kWh quantityofelectricity CROPPED a2361fd718584bd3a6f0fd1779f7b9b1

Mailit per kilowattitunti on termi, jonka olet ehkä kuullut liittyvän sähköajoneuvoihin (EV). Olet ehkä kuullut myös vastaavia termejä, kuten kilowattia, mailia per gallona (MPGe) ja kilowattituntia 100 mailia kohden (kWh/100 mailia). Kaikki nämä termit viittaavat sähkön muodossa olevaan energiaan, jonka sähköauto kuluttaa ajaessasi. Jos olet tottunut bensiinikäyttöisiin ajoneuvoihin, nämä termit voivat tuntua oveltavilta, mutta sähköauton akun mailia per kWh, MPGe ja kWh/100 mailia ja niiden merkityksen ymmärtäminen ei ole vaikeaa. kunhan tottuu olosuhteisiin. Jos teet niin, näet nopeasti, kuinka ne auttavat sinua ymmärtämään sähköauton tehokkuuden ja kuinka vertailla sähköautoja ja polttomoottoriajoneuvoja mielekkäästi.

Mitä kW (kilowatti) ja kWh (kilowattituntia) tarkoittavat?

Kilowattit ja kilowattitunnit ovat kaksi tärkeää tietoa sähköautoista. ne auttavat sinua ymmärtämään, kuinka sähköauto varastoi ja käyttää energiaa.

Kilowatti (kW) on energiansiirron mitta. Tarkentaaksesi hieman enemmän, termi kilowatti kuvaa nopeudella, jolla energia virtaa. Samoin termiä, kuten «gallonaa minuutissa», voidaan käyttää kuvaamaan nopeutta, jolla neste, kuten vesi tai kaasu, virtaa letkusta, pumpusta tai hanasta, kilowattit kuvaavat energian siirtonopeutta. Suurempi kW-luku tarkoittaa enemmän energiaa, joten sähköautosi latautuu nopeammin latausasemilla, joilla on suurempi kW.

Kuva, joka osoittaa, että kilowattituntia vastaa gallonaa kaasua.

Kilowattitunnit (kWh) on sähkön määrä. Yksi kilowattitunti on määrä energia siirtyy tunnissa, joten se kuvaa energian määrää. Voit ajatella kilowattitunteja suunnilleen samalla tavalla kuin bensiiniä: sähköauton akussa varastoitujen kilowattituntien määrä on verrattavissa polttomoottoriajoneuvon (ICE) tankissa olevaan gallonan kaasun määrään: joko mahdollistaa varastoi ja käytä niitä tehona saadaksesi ja pitääksesi ajoneuvosi liikkeessä. Sähköajoneuvojen laturit määräytyvät yleensä niiden tuottaman kilowattimäärän mukaan, kun taas sähköautojen akut määritetään yleensä niiden varastoitavan kilowattituntien lukumäärän mukaan. Teoreettinen yhden kilowatin latausasema, joka liitetään sähköautoon tunniksi, antaisi yhden kilowattitunnin energiaa sähköauton akulle.

Kuinka monta kilowattituntia sähköautot käyttävät kilometriä kohden

Kuljettajana olet ensisijaisesti huolissasi sähköautosi kantamasta ja tehokkuudesta. Näiden asioiden määrittämiseksi sinun on tiedettävä: kuinka paljon sähköä sähköauto kuluttaa suhteessa sen kulkemaan matkaan. Tämä ilmaistaan ​​yleensä kilowattitunteina mailia kohden, mikä on kuinka paljon sähköä sähköauto tarvitsee kulkeakseen yhden mailin.

