portrait of intellectual man typing on laptop 183099258 57bc50593df78c8763d93e8d

Vimeo on videonjakosivusto, joka palvelee taiteellisempia sisällöntuottajia kuin valtava videovarasto, kuten YouTube. Sekä harrastajat että ammattilaiset käyttävät Vimeoa työnsä jakamiseen ja yleisönsä tavoittamiseen. Tässä on katsaus Vimeon videon pakkausohjeisiin ja muihin faktoihin, jotka sinun on tiedettävä valmistellaksesi ja ladataksesi videosi Vimeoon.

Tietoja Vimeo-jäsenyydestä

Ennen kuin lataat videon Vimeoon, sinun tulee liittyä palveluun. Vimeolla on erilaisia ​​jäsenyystasoja, jotka täyttävät varmasti jokaisen sisällöntuottajan tarpeet.

Perusjäsenyys

Vimeon ilmainen Basic-jäsenyys tarjoaa käyttäjille 500 Mt ilmaista lataustilaa viikoittain 5 Gt:n videotallennusrajoituksella. Siinä on SD- ja 720p HD -toisto. Tämä taso sisältää perusanalytiikan, upotusominaisuudet, yksityisyyden hallinnan ja paljon muuta. Lataa jopa 10 videota päivässä.

Plus jäsenyys

Jos olet edistyneempi sisällöntuottaja, joka kuvaa Full HD -videoita, saatat valita Vimeon Plus -suunnitelman. 7 dollarilla kuukaudessa (laskutetaan vuosittain) saat 5 Gt viikoittaista tallennustilaa, välittömät videomuunnokset, mukautusvaihtoehdot, rajattomat ryhmät ja kanavat, mahdollisuuden valita, mihin videosi upotetaan, ja paljon muuta. Vimeo Plus on loistava vaihtoehto videoiden isännöintiin portfoliollesi, projektillesi tai henkilökohtaiselle verkkosivustollesi. Tämä tallennusraja käynnistyy uudelleen joka viikko, joten voit ladata uuden projektin tai leikkeen seitsemän päivän välein, jos tila loppuu.

Pro-jäsenyys

Jos olet luova ammattilainen ja tarvitset vielä enemmän tallennustilaa ponnisteluihisi, Vimeo tarjoaa Pro-päivityksen, jossa on 20 Gt viikoittainen tallennustila, rajoittamaton videotoisto ja HD 1080p -video. Lisää oma tuotemerkkisi videoihisi ja sivustollesi ilman Vimeo-logoa ja hyödynnä edistyneitä videon toistosäätimiä. Vimeo Pro maksaa 20 dollaria kuukaudessa, laskutetaan vuosittain. Pro-suunnitelma ei tarjoa kuukausitilausta, koska Vimeo katsoo tämän tason sopivaksi vain pitkäaikaisiin projekteihin.

Valmistele videosi Vimeossa

Riippumatta jäsentasostasi, sinun tulee valmistella videosi Vimeolle ennen niiden lataamista maksimoidaksesi tallennustilan ja varmistaaksesi, että ne toistuvat sujuvasti. Tämä sisältää videoidesi viennin ja pakkaamisen sekä Vimeon latausasetusten noudattamisen.

Tiedostomuodot

Vimeo hyväksyy laajan valikoiman videotiedostomuotoja, mukaan lukien MP4, MOV, WMV, AVI ja FLV. Et voi ladata muuta kuin videomuotoa, kuten JPEG, WAV tai PNG. Jos lataat tiedostotyyppiä, jota ei tueta, saat virheellisen tiedoston -viestin.

puristus

Vimeo suosittelee pakattujen tiedostojen lataamista tallennustilan säästämiseksi ja videoidesi ulkoasun maksimoimiseksi. Videonmuokkausohjelmistosi, kuten Final Cut, Adobe Premiere Pro tai iMovie, voivat pakata videosi helposti.

koodekit

Koodekit ovat formaatteja, joita käytetään videoiden koodaamiseen. Ajatuksena on luoda parasta laatua olevaa videota pienimmällä tiedostokoolla. Vimeo suosittelee H.264-videokooderin käyttöä. Tämä on avoimen lähdekoodin koodekki, joten useimpien muokkausohjelmien pitäisi tukea sitä. Vimeo tukee ja suosittelee myös Apple ProRes 422:ta (HQ) ja H.265:tä, jotka tunnetaan myös nimellä High-Efficiency Video Coding (HEVC).

ruudunpäivitysnopeus

Videosi kuvataajuus ilmaisee, kuinka usein kuvakehyksesi näkyvät näytöllä. Vimeo suosittelee vakiokuvanopeutta vaihtelevan kuvanopeuden sijaan ja suosittelee, että pidät videosi alkuperäisen kuvanopeuden. Jos videosi kuvataajuus on yli 60 kuvaa sekunnissa (FPS), Vimeo laskee sitä.

