hero SQ 03LW4158963 1 f9f7485644e944948ff5ab6a5e808ddf

Canon PowerShot SX720 HS

Mitä me pidämme?

 • Tyylikäs muotoilu
 • Optinen kuvanvakain (IS)
 • Kiinteä zoomausalue
 • Langaton yhteys

Mistä emme pidä

 • Ei 4K-videota
 • Minimaaliset manuaaliset vaihtoehdot
 • Ei kosketusnäyttöä
 • Ei säänkestävä

Canon PowerShot SX720 HS saattaa näyttää ja tuntua kompaktilta kameralta, mutta sen sisällä on vaikuttava 40x zoom-objektiivi optisella kuvanvakaimella, joka sopii täydellisesti sen 20 megapikselin still-kuviin ja 1080p-videoominaisuuksiin.

4

Canon PowerShot SX720 HS

Canon PowerShot SX720 HS

tässä artikkelissa

Ostimme Canon PowerShot SX720 HS:n, ​​jotta asiantunteva arvioijamme voisi testata ja tarkistaa sen perusteellisesti. Jatka lukemista saadaksesi koko tuotearviomme.

Kuka sanoo, että hyvät asiat eivät tule pienissä pakkauksissa? Canon pitää SX720 HS:ään kompaktina kamerana, mutta sen pienessä muodossaan on vaikuttava 40x zoom, jossa on myös optinen kuvanvakain. Kun siihen lisätään 20 megapikselin kenno ja Full HD -videotallennus, saat melko tehokkaan kameran, joka ei mahdu kunnon taskuun. Nähdäksemme, kuinka hyvin PowerShot SX720 HS toimii, kokeilimme sitä ja testasimme kaikkea sen suunnittelusta ja ergonomiasta kuvan ja videon laatuun.

Canon PowerShot SX720 HS

Suunnittelu: iso ja pieni, kaikki yhdessä

Canon SX720 HS on melko vakio, kun se tulee osoita ja ampuu. Siinä on pyöristetty suorakaiteen muotoinen muotoilu, jossa on näkyvä linssi ja kahva edessä, kun taas takana on 3 tuuman näyttö ja sarja painikkeita asetusten muuttamiseen ja valikossa liikkumiseen. Yläosassa on säleikkö, jossa on sisäänrakennetut mikrofonit ja kaiutin, sekä virtapainike, laukaisin ja erillinen videon tallennuspainike. Pohjassa on tavallinen jalustakiinnitys ja ovi avautuu paljastaen akku- ja SD-korttilokeron. Mikään suunnittelussa ei ole hämmästyttävää, mutta on uskomattoman vaikuttavaa, että Canon on onnistunut pakata näin tehokkaan objektiivin tämän kokoiseen kameraan. Siellä on kaksi kertaa SX720 HS:n kokoisia kameroita pienemmällä zoomausalueella. Se oli tarpeeksi pieni, jotta voisimme heittää sen vaippalaukkuun, pieneen lompakkoon, kantoreppuun ja jopa taskuihimme ilman suurta meteliä. Henkilökohtaisesti olisimme toivoneet hieman näkyvämpää kädensijaa, mutta kumipinnoite esti kameraa liikkumasta liikaa käsissämme.

Se oli tarpeeksi pieni, jotta voisimme heittää sen vaippalaukkuun, pieneen lompakkoon, kantoreppuun ja jopa taskuihimme ilman suurta meteliä. Huomasimme, että takana oleva painikerivi riittää juuri niin, että pääset käsiksi kaikkiin tärkeisiin asetuksiin ja toimintoihin häiritsemättä meitä käytettävyyden kannalta. Olisimme halunneet takaosan 3 tuuman näytön olevan kosketusnäyttö, mutta koska tämä on enemmän lähtötason kamera, tämä ei välttämättä tullut yllätyksenä. Yleisesti ottaen ei ole paljon valittamista. SX720 HS:n rakenne on melko vakio, ja sen kaikki tärkeimmät toiminnot ja komponentit ovat helposti saatavilla nopeaa käyttöä ja käyttöä varten.

Canon PowerShot SX720 HS

Asennusprosessi: lyhyt ja makea

Canon PowerShot SX720 HS:n asentaminen on yhtä helppoa kuin sen – ja sen osien – ottaminen pois laatikosta, ladattavan akun asettaminen kameraan, SD-kortin kiinnittäminen aukkoon (akkulokeron sisällä) ja sen käynnistäminen. Kun kamera käynnistyy ensimmäisen kerran, sinua pyydetään syöttämään nykyinen aika ja päivämäärä, jotta oikeat metatiedot voidaan leimata kuvatiedostoihin. Kun olet ohittanut sen, olet valmis ampumaan. Valikossa on runsaasti asetuksia ja mukautusvaihtoehtoja, mutta kamera on helppokäyttöinen heti pakkauksesta otettuna, eikä kuvaamisen aloittaminen vaadi näpertelyä.