EPA tarjoaa nimenomaan sähköautoille kilowattitunnin per 100 mailia, mikä tarkoittaa, kuinka monta kilowattia energiaa ajoneuvo tarvitsee matkustaakseen 100 mailia. Koska eri sähköautoilla on erilaiset akkukoot, suorituskykystandardit ja virrankulutusvaatimukset, sähköajoneuvoja vertailtaessa kannattaa harkita, kuinka paljon energiaa kukin tarvitsee tietyn matkan ajamiseen. Tämä mittaus on standardoitu, joten sinun tarvitsee vain tarkastella kahden ajoneuvon kWh/100 mailin arvoja nähdäksesi, kuinka tehokkaasti kukin ajoneuvo käyttää akkuvirtaansa.

Mihin MPGe sopii?

kWh / 100 mailia -luokituksen lisäksi EPA tarjoaa myös vastaavan mailia gallonaa kohden, nimeltään MPGe. Toisin kuin kWh/100 mailia, joka näyttää vain sen, kuinka paljon energiaa kukin ajoneuvo tarvitsee kulkeakseen tietyn matkan, MPGe pyrkii auttamaan sinua vertaamaan sähköautojen tehokkuutta bensiinikäyttöisiin ajoneuvoihin. Kun EPA asettaa ajoneuvolle MPGe:n, he tekevät perusoletuksen, että yksi gallona kaasua vastaa 33,7 kWh sähköä. Sen jälkeen tarkastellaan, kuinka pitkän matkan ajoneuvo voi ajaa 33,7 kWh:n sähköllä. Jos ajoneuvo käyttää 33,7 kWh energiaa matkustaakseen 200 mailia, ajoneuvon luokitus on 200 MPGe, kun taas ajoneuvo, joka kulkee vain 100 mailia samalla energiamäärällä, on 100 MPGe.

Ostaa sähköautoja? Kuinka lukea EV Windows -tarrojen mittarilukema

Kun ostat uuden auton, näet suuren ikkunatarran, jossa on paljon tietoja autosta varusteista kilometrimäärään. Ikkunatarrat ovat yksityiskohtaisempia sähköautoissa kuin bensiiniautoissa. Niissä on näkyvä MPGe-luku, mutta näet myös kWh/100 mailia, toimintamatkanumerot, polttoainekustannukset ja säästöt ja paljon muuta. Sähköauton ikkunatarrassa oleva MPGe-numero auttaa sinua vertaamaan kyseisen ajoneuvon polttoainetaloutta vastaavaan kaasukäyttöiseen ajoneuvoon. Esimerkiksi kaasukäyttöinen ajoneuvo voi kulkea 14 mailia yhdellä gallonalla kaasua tai 14 MPG, kun taas samankokoinen ja -muotoinen sähköauto voi matkustaa 119 mailia vastaavalla määrällä sähköä tai 119 MPGe. Tärkein huomioitava luku on kWh 100 mailia kohden. Vaikka MPGe on hyödyllinen vertailtaessa sähköautoja kaasukäyttöisiin ajoneuvoihin, se käyttää muuntokerrointa, joka voi vaikeuttaa tarkalleen, kuinka paljon sähköä sähköauto käyttää. kWh 100 mailia kohden on paljon yksinkertaisempi, koska se kertoo kirjaimellisesti kuinka monta kilowattituntia ajoneuvo kuluttaa 100 mailia ajaakseen.

EV Monroneyn ikkunatarra.

Koska sähkölaskussasi oleva sähkön hinta ilmaistaan ​​kWh:na, kilowattituntia 100 mailia kohden on erittäin helppo nähdä yhdellä silmäyksellä, kuinka paljon ajoneuvon lataus todella maksaa. Jos sähkö maksaa esimerkiksi 12 senttiä kilowattitunnilta asuinpaikassasi ja ostit ajoneuvon, jonka teho on 30 kWh 100 mailia kohden, saatat odottaa, että sen maksavan noin 3,60 dollaria sähköä 100 mailia ajaessasi. Luvut eivät tietenkään ole aivan yhtä selkeitä kuin todellisuudessa ovat, sillä laturit eivät ole 100 prosenttia tehokkaita, ja ajoneuvosi kuluttaman sähkön määrä riippuu erilaisista ympäristötekijöistä ja henkilökohtaisesta ajotyylistäsi. Silti se on helppo käyttää vertailua tehdessä.

