ManFrustratedatComputer 5c47a0e54cedfd0001edf651

Kun Windows 10:n asetukset eivät toimi, se voi ilmetä useilla tavoilla:

 • Asetukset eivät avaudu.
 • Asetukset eivät toimi avaamisen jälkeen.
 • Asetukset-kuvakkeen napsauttaminen avaa Store-sovelluksen asetusten sijaan.

Tämä ongelma ilmenee usein Windows-päivityksen jälkeen. Tämä ongelma koskee vain Windows 10:tä.

Syy siihen, että Windowsin asetukset eivät toimi

Jos Windows 10 on äskettäin päivitetty, päivitysvirhe, vioittuneet järjestelmätiedostot tai vioittuneet käyttäjätilitiedostot voivat aiheuttaa ongelman.

Windows 10 -asetusten saaminen toimimaan

Jos sinulla on ongelmia Windowsin asetusten toimimattomuuden kanssa, voit yrittää herättää ne eloon muutamilla tavoilla.

 1. Käynnistä tietokone uudelleen ennen kuin teet mitään muuta. Tämä vaihe korjaa usein käyttöjärjestelmän virheet.

 2. Kokeile eri tapoja päästä asetuksiin. Valitse ensin Kotivalikko näytön vasemmassa alakulmassa ja valitse asetukset, ja Asetukset-sovelluksen pitäisi avautua. Jos se ei auta, napsauta hiiren kakkospainikkeella Kotivalikko ja valitse asetukset valikosta. Asetukset-sovelluksen pikakuvake on Voittaa+l. Valitse Ikoni Toimintakeskus tehtäväpalkissa ja valitse Kaikki asetukset alareunassa Toimintakeskus. Jos jokin näistä menetelmistä toimii, valitse Windowsin asetuksista: Päivitys ja tietoturva > Ongelmien ratkaiseminen. Jatka mitä tahansa lueteltua ongelmaa, joka vastaa kohtaamasi ongelmaa. Jos mikään näistä menetelmistä ei toimi, kokeile alla olevia ratkaisuja.

 3. Jos haluat etsiä puuttuvia tai vaurioituneita järjestelmätiedostoja, suorita System File Checker järjestelmänvalvojana. Suorita komentokehotteessa sfc/scannow. Kun järjestelmätiedoston tarkistus on valmis, käynnistä tietokone uudelleen ja tarkista, toimivatko asetukset.

 4. Lataa ja suorita Windows Updaten vianmääritys. Kun työkalu on suoritettu, käynnistä tietokone uudelleen ja tarkista, toimivatko Asetukset nyt oikein. Saatat tarvita järjestelmänvalvojan oikeudet vianmäärityksen suorittamiseen. Päivitä tili tarvittaessa järjestelmänvalvojan tilaan.

 5. Asenna . uudelleen asetukset sovellus. Sinun on tehtävä tämä PowerShellin järjestelmänvalvojana. paina Windows-näppäin + X ja valitse sitten Windows Powershell (järjestelmänvalvoja). Suorita sitten seuraava komento: Get-AppXPackage | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Rekisteröi «$($_.InstallLocation)AppXManifest.xml»}

  class=»ql-syntax»> Kun käytät tätä menetelmää, sinun on periaatteessa rekisteröitävä uudelleen ja asennettava uudelleen kaikki Windows 10 -sovellukset. Käynnistä Windows uudelleen ja varmista, että asetukset sovellus toimii.

 6. Kirjaudu sisään tietokoneellesi toisen käyttäjän tunnistetiedoilla. Varmista, että käyttäjällä on järjestelmänvalvojan oikeudet. Jos tilillä ei ole ongelmia, luo itsellesi uusi tili ja poista alkuperäinen tilisi. Luo uusi tili napsauttamalla Etsiä ja kirjoita cmd. Oikealla painikkeella Komentokehoteja valitse Suorita järjestelmänvalvojana. Kirjoita komentokehotteeseen verkon käyttäjä uusi käyttäjätunnus uusi salasana /lisätä. (Korvata Uusi käyttäjätunnus ja uusi käyttäjän salasana todellisella käyttäjätunnuksella ja salasanalla, jota aiot käyttää.) Kirjoita sitten seuraava komento tehdäksesi uudesta käyttäjästä järjestelmänvalvojan: net localgroup ylläpitäjät Admin /add. Kirjaudu sitten ulos aktiiviselta tililtä ja kirjaudu sisään uuteen.

 7. Viimeisenä keinona saatat joutua asentamaan Windows 10:n uudelleen. Tämä menetelmä poistaa kaiken kiintolevyltäsi ja asentaa uuden Windows-kopion. Käytä tätä vaihtoehtoa vain, jos tiedät, että kiintolevysi toimii hyvin ja olet käyttänyt kaikki yllä olevat vianetsintävinkit.

 8. Jos sinulla on edelleen ongelmia kaiken tämän jälkeen, harkitse ammattilaisen puolta korjaamaan tietokoneesi.

Korjaus 28.1.2022: Korjattu vaihe 5 sisältämään tiedot PowerShellin avaamisesta järjestelmänvalvojana.

Por Markus