Canon PowerShot SX720 HS

Valokuvan laatu: loistava suorituskyky kohtuulliseen hintaan

SX720 HS:n ytimessä oleva anturi ei ole suurin, mutta se toimii varmasti hyvin kokoonsa nähden. 20,3 megapikselin (5184 x 3888 pikseliä) 1/2,3 tuuman sensorin ISO-alue on 80-3200, ja se tarjoaa valotusajat vaihtelevat 1/3200 sekunnista 15 sekuntiin. Yhdessä sisäänrakennetun 40-kertaisen zoomin (24–960 mm:n täyskuvan vastaava) kanssa anturi toimii hyvin suurimmalla osalla zoomausaluetta. Testasimme kameraa eri ympäristöissä, kaikilla zoomauspituuksilla ja lähes kaikilla ISO-asetuksilla. Hyvin valaistuissa ympäristöissä SX720 HS toimi upeasti lähes koko zoomausalueella. Pisimmillä polttoväleillä valokuvat olivat huomattavasti pehmeämpiä, varsinkin reunoilla, mutta eivät parempia tai huonompia kuin vertailukelpoiset kamerajärjestelmät.

Tämä kamera kärsii pahasti hämärässä. Kyllä, siinä on sisäänrakennettu salama, mutta se ei ulotu kauas, eikä se ole kaikkein mairittelevin valo polttovälistäsi tai kohteestasi riippumatta. Jopa pilvisissä olosuhteissa ja hämärässä kamera toimi hyvin suurimmalla osalla zoomausaluetta. Jälleen pisimmät polttovälit kärsivät hieman, lähinnä lisääntyneen ISO-vaatimuksen takia, sillä objektiivissa on säädettävä aukko, joka rajoittaa valonläpäisyä zoomattaessa, mutta kuvat olivat silti käyttökelpoisia useimmissa tapauksissa. Tämä kamera kärsii pahasti hämärässä. Kyllä, siinä on sisäänrakennettu salama, mutta se ei ulotu kauas, eikä se ole kaikkein mairittelevin valo polttovälistäsi tai kohteestasi riippumatta. Se toimii hetkessä, mutta älä käytä tätä kameraa mihinkään muuhun kuin tilannekuviin heikossa valaistuksessa. Kaiken kaikkiaan valokuvan laatu oli vakaa kaikkialla. Kuvat olivat hieman pehmeämpiä täysin zoomattuina, ja tilanteet, joissa salamaa tarvitaan, eivät ole ihanteellisia, mutta ottaen huomioon kuinka kompakti tämä kamera on ja sen tarjoama zoomausalue, valokuvat tekivät meihin vaikutuksen useammin kuin ei.

Canon PowerShot SX720 HS

Videon laatu: vakaa

Canon tunnetaan pienempien kameroidensa videoominaisuuksien rajoittamisesta, mutta SX720 HS ei ole lyhyt. Kamera tarjoaa 1080p-kuvauksen jopa 30 kuvaa sekunnissa (fps) ja siinä on useita kuvanvakautustiloja, jotta kuva pysyy mahdollisimman paikallaan, jopa kädessä pidettäessä.

Kun siihen lisätään 20 megapikselin kenno ja Full HD -videotallennus, saat melko tehokkaan kameran, joka ei mahdu kunnon taskuun. Huomasimme, että kamera otti vaikuttavia kuvia kirkkaassa auringonvalossa ja kunnollisia kuvia pilvisissä olosuhteissa. Kun valot olivat vähissä tai aurinko laski, videon laatu heikkeni dramaattisesti, kun anturi nosti ISO-arvoa valon puutteen vuoksi. Tämä muutti kuvat tummaksi, sotkuiseksi kohinanpoiston ansiosta. Dynamic IS, Powered IS, Macro (hybridi) IS ja Active Tripod IS toimivat kaikki hyvin. Testasimme optista kuvanvakainta loitonna, zoomattu, still-kuvilla, videolla ja se toimi uskomattoman hyvin kaikissa yllä mainituissa tilanteissa. Video oli hieman tärisevä, kun sitä pidettiin täysin kädessä pitemmillä polttoväleillä, mutta ellei sitä katsottu suurelta näytöltä, liike oli tuskin havaittavissa.

