Missa 5G on saatavilla Australiassa Paivitetty vuodelle 2022

Australian 5G-verkot avautuvat, mutta kaikilla ei ole vielä pääsyä. Tämä ei ole ainutlaatuinen Australialle; useissa maissa on 5G, mutta kattavuus on edelleen murto-osa 4G:stä. Jos et ole tuttu, 5G on seuraava mobiiliverkkopäivitys 4G:n jälkeen. Se on monta kertaa nopeampi kuin 4G ja tarjoaa monia uusia mahdollisuuksia, kuten älykkäitä kaupunkeja ja maatiloja sekä kytkemättömiä AR- ja VR-kokemuksia. Odotatpa 5G:tä Australiassa tai muualla, voit pysyä ajan tasalla tämän uuden teknologian kehittymisestä ympäri maailmaa päivittäisten päivitysten avulla: 5G: Viimeisimmät uutiset ja päivitykset.

5G Australiassa

On kolme suurta nimeä, joita pitää silmällä: Optus, Telstra ja Vodafone. Saatavillasi oleva palvelu riippuu siitä, missä asut, onko operaattorilla jo 5G-yhteensopivia puhelimia ja haluatko matkapuhelinpalvelun vai vain 5G-internetin kotiin.

optus

Yksi tarjoaja on Optus, maan toiseksi suurin teleyritys. Marraskuussa 2019 he aloittivat sekä mobiilin 5G-ratkaisun että 5G:n tarjoamisen kiinteällä langattomalla pääsyllä (FWA). Julkaisupäivänä 5G-toimipisteitä oli yli 290 Sydneyssä, Canberrassa, Adelaidessa, Brisbanessa, Melbournessa, Perthissä, NSW:ssä, Victoriassa ja Queenslandissa. Optus on ottanut käyttöön erillisen 5G-verkkonsa vuoden 2021 lopulla rajoitetuksi kokeilujaksoksi. Voit tilata 5G Home Broadbandin 50 Mbps:n tyytyväisyystakuulla. Yksi suunnitelmista on maksimissaan 100 Mbps, mutta toinen ei, ja sen sanotaan tarjoavan keskimääräisiä latausnopeuksia yli 200 Mbps. Heidän 5G-puhelimiensa sivulta löydät päivitetyn luettelon yhteensopivista älypuhelimistaan. Heidän kattavuuskartan tiedot, joista saat 5G:n (mobiili- ja kotipalvelu). Vertailuraportti osoittaa keskimääräiset latausnopeudet yli 350 Mbps.

Telstra

Ennen vuotta 2019 Telstralla oli jo yli 200 5G-yhteensopivaa mobