Mita all in one tietokoneet ovat

All-in-one-tietokoneet ovat ominaisuuksiltaan ja toiminnaltaan samanlaisia ​​kuin perinteiset pöytätietokonejärjestelmät. Ainoa ero all-in-one-tietokoneen ja pöytätietokoneen välillä on komponenttien määrä. Pöytäkoneet koostuvat tietokoneen kotelosta ja erillisestä näytöstä, kun taas all-in-one-laitteet yhdistävät näytön ja tietokoneen samaan pakettiin. Tämä yhdistäminen antaa all-in-one-tietokonejärjestelmälle pienemmän profiilin kuin pöytätietokonejärjestelmä.

Tämän artikkelin tiedot koskevat yleensä monenlaisia ​​laitteita. Tarkastele yksittäisten tuotteiden teknisiä tietoja suorempaa vertailua varten.

Mitä all-in-one-tietokoneet ovat?

Varhaisimmat tietokonenäytöt käyttivät suuria katodisädeputkia. Näyttöjen koosta johtuen tietokonejärjestelmät koostuivat kolmesta pääkomponentista: näytöstä, tietokoneen kotelosta ja syöttölaitteista. Kun näyttöjen koot pienenivät ja tietokonemarkkinat konsolidoituivat IBM- ja Apple-yhteensopiviin tuotelinjoihin, tietokoneyritykset alkoivat integroida tietokoneen koteloa näyttöön luodakseen all-in-one-malleja. Nämä ensimmäiset all-in-one-tietokonejärjestelmät olivat edelleen suuria ja maksoivat enemmän kuin tavalliset työpöytäasennukset. All-in-one-henkilökohtaisista tietokoneista menestynein oli Apple iMac. Alkuperäisessä suunnittelussa käytettiin katodisädemonitoria tietokonelevyjen ja putken alle integroitujen komponenttien kanssa. Näyttöjen ja mobiilikomponenttien LCD-näyttöjen tullessa pienemmiksi ja tehokkaammiksi, all-in-one-tietokonejärjestelmän koko on pienentynyt dramaattisesti. Nyt tietokoneen osat voidaan helposti integroida LCD-paneelin taakse tai näytön alareunaan.

All-in-one vs pöytätietokoneet

Pöytäkoneen ostaminen tarjoaa useita etuja all-in-one-tietokoneen ostamiseen verrattuna. Monissa all-in-one-tietokoneissa on prosessoreita (CPU), asemia, muistia (RAM) ja muita kannettaville tietokoneille suunniteltuja komponentteja. Tällainen arkkitehtuuri tekee all-in-one-laitteesta kompaktin, mutta heikentää myös järjestelmän yleistä suorituskykyä. Yleensä nämä kannettavan tietokoneen komponentit eivät toimi yhtä hyvin kuin pöytätietokoneiden vertailuarvot. Tavalliselle ihmiselle all-in-one-laitteet toimivat yleensä riittävän nopeasti, mutta jos olet PC-pelaaja, olet tyytyväinen pelipöytätietokoneen lisätehoon. Toinen all-in-one-tietokoneiden haaste on päivitysvaihtoehtojen puute. Vaikka useimmat pöytätietokoneiden kotelot voidaan avata komponenttien asentamista ja vaihtamista varten, all-in-one-järjestelmät ovat suljettuja. Tämä suunnittelutapa rajoittaa tyypillisesti järjestelmät vain niiden muistin päivittämiseen. Nopeiden ulkoisten oheisliittimien, kuten USB 3.0:n ja Thunderboltin, lisääntyessä sisäiset päivitysvaihtoehdot eivät ole yhtä tärkeitä kuin ennen, mutta ne vaikuttavat silti joihinkin komponentteihin, kuten näytönohjainprosessoriin.

ASUS Zen AiO Pro 23,8 tuuman all-in-one-pöytätietokone

All-in-One vs. kannettavat tietokoneet

All-in-one-laite on pienempi kuin työpöytä, mutta se on silti kiinnitetty työpöytätilaan. Kannettavat taas liikkuvat paikasta toiseen ja syöttävät virtaa akkujensa kautta. Tämä siirrettävyys tekee niistä joustavampia kuin all-in-one. Koska monet all-in-one-tietokoneet käyttävät samoja komponentteja kuin kannettavat tietokoneet, näiden kahden tyyppisten tietokoneiden suorituskykytasot ovat suurelta osin samat. Ainoa etu, joka all-in-one-tietokoneella voi olla, on näytön koko. Vaikka all-in-one-tietokoneiden näytön koko on yleensä 20–27 tuumaa, kannettavien tietokoneiden näyttö on yleensä rajoitettu 17 tuuman ja sitä pienempiin näyttöihin. All-in-one-järjestelmät olivat aiemmin halvempia kuin kannettavat tietokoneet, mutta tekniikan kehittyessä roolit ovat nyt melkein kääntyneet. Löydät monia kannettavia tietokoneita alle 500 dollarilla, kun taas tyypillinen all-in-one-järjestelmä maksaa nyt noin 750 dollaria tai enemmän.

Por Markus