunnostettu matkapuhelin palautetaan yleensä valmistajalle 30 päivän kuluessa käytöstä. Kunnostetuissa matkapuhelimissa voi olla rajoitettu takuu siitä, että puhelin on palautettu uuteen kuntoon. Restauroinnin laatu riippuu siitä, kuka yksikköä kunnostaa ja miksi se alun perin palautettiin. Jos et halua olla huolissasi tästä epävarmuudesta tai jos haluat puhelimesi toimivan moitteettomasti, riski ei ehkä ole sinulle hyödyn arvoinen.

Varo punaisia ​​lippuja, kun ostat kunnostettuja matkapuhelimia

Aloita katsomalla, kuka kunnosti puhelimen. Onko se hyvämaineinen yritys? Onko heillä suotuisa kokemus? Ovatko muut asiakkaat tyytyväisiä tai tyytymättömiä tuotteisiinsa? Älä pelkää tehdä läksyjä täällä, aivan kuten ostaessasi käytetyn auton. Myyjän, jolta ostat, pitäisi pystyä vakuuttamaan sinulle, miksi laite kestää pitkään, jopa näin halvalla hinnalla. Jos he eivät paljasta prosessiaan puhelimen ammattimaiseen palauttamiseen, etsi muualta. Tarkista myös kunnostusmyyjän tarjoamat takuut. Uusilla puhelimilla on takuu, samoin kuin ammattimaisesti kunnostetuilla puhelimilla. Vaikka luultavasti huomaat, että kunnostetun matkapuhelimen takuut ovat rajoitetumpia ja lyhyempiä, varmista, että takuu on voimassa kohtuullisen ajan. Esimerkiksi uusilla puhelimilla voi olla vuoden takuu, kun taas kunnostetulla puhelimella on vain 90 päivän takuu. Jos takuuta ei anneta, se on merkki siitä, että kunnostustöitä tekevä myyjä ei luota uudelleenvalmistustöihinsä – eikä sinun siis myöskään pidä luottaa kyseiseen puhelimeen tai toimittajaan.

Mistä ostaa kunnostettuja matkapuhelimia

Monet langattomat operaattorit tarjoavat kunnostettuja puhelimia tapana purkaa vanhoja varastoja ja korvata palautettujen laitteiden kustannukset. Esimerkiksi AT&T tarjoaa kunnostusalennuksia useille puhelimille, joskus 40–150 dollaria uusien puhelimien hinnoista. Etsi myös kunnostettuja tarjouksia muilta palveluntarjoajilta. Sen lisäksi, että vähittäiskauppiaat, kuten Amazon ja Best Buy, ostavat kunnostettuja puhelimia langattomilla operaattoreilta, tarjoavat kunnostettuja tuotteita, joita ostajat voivat ostaa luottavaisin mielin. Riippumattomat myyjät ovat myös hyviä paikkoja tehdä ostoksia. Esimerkiksi CellularCountry.com tarjoaa laadukkaita käytettyjä puhelimia erilaisiin matkapuhelinverkkoihin, mutta muista, että niillä on vain 30 päivän takuu. Jos olet seikkailunhaluisempi, kokeile eBayta. Siellä on paljon hyvämaineisia myyjiä, jotka myyvät kunnostettuja laitteita, mutta tee tutkimusta löytääksesi hyvät tarjoukset huonommasta.

Por Markus