02LW493676 9 HeroSquare 6b0d2b0c32174dd5b0c9ba5047ea1fe1

Panasonic Lumix DC-FZ80

Mistä pidämme

 • Loistava kuvanlaatu
 • Erinomainen videon laatu
 • Vaikuttava kosketusnäyttö
 • Suuri arvo

Mistä emme pidä

 • Edullinen ulkokuori
 • Kiinteä näyttö
 • Ei mikrofoniliitäntää
 • Huono etsin

Panasonic Lumix DC-FZ80 näyttää ja tuntuu halvalta, mutta se tarjoaa erinomaisia ​​kuvia ja videoita, jotka ylittävät sen räikeän hyvän ulkonäön. Tämä kamera tarjoaa uskomattoman vastineen rahalle.

4.3

Panasonic Lumix DC-FZ80

Panasonic Lumix DC-FZ80

tässä artikkelissa

Ostimme Panasonic Lumix DC-FZ80:n, jotta asiantunteva arvioijamme voisi testata ja tarkistaa sen perusteellisesti. Jatka lukemista saadaksesi koko tuotearviomme.

Panasonic Lumix DC-FZ80 tarjoaa valtavasti lisäarvoa budjettitietoisille valokuvaajille. Siinä on valtava 60x optinen zoom, 18 megapikseliä ja 4K-video hämmästyttävän alhaisella hinnalla. Testasimme DC-FZ80:n nähdäksemme, kuinka tämä halpakamera todella toimii, ja nähdäksemme, kestääkö se muutaman kierroksen liian montaa kierrosta pyrkiessään kohtuuhintaan.

Panasonic Lumix DC-FZ80

Suunnittelu: Kun muovi on liian tahmeaa

On outoa ajatella, kuinka monta muovityyppiä on olemassa – on olemassa niin lujia ja kestäviä muoveja, että ne voidaan sekoittaa metalliin tai lasiin, ja sitten ovat muovit, joista Panasonic Lumix DC-FZ80 koostuu. Tämän kameran valmistuksessa käytetyissä materiaaleissa on jotain erittäin epämiellyttävää. Ja se muistuttaa ehdottomasti budjettihintaa. Mutta positiivinen puoli, DC-FZ80 ei paina käytännössä mitään. Et huomaa sen roikkuvan kaulassasi, ja superzoom-kameralle se on yksi pienimmistä. Emme ole koskaan kokeneet sitä ylikuormittaviksi, ja tästä syystä se on loistava matkakamera – ihanteellinen reppuseikkailuihin, joissa jokainen kilo on tärkeä.

Panasonic Lumix DC-FZ80

Asennusprosessi: Helppo aloittaa

DC-FZ80:n asettamisessa ei ole mitään monimutkaista – kosketusnäytön ansiosta kellonajan, päivämäärän ja kielen asettaminen on erittäin helppoa. Kamera latautuu muutamassa tunnissa, mutta mukana tuleva latauskaapeli on hyvin lyhyt, joten kameran on oltava melko lähellä pistorasiaa latauksen aikana. Vaikka pidimme alkuasennusta helpoksi, muiden kameran ominaisuuksien oppimiskäyrä oli huomattavasti jyrkempi. Panasonic pakkasi DC-FZ80:een paljon ominaisuuksia, ja edistyneemmät ominaisuudet vaativat paljon viittauksia käsikirjaan ja paljon yritys- ja erehdysmenetelmiä. Onneksi huomasimme, että mukana toimitetut käyttöohjeet ja ominaisuusoppaat ovat paljon perusteellisempia kuin mitä kameroiden ja muiden vempaimien mukana tulee nykyään. Kosketusnäyttö helpottaa myös navigointia hämmentävässä valikkojärjestelmässä.

Panasonic Lumix DC-FZ80

Säätimet ja tilat: hämmentävä joukko

Säätimet ovat yleensä huollettavia ja tuntuvat kosketettavilta ja miellyttäviltä käyttää, vaikka ne myös tuntuvat hieman halvoilta. Saat tavallisen tilapyörän, tallennuspainikkeen, zoomaus- ja suljinpainikkeet sekä ohjauspyörän. Arvostamme virtakytkimen sisällyttämistä painikkeen sijaan, mikä vähentää todennäköisyyttä, että kamera kytkeytyy vahingossa päälle tai pois päältä. Kameran päälle saat myös kaksi painiketta, jotka saattavat aluksi tuntua mystisiltä. Toinen valitsee 4K-valokuvatilan ja toinen «Post Focus», Panasonicin ainutlaatuisen ominaisuuden. 4K-valokuvatilalla on monia käyttömahdollisuuksia. Se tallentaa pohjimmiltaan 4K-videota, mutta sarjana 8 megapikseliä kuvia, jotka on kuvattu 30 fps:n nopeudella. Voit sitten valita näistä yksittäisistä kehyksistä. 4K-tiloissa voit valita, haluatko tallentaa tietyn ajan, tallentaa jatkuvasti, kunnes laukaisinta painetaan toisen kerran, ja tallentaa sekunnin ennen suljinpainikkeen painamista. Tämä jälkimmäinen vaihtoehto on varsin mielenkiintoinen, ja saimme sillä luotettavasti vangitsemaan nopean toiminnan, sillä ei tarvinnut arvata oikeaa hetkeä liipaisimen painamiseen.

