iphone android difference 5bb359704cedfd00267ede9e scaled

Jos harkitset ensimmäisen älypuhelimesi ostamista, olet todennäköisesti kuullut sanat «Android» ja «iPhone». Sinulla saattaa jopa olla ystäviä ja sukulaisia, jotka yrittävät vakuuttaa sinut toisen tai toisen hyveistä. Mutta ellet jo ymmärrä älypuhelinmarkkinoita, sinulla on todennäköisesti kysymyksiä. Onko iPhone esimerkiksi Android-puhelin?

Lyhyt vastaus on ei, iPhone ei ole Android-puhelin (tai päinvastoin). Vaikka ne ovat molemmat älypuhelimia – eli puhelimia, jotka voivat käyttää sovelluksia ja muodostaa yhteyden Internetiin sekä soittaa puheluita – iPhone ja Android ovat eri asioita, eivätkä ne ole yhteensopivia keskenään. Android ja iPhone ovat eri merkkejä, samanlaisia ​​työkaluja, jotka tekevät samanlaisia ​​asioita, mutta ne eivät ole samoja. Esimerkiksi Ford ja Subaru ovat molemmat autoja, mutta ne eivät ole sama ajoneuvo. Mac ja PC ovat molemmat tietokoneita ja voivat tehdä useimmat samat asiat, mutta ne eivät ole identtisiä. Sama koskee iPhonea ja Androidia. Molemmat ovat älypuhelimia ja voivat yleensä tehdä samoja asioita, mutta ne eivät ole identtisiä. On neljä pääaluetta, jotka erottavat iPhone- ja Android-puhelimet.

Käyttöjärjestelmä

Yksi tärkeimmistä asioista, joka erottaa nämä älypuhelimet muista, on käyttöjärjestelmä, jossa ne toimivat. Käyttöjärjestelmä tai käyttöjärjestelmä on perusohjelmisto, joka saa puhelimen toimimaan. Windows on esimerkki käyttöjärjestelmästä, joka toimii pöytätietokoneissa ja kannettavissa tietokoneissa. IPhone toimii iOS:llä, jonka on valmistanut Apple. Android-puhelimissa on Googlen valmistama Android-käyttöjärjestelmä. Vaikka kaikki käyttöjärjestelmät tekevät periaatteessa samoja asioita, iPhone- ja Android-käyttöjärjestelmät eivät ole samoja eivätkä yhteensopivia. iOS toimii vain Apple-laitteissa, kun taas Android toimii useiden eri yritysten valmistamissa Android-puhelimissa ja -tableteissa. Tämä tarkoittaa, että et voi käyttää iOS:ää Android-laitteella ja Android-käyttöjärjestelmää ei voi käyttää iPhonessa.

Valmistajat

Toinen tärkeä ero iPhonen ja Androidin välillä ovat niitä valmistavat yritykset. iPhone on vain Applen valmistama, kun taas Android ei ole sidottu yhteen valmistajaan. Google kehittää Android-käyttöjärjestelmää ja lisensoi sen yrityksille, jotka haluavat myydä Android-laitteita, kuten Motorola, HTC ja Samsung. Google tekee jopa oman Android-puhelimen, Google Pixelin. Ajattele Androidia Windowsina: Ohjelmiston on valmistanut yksi yritys, mutta se myydään useiden yritysten laitteistolla. IPhone on kuin macOS: sen on valmistanut Apple ja se toimii vain Applen laitteissa. Se, kumpaa näistä vaihtoehdoista pidät, riippuu monista asioista. Monet ihmiset pitävät iPhonesta, koska laitteisto ja käyttöjärjestelmä ovat molemmat Applen valmistamia. Tämä tarkoittaa, että ne ovat tiiviimmin integroituja ja tarjoavat hienostuneen kokemuksen. Android-fanit puolestaan ​​pitävät joustavuudesta, joka tulee käyttöjärjestelmän mukana, joka toimii useiden eri yritysten laitteistoilla. Tarvitsetko apua iPhonen vai Androidin ostamisessa? Näytä Onko Android vai iPhone parempi älypuhelin?

sovelluksia

Sekä iOS että Android käyttävät sovelluksia, mutta niiden sovellukset eivät ole yhteensopivia keskenään. Sama sovellus voi olla saatavilla molemmille laitteille, mutta tarvitset käyttöjärjestelmällesi suunnitellun version, jotta se toimii. Androidille saatavilla olevien sovellusten kokonaismäärä on suurempi kuin iPhonelle, mutta numerot eivät ole tässä tärkeimpiä. Joidenkin raporttien mukaan kymmenet tuhannet sovellukset Googlen sovelluskaupassa (nimeltään Google Play) ovat haittaohjelmia, toimivat eri tavalla kuin sanotaan tai ovat heikkolaatuisia kopioita muista sovelluksista. On myös tärkeää tietää, että jotkut hyödylliset ja laadukkaat sovellukset toimivat vain iPhonessa. Yleensä iPhonen omistajat kuluttavat enemmän sovelluksiin, heillä on korkeammat kokonaistulot ja monet yritykset pitävät heitä halutuimpina asiakkaina. Kun kehittäjien on valittava, investoivatko vaivaa, aikaa ja rahaa luodakseen sovelluksen sekä iPhonelle että Androidille tai vain iPhonelle, jotkut valitsevat vain iPhonen. Vain yhden valmistajan laitteiston tukeminen helpottaa myös kehitystä. Joissakin tapauksissa kehittäjät julkaisevat ensin iPhone-versiot sovelluksistaan ​​ja sitten Android-versiot viikkoja, kuukausia tai jopa vuosia myöhemmin. Joskus he eivät julkaise Android-versioita ollenkaan, mutta tämä on yhä harvinaisempaa.

Turvallisuus

Kun älypuhelimet tulevat yhä keskeisemmäksi elämäämme, niiden turvallisuudesta tulee yhä tärkeämpää. Tässä suhteessa nämä kaksi älypuhelinalustaa ovat hyvin erilaisia. Android on suunniteltu yhteentoimivammaksi ja saatavilla useammille laitteille. Huono puoli tässä on heikompi tietoturva. Jotkut tutkimukset ovat osoittaneet, että jopa 97 % älypuhelimiin kohdistetuista viruksista ja muista haittaohjelmista hyökkää Androidia vastaan. iPhoneen hyökkäävien haittaohjelmien määrä on niin pieni, että se on mittaamaton (muut 3 % tässä tutkimuksessa kohdistuvat muihin alustoihin kuin Androidiin ja iPhoneen). Applen tiukka hallinta alustaansa ja jotkut älykkäät iOS-suunnittelupäätökset tekevät iPhonesta ylivoimaisesti turvallisimman mobiilialustan.

Por Markus