Alue vs. tehokkuus: älä sekoita kahta

Valikoima on yksi suurimmista myyntivalteista, joita näet sähköautoja ostaessasi. Koska sähköauton lataaminen kestää kauemmin kuin bensiiniajoneuvon tankkaus, ja silti on paikkoja, joissa latausaseman löytäminen on vaikeaa, kantama on tärkeä tekijä jokaiselle, joka ajaa säännöllisesti pitkiä matkoja. On kuitenkin tärkeää ymmärtää, että toimintasäde ja tehokkuus ovat hyvin erilaisia, ja ajoneuvo, joka ylpeilee pitkän kantaman kanssa, ei tarkoita, että se olisi yhtä tehokas tai edullisempi ajaa kuin sähköajoneuvo, jolla on lyhyempi kantama. Sähköajoneuvon kantama kertoo, kuinka pitkän matkan se voi kulkea latausten välillä, kun taas sähköauton hyötysuhde viittaa siihen, kuinka hyvin se muuntaa varastoidun energian kantamaksi. Sähköajoneuvon kWh 100 mailia kohden on tehokkuusluokitus, koska se ilmaisee, kuinka paljon energiaa ajoneuvo tarvitsee kulkeakseen 100 mailia. Sähköauton toimintasäde ei liity tehokkuuteen, vaan näyttää vain kuinka pitkän matkan ajoneuvo voi kulkea yhdellä latauksella ottamatta huomioon sen tarvitsemaa energian määrää. Tässä on esimerkki: jos yhdessä ajoneuvossa on 100 kWh akku ja toimintasäde 300 mailia ja toisessa ajoneuvossa on 20 kWh akku ja toimintasäde 60 mailia, molemmilla ajoneuvoilla on sama hyötysuhde. Vaikka latausten välillä voidaan mennä paljon pidemmälle, ne molemmat vaativat saman määrän energiaa kulkeakseen saman matkan. (Ed. Huomautus: Tässä nimenomaisessa esimerkissä molempien ajoneuvojen teho on 33,3 kWh 100 mailia kohden.) Sähköajoneuvon toimintasäde on se, kuinka pitkän matkan se voi kulkea latausten välillä, kun taas sähköauton hyötysuhde viittaa siihen, kuinka hyvin se muuntaa varastoitua energiaa. ulottuvilla. Koska kaikki muu on samanlaista ajotyylin ja -olosuhteiden suhteen, kahden ajoneuvon, joilla on eri toimintasäde, mutta samalla tehokkuus, ajaminen maksaa suunnilleen saman summan. Suurin poikkeus on, että jotkin latausasemat veloittavat käyttökertakohtaisen maksun ajan tai kWh-hinnan lisäksi. Jos maksat käyttökertaa kohti, harvemmin ladattava ajoneuvo maksaa ajan mittaan vähemmän kuin ajoneuvo, jonka akku on pienempi ja jota on ladattava useammin.

Eläminen uuden MPG:n (MPGe) kanssa

Sähköajoneuvojen akkuja koskevien termien ja numeroiden kirjo voi tuntua pelottavalta, mutta ne ovat kaikki hyödyllisiä. MPGe on myös hyvä luku, kun verrataan sähköauton tehokkuutta ICE-ajoneuvon tehokkuuteen, kun taas ajoneuvon kWh/100 mailin arvosta on helppo nähdä, kuinka paljon ajoneuvon lataaminen ja ajaminen todella maksavat. Kilowatts on tärkeä termi, joka on ymmärrettävä pohtiessa, kuinka nopeasti latausasema toimii, kun taas akun kWh-luokituksen katsominen on kuin katsoisi kuinka monta litraa bensiinisäiliöön mahtuu. Kun ajatellaan, kuinka sähköautot käyttävät energiaa samalla tavalla kuin ICE-ajoneuvot polttavat bensiiniä, kaikki on paljon järkevämpää.

Por Markus