Se on ehdoton edullinen kuvanlaadun suhteen. Ainoa ongelma 4K-valokuvatilassa on, että valokuvat eivät ole kovin korkearesoluutioisia, mutta se on arvokas kompromissi, jos todella tarvitset tietyn nopeasti liikkuvan kuvan juuri oikeaan. «Post Focus» on ainutlaatuinen tila, jossa on paljon potentiaalia. Tässä tilassa kamera tallentaa automaattisesti laajan valikoiman tarkennuspisteitä, jolloin voit säätää tarkennusta kuvan ottamisen jälkeen (tämä oli käytännössä hankalaa). Vaihtoehtoisesti voit asettaa kameran näyttämään pinotun kuvan, jossa kaikki on tarkennettuna, mikä on erityisen hyödyllistä lähikuvia kuvattaessa. Ylävalitsimen tilat ovat Automaattinen, Ohjelma, Aukon esivalinta, Shutter Priority, Manual ja Manual Video. Siellä on myös tila, jossa voit luoda omia esiasetuksiasi sekä suodattimia, kohtauksia ja panoraamatilan. Suodattimiin kuuluu muun muassa tehosteita, kuten lelukamera ja kalansilmä. Tämä voi olla hauska uutuus, mutta havaitsimme, että mikään niistä ei tuottanut miellyttäviä tuloksia. Kamera ei myöskään ole tarpeeksi tehokas käsittelemään näitä tehosteita reaaliajassa, joten sinun on kuvattava näytön pätkiessä jatkuvasti. Kohtaukset ovat hyödyllisempiä ja monipuolisempia, mukaan lukien 24 erilaista kohtausasetusta, joiden laatu ja käytettävyys vaihtelevat. Mutta kuten suodattimienkin kohdalla, huomasimme, että ne ovat uusia kuin mikään muu.

Näyttö ja etsin: ei paljon nähtävää, mutta tarpeeksi kosketeltavaa

FZ80K:n 1,4 miljoonan pisteen LCD-näyttö ei ole paljon katseltavaa, eikä se ole artikuloiva. Mutta se kompensoi tämän olemalla kosketusherkkä. Kosketusnäytön ohjaimet ovat herkkiä ja intuitiivisia, ja olimme usein kiitollisia sen eduista, joita se tuo valikoissa liikkumiseen ja tarkennuspisteiden asettamiseen. Etsin on eri tarina. Tämä 1,17 miljoonan pisteen LCD-näyttö on pieni ja haalistunut, ja se vaatii painikkeen aktivoinnin läheisyysanturin sijaan. Huomasimme käyttävämme sitä harvoin sen huonon laadun vuoksi.

Panasonic Lumix DC-FZ80

Automaattitarkennus: Ei vaikuttava, mutta hyvä seuraamaan

Huomasimme, että vaikka FZ80K:lla oli vaikeuksia tarkentaa toisinaan (etenkin hämärässä), se onnistui hyvin kohteen seuraamisessa. Kun kamera tarkensi kohteeseen, se seuraisi sitä virheetöntä, vaikka liikkuisimme edestakaisin ja kohde liikkuisi eri suuntiin. Vieläkin vaikuttavampi oli kyky napsauttaa takaisin aiheeseen sen liikkuessa kehyksestä sisään ja ulos.

Panasonic Lumix DC-FZ80

Valokuvan laatu: parempi kuin odotit

Suurin ongelma monissa budjettikameroissa on, että ne tuottavat huonolaatuisia kuvia. Ei niin FZ80K:n kanssa. Tämä kamera kilpailee superzoom-kameroiden kanssa selvästi hintapisteensä yläpuolella RAW- ja JPEG-kuvanlaadun suhteen. Tietysti se ei toimi hyvin heikossa valaistuksessa, mutta se ei ole koskaan kompaktikameroiden vahvuus. Kuvanvakain auttaa, mutta se ei ole tarpeeksi hyvä vastustamaan kameran keskikorkeaa ISO-suorituskykyä, joka nousee ISO 6400:aan, mutta suosittelemme pysymään alle 800:n laadukkaiden tulosten saavuttamiseksi. Hyvässä valaistuksessa FX80K on varsin vaikuttava, ja pelkän kuvanlaadun vuoksi tätä kameraa on vaikea päihittää superzoom-raolla.