Bittinopeus

Videon bittinopeudella on paljon tekemistä sen visuaalisen laadun kanssa. Vimeo suosittelee rajoittamaan bittinopeuden 2 000–5 000 Kbps:iin SD-levylle ja 5 000–10 000 Kbps:iin 720p HD -videolle. Bittinopeuden rajoittaminen tarkoittaa, että videon toiston välein lähetettävän tiedon määrää rajoitetaan. Bittinopeuden skaalaaminen takaisin Vimeon teknisiin tietoihin varmistaa sujuvan näytön yleisöllesi. Vimeo tukee vakioita 24, 25 tai 30 (tai 29,97) ruutunopeuksia sekunnissa. Jos videosi kuvattiin korkeammalla kuvalla, jaa kuvataajuus kahdella ja pakkaa sen mukaan.

Ratkaisu

Videosi tarkkuus voi vaihdella, mutta useimmat videot mahtuvat 640 x 480 (4:3-kuvasuhde) tai 640 x 360 (16:9-kuvasuhde), 720p HD -resoluutioon 1280 x. 720 (16:9-kuvasuhde) tai 1080p HD -resoluutio 1920 × 1080 (16:9-kuvasuhde).

audio-

Vimeo suosittelee kaksikanavaista stereoääntä. Projektisi äänen tulee käyttää AAC-LC-äänikoodekkia ja tiedonsiirtonopeuden on oltava rajoitettu 320 Kbps:iin. Äänen näytteenottotaajuuden tulee olla 48 kHz. Jos projektisi ääni on alle 48 kHz, jätä se nykyiseen näytetaajuuteen.

Lataa videosi Vimeoon

Kun videosi on valmis ja valmis Vimeolle, lataa se videonjakoalustalle seuraavasti.

 1. Siirry osoitteeseen Vimeo.com ja valitse Kirjaudu sisään.

  Siirry osoitteeseen Vimeo.com ja valitse Kirjaudu.

 2. Kirjaudu sisään Vimeo-tilillesi.

  Kirjaudu sisään Vimeo-tilillesi.

 3. Valitse Lataa video.

  Valitse Lataa video.

 4. Vedä video ikkunaan tai valitse Tai valitse tiedostot.

  Vedä videosi ikkunaan tai valitse Tai valitse tiedostot.

 5. Etsi video ja valitse Avata.

  Etsi video ja valitse Avaa.

 6. Videon lataus alkaa.

  Vimeon videon latausnäyttö.

  Voit myös joukkolähettää videoita Dropboxin tai Google Driven kautta.

 7. Täytä kentät, mukaan lukien otsikko, kuvaus, kieli jne., ja valitse sitten Tallentaa.

  Täytä kentät, mukaan lukien otsikko, kuvaus, kieli jne., ja valitse sitten Tallenna.

 8. Olet ladannut videosi Vimeoon.

Vie videosi

Vimeon avulla on helppo viedä videosi määritysten mukaan. Jos käytät jotakin yleisimmistä videonmuokkausohjelmistotyypeistä, Vimeo tarjoaa yksityiskohtaisia ​​ja yksinkertaisia ​​opetusohjelmia videon valmistelemiseen Final Cut 10.4.6:lla, Adobe Premiere Pro CC:llä, Compressor 4.4.4:llä ja uudemmilla, iMoviella, Microsoft PowerPointilla, AVID MediaComposer, HandBrake, Final Cut Pro 7 ja Compressor 4.4.1. Harkitse kahden kopion viemistä videonmuokkausohjelmasta, joista toinen vastaa muokauksessa käyttämiäsi sekvenssiasetuksia ja toinen, joka vastaa Vimeon latausmäärityksiä.

Por Markus