Canon PowerShot SX720 HS

Ohjelmisto: funktio muodon yläpuolella

Sisäänrakennetun Wi-Fi- ja Bluetooth-yhteyden ansiosta SX720 HS pystyy siirtämään kuvia langattomasti kameran SD-kortilta Android- tai iOS-laitteeseen, jossa on Canonin Camera Connect -mobiilisovellus. Vaikka sovellus voisi vaatia jonkin verran työtä käyttöliittymäosastolla, valokuvien ja videoiden siirto sujuu asennuksen jälkeen. Vielä viileämpi sovellus voi automaattisesti geotagoida SX720 HS:llä otettuja valokuvia älypuhelimesi GPS-signaalin avulla.

Hinta: Juuri siellä missä sen pitääkin olla

Canon SX720 HS:n vähittäismyyntihinta on 300 dollaria, mikä vastaa sen tarjontaa. DSLR-kameroiden hinnat laskevat edelleen, mutta joskus haluat jotain hieman taskukokoisempaa. Ja niin vaikuttavia kuin älypuhelimista on tullut, mikään älypuhelin ei tällä hetkellä tarjoa 30-kertaista optista zoomia, joten SX720 HS pitää edelleen paikkansa laskevilla point-and-shoot-markkinoilla.

Canon PowerShot SX720 HS vs Nikon A900

Kuten useimpien Canonin ja Nikonin tarjousten kohdalla, SX720 HS:llä on lähes identtinen kilpailija Nikonin kanssa A900:n muodossa. A900:ssa on 20 megapikselin 1/2,3 tuuman CMOS-kenno, jonka ISO-alue on 80–3200, mikä vastaa SX720 HS:n ominaisuuksia. A900 tarjoaa myös samanlaisen polttovälialueen (24-840 mm täyskuvan vastaava), optisen kuvanvakaimen ja sisäänrakennetun langattoman toiminnon. A900 on huippuluokkaa videoosastolla, jatkuvalla kuvaustoiminnolla ja elektronisella etsimellä. A900:ssa on 4K-videotallennus jopa 30 fps:n nopeudella, 7 fps jatkuva kuvaus (verrattuna SX720 HS:n 5,9 fps) ja kallistettava 3 tuuman näyttö, joka tarjoaa hieman enemmän joustavuutta kuin Canonin kiinteä näyttö. A900 maksaa hieman enemmän kuin SX720 HS 367 dollarilla, mutta sillä ylimääräisellä rahalla saat 4K-videota, joustavamman näytön ja nopeamman sarjakuvauksen. Jos 4K-video ei kuitenkaan ole vaatimus etkä usko tarvitsevasi saranoitua näyttöä, kannattaa ehkä säästää ylimääräinen raha ja valita SX720 HS.


Lopullinen tuomio

Pieni mutta voimakas.Jokainen, joka ajattelee, että hyvää ei voi tulla pienissä pakkauksissa, ei selvästikään ole koskaan kokeillut SX720 HS:ää. Se ei tyrmää sinua, mutta testauksessa rakastimme monipuolisuutta niin kompaktissa koossa. Aikana, jolloin kompaktikameroiden myynti laskee nopeasti, SX720 HS onnistuu luomaan oman markkinaraon vaikuttavalla zoomausalueella, 1080p-videolla, 20,3 megapikselin valokuvilla ja kauniilla muotoilulla.

Tekniset tiedot:

 • tuotteen nimi

  PowerShot SX720 HS

 • Tuotteen merkki:

  Canon

 • UPC

  017817770613

 • Hinta

  299,99 dollaria

 • Paino

  9,52 unssia

 • Tuotteen mitat

  4,33 x 2,52 x 1,42 tuumaa.

 • Väri

  Musta, hopea, Midnight Blue, Triple Midnight, mittatilaustyönä

 • Kuvasensori

  20,3 megapikselin 1/2,3″ taustavalaistu (BSI) CMOS-kenno

 • Linkki

  Bluetooth 4.1/Wi-Fi 802.11 b/g/n

 • Akun kesto

  20 tuntia

 • Varastointityyppi

  SD/SDHC/SDXC-kortit

 • ISO

  Automaattinen, 100-3200

 • Suurin resoluutio

  5184×3888

 • Tulot/lähdöt

  3,5 mm aux-liitin, mikro-USB-portti

 • Takuu

  1 vuoden takuu

 • Yhteensopivuus

  Android, iOS, Windows, macOS

Por Markus