Panasonic Lumix DC-FZ80

Videon laatu: suoriutuu palkkaluokkansa yläpuolella

Kuten still-kuvien kanssa, FZ80K on poikkeus säännöstä halpojen kameroiden suhteen. Voit tallentaa jopa 4K-videota nopeudella 30 fps, ja 4K-tarkkuudella ja muilla resoluutioilla otetut kuvat ovat erittäin teräviä ja yksityiskohtaisia. Videon suhteen ei ole monia vaihtoehtoja: se kuvaa vain 30 tai 60 kuvaa sekunnissa, ja korkeampi kuvanopeus on käytettävissä vain 1080p:n tai sitä alhaisemmilla resoluutioilla. Ilmeinen puute on mikrofoniportin puute. Tämä yhdessä sen tosiasian kanssa, että näyttö ei nivelty, tarkoittaa, että FZ80K:ta ei voida suositella vloggauskameraksi.

FZ80K on poikkeus säännöstä halpojen kameroiden suhteen. FZ80K:n tuottaman videon hyvää laatua ei kuitenkaan voida jättää huomiotta, ja mukana toimitetut time-lapse- ja stop-motion-ominaisuudet huomioon ottaen tämä olisi loistava kamera videokuvaukseen, jossa ääni ja itsetallennus eivät ole tärkeitä. Havaitsimme sen erinomaisesti luonnonmaisemien ja villieläinten kuvaamisessa, ja se on ihanteellinen matkavideoiden kuvaamiseen. Kun matkustat, haluat pitää mukanasi olevien varusteiden määrän minimissä, etkä välttämättä halua käyttää ulkoista mikrofonia joka tapauksessa.

Panasonic Lumix DC-FZ80

Ohjelmisto: WiFi yhdistetty

FZ80K muodostaa langattoman yhteyden älypuhelimeesi Wi-Fin kautta Panasonicin ilmaisen sovelluksen avulla. Löysimme sovelluksesta hyödyllisen kuvien siirtämiseen muokkausta varten ja valokuvien jakamiseen matkoilla.

Hinta: hyvä arvo

FX80K:n suositushinta on 399 dollaria, mutta useimmat kaupat myyvät sitä noin sata dollaria halvemmalla. Se on ehdoton edullinen kuvanlaadun suhteen, jonka se pystyy kaappaamaan koko zoomausalueella. Tämä alhainen hinta sisältää tietysti kompromisseja rakennuslaadun suhteen – tämä ei ole erityisen ergonominen kamera ja siinä on paljon kulmia leikattu. Kamera toimii kuitenkin hyvin siellä, missä sillä on merkitystä, joten se on loistava budjettivaihtoehto.

Panasonic LUMIX DC-FZ80 vs. Canon Powershot SX70

Testimme perusteella Canon Powershot SX70 on epäilemättä parempi yleiskamera kuin FZ80K. Rakentamisen laatu, ohjausjärjestelmä, valikkojärjestelmä, automaattitarkennus ja ergonomia ovat valovuosia edellä FZ80K:ta. SX70:n MSRP on kuitenkin 549 dollaria, siinä ei ole kosketusnäyttöä eikä se tarjoa parempaa kuvanlaatua kuin FZ80K. Vertailun vuoksi FZ80K pystyy jopa tuottamaan hieman laadukkaampia valokuvia ja videoita kuin SX70. SX70 tuottaa kuitenkin johdonmukaisempia tuloksia kuin FZ80K, koska se on laadukkaampi kamera kaikilta muilta osin. SX70 on ylimääräisen rahan arvoinen, mutta jos haluat säästää muutaman dollarin, sinun ei tarvitse tinkiä kuvanlaadusta FZ80K:n kanssa.


Lopullinen tuomio

Tehokas pieni kamera erittäin edulliseen hintaan. Vaikka Panasonic LUMIX DC-FZ80 on melko huonosti rakennettu ja siinä on hämmentävä valikkojärjestelmä, sen erinomainen kosketusnäyttöliittymä ja korkea kuvanlaatu tekevät siitä huomattavan kilpailukykyisen paljon kalliimpien kameroiden kanssa. Et löydä paljon parempaa vastinetta rahalle.

Samanlaisia ​​arvioimamme tuotteet:

 • Nikon COOLPIX P1000
 • Canon PowerShot SX530
 • Canon PowerShot G7 X Mark II

Tekniset tiedot

 • tuotteen nimi

  Lumix DC-FZ80

 • Tuotteen merkki

  Panasonic

 • SKU

  885170310919885170310919

 • Hinta

  399,00 dollaria

 • Paino

  1,35 lbs.

 • Tuotteen mitat

  4,7 x 5,1 x 3,7 tuumaa.

 • Sensori

  1/2,3 tuuman MOS, 18,1 MP

 • Tallennuksen laatu

  Jopa 3849x2160p: 30 fps

 • Zoomausalue

  60x 20mm-1200mm (35mm vastaava)

 • Herkkyys

  80-6400

 • Näyttö

  3 tuuman LCD-kosketusnäyttö 1,4 miljoonalla pikselillä

 • Etsin

  LCD-näyttö 1,17 miljoonalla pikselillä

 • portit

  Mini HDMI, USB micro b

 • Yhteysvaihtoehdot

  Wi-Fi

 • Takuu

  1 vuosi

Por Markus