GettyImages 114371817 58a523bc3df78c345b322934 c053d760a8394fdfb07343357925a9dd

Perinteisen ja tietokoneanimoinnin ero on helppo määritellä: perinteisessä animaatiossa käytetään menetelmiä, jotka eivät vaadi digitaalisia työkaluja, kun taas tietokoneanimaatiomenetelmissä – arvaatteko sen – tietokoneita. Toinen tapa erottaa nämä kaksi on fyysinen vs. virtuaalinen; perinteinen animaatio käyttää fyysistä materiaalia ja toimintaa, kun taas tietokoneanimaatio käyttää virtuaalisia materiaaleja digitaalisessa tilassa.

Perinteinen animaatio hallitsi varhaista animaatiota

Perinteinen 2D-soluanimaatio ja stop motion -animaatio kuuluvat molemmat perinteisen animaation luokkaan, vaikka molemmat käyttävätkin viime kädessä digitaalisia kuvausmenetelmiä. Tärkeintä on itse animaation tuotantomenetelmä. Cel-animaatio sisältää käsin piirtämisen, käsin musteella ja maalaamalla tuhansia kehyksiä kirkkaille soluille, jotka näytetään maalattua taustaa vasten ja kuvataan nopeasti peräkkäin, kun taas stop motion -animaatio sisältää työskentelyn fyysisten mallien ja objektien kanssa, jotka muodostavat yhden kehyksen. jotka on tallennettu kameraan. aika. Tämä käytännönläheinen menetelmä vaatii ryhmän taiteilijoita, siivoustaiteilijoita, maalareita, ohjaajia, taustataiteilijoita ja kameraryhmiä – sekä kuvakäsikirjoittajia ja käsikirjoittajia, jotka täydentävät alkuperäisiä konsepteja. Suurissa projekteissa aikaa, työvoimaa ja laitteita tarvitaan valtavasti.

Tietokoneanimaatio on halvempaa ja nopeampaa

Kun animoit näytöllä, työskentelet tietokoneanimaatiolla. 3D-animaatio tuli omakseen tietokoneiden kanssa. Tietokoneanimaatio voi olla 2D tai 3D, mutta 2D-tietokoneanimaatioon liittyy usein perinteisen 2D-animaatiotyötilan virtualisointi, kynä ja paperin tuominen digitaaliseen ympäristöön jäljittelemään sarjakuvaanimaatioiden työnkulkuja ja tyylejä. 3D-tietokoneanimaatio käyttää hybridityönkulkuja perinteisillä aikajanoilla, jotka on mukautettu työskentelemään 3D-virtuaalitilassa. Tietokoneanimaatio yksinkertaistaa animaation työkalupakkia; Tarvitset vain tietokoneen, jolla on riittävät järjestelmävaatimukset valitsemasi 2D- tai 3D-ohjelmistosovelluksen käyttämiseen, sekä ihmiset, jotka on koulutettu käyttämään kyseistä ohjelmistoa. Halutusta animaatiotyypistä riippuen prosessi voi joskus olla täysin automatisoitu. Muissa tapauksissa, kuten monissa 2D-sarjakuva-animaatioissa, käsin lyijykynätyötä tarvitaan edelleen ennen kuin yksittäiset piirustukset skannataan tietokoneelle digitaalista väritystä ja sekvensointia varten. Tietokoneanimaatio on paljon vähemmän työvoimavaltaista ja paljon halvempaa. Sillä on suurempi virhemarginaali, koska voit kumota digitaalisten tiedostojen virheet tietyssä määrässä vaiheita. Monissa tapauksissa animaatiota on vaikea luokitella tiukasti yhdeksi tai toiseksi, koska monet animaattorit seuraavat hybridipolkua, jossa animaation jotkin osat tuotetaan perinteisin tyylein ennen kuin ne viimeistellään tai parannetaan digitaalisilla menetelmillä.

Por Markus