GettyImages 1306627752 1e0eb564918e42e7912297caa628f92f

Netflix vahvistaa, että se on alkanut ottaa käyttöön tilaäänituen iPhone- ja iPad-sovelluksilleen, jotka käyttäjien pitäisi nähdä lähipäivinä. Vaikka Netflix havaittiin ensin Redditissä, se vahvisti myöhemmin 9to5Macille, että tilaäänen tuki on todella tulossa Applen mobiililaitteisiin. Useiden ensimmäisessä Reddit-viestissä olevien käyttäjätilien mukaan sinun ei tarvitse edes päivittää iOS 15:een voidaksesi käyttää uutta ominaisuutta. Hyvä puoli on kuitenkin se, että se toimii vain AirPods Pron tai AirPods Maxin kanssa – ilman kumpaakaan sinulla on sama äänikokemus kuin aina.

Tilaäänituen (ja vaaditun AirPod-parin) avulla voit suoratoistaa elokuvia ja TV-ohjelmia iPhonellasi tai iPadillasi simuloidulla tilaäänellä. Erona tässä on se, että useiden kaiuttimien sijaan kaikki simuloidaan korvien kautta. Joten kun alat katsoa elokuvaa, joka tukee sitä, kuulet äänet edessäsi, takanasi, ylä- ja alapuolellasi.

Nuori mies iPadia käyttämässä

Muista, että tilaääni ei vaadi vain AirPods Prota tai AirPods Maxia, mutta ei myöskään vanhemmissa iPhone- tai iPad-malleissa. Mikään vanhempi kuin iPhone 7, 3. sukupolven iPad Pro tai Air, 6. sukupolven iPad tai 5. sukupolven iPad Mini eivät ole yhteensopivia. Muista myös, että tilaääni vaatii enemmän laitteistoltasi kuin tyypillinen äänenkäsittely, joten akut tyhjenevät nopeammin. Tilaäänen tuen käyttöönotto Netflixin iPhone- ja iPad-sovelluksissa on jo alkanut, ja sen pitäisi valmistua tulevina viikkoina.

Por Markus