001 how to use the nintendo switch with a usb keyboard and mouse 4773699 9f9bc38223dc451d8c4917e6121fcedd scaled

Mitä tietää

 • Liitä mikä tahansa USB-näppäimistö Switch-telakointiaseman USB-porttiin. Kytkimen pitäisi tunnistaa näppäimistö heti.
 • Kun kytkin on kädessä pidettävässä tilassa, voit liittää näppäimistön USB-USB-C-muuntimella.
 • Voit myös käyttää langatonta näppäimistöä kytkemällä Bluetooth-sovittimen Switch-telakointiasemaan.

Tässä artikkelissa kerrotaan, mitä tarvitset Nintendo Switchin käyttämiseen USB-näppäimistön ja -hiiren kanssa. Nämä tiedot koskevat Nintendo Switchiä ja Nintendo Switch Litea.

Mitä tarvitset pelataksesi pelejä Switchin näppäimistöllä ja hiirellä

Jos haluat pelata pelejä, kuten Fortnite Nintendo Switchissä, mutta pidät parempana PC:n ohjaimen asettelusta, olet onnekas. Jos haluat pelata pelejä Switchin näppäimistöllä ja hiirellä, saatat joutua ostamaan lisäoheislaitteita.

Jos sinulla on jo pelinäppäimistö, josta pidät, on myös USB-sovittimet pelikonsoleille.

Tuki Nintendo Switch -näppäimistölle ja -hiirelle

Useimmat USB-näppäimistöt ovat yhteensopivia Nintendo Switchin kanssa, mutta et voi pelata pelejä tavallisella näppäimistöllä. Voit kuitenkin käyttää sitä salasanojen ja muun tekstin syöttämiseen. Monien mielestä fyysinen näppäimistö on paljon kätevämpi kuin Switchin näyttönäppäimistö esimerkiksi kommenttien lisäämiseen sosiaaliseen mediaan lataamiisi kuvakaappauksiin. Tavallisen pelihiiren liittäminen Switchiin ei vaikuta. Jotkut yritykset valmistavat näppäimistöjä yksinomaan Switchille, mutta ainoa ero on, että niiden sivuilla on paikat Joy-Con-ohjaimille. Koska et silti voi pelata pelejä itse näppäimistöllä, ei ole mitään syytä ostaa erillistä näppäimistöä Switchille.

Näppäimistön liittäminen Nintendo Switchiin

Voit liittää minkä tahansa USB-näppäimistön mihin tahansa Switch-telakointiaseman USB-porttiin. Kytkimen pitäisi tunnistaa näppäimistö heti. Lisäasetuksia ei tarvita.

Voit liittää minkä tahansa USB-näppäimistön mihin tahansa Switch-telakointiaseman USB-porttiin.

On myös mahdollista käyttää näppäimistöä kytkimen ollessa kädessä pidettävässä tilassa USB-USB-C-muuntimen avulla. Voit jopa käyttää langatonta näppäimistöä kytkimen kanssa. Liitä vain Bluetooth-sovitin Switch-telakointiasemaan ja sen pitäisi toimia automaattisesti.

FAQ

 • Voinko käyttää näppäimistöä ja hiirtä Fortnitessa Nintendo Switchillä?

  Voit pelata Fortnitea ja muita pelejä Switchillä erillisellä näppäimistöllä, kuten Gamesir VX AimSwitch.

 • Kuinka muutan Nintendo Switchin näppäimistön säätimiä?

  Voit määrittää Switch-ohjaimen painikkeet uudelleen menemällä osoitteeseen: Järjestelmäasetukset > Ohjaimet ja anturit > Muuta painikkeen määritystä. Tämä muuttaa myös vastaavia näppäimistön säätimiä.

 • Kuinka yhdistän Bluetooth-kuulokkeet Nintendo Switchiin?

  Jos haluat yhdistää langattomat kuulokkeet kytkimeen, aseta laite pariliitostilaan ja siirry kohtaan Järjestelmäasetukset > Bluetooth-ääni > Yhdistä laite:. Valitse kuulokemikrofoni saatavilla olevien laitteiden luettelosta.

 • Kuinka yhdistän Nintendo Switchini kannettavaan tietokoneeseen?

  Nintendo Switchin liittämiseksi kannettavaan tietokoneeseen tarvitset HDMI-kaappauskortin, kuten Elgato HD60. Vaihtoehtoisesti monilla Switch-peleillä on PC-versio, jonka voit ostaa.

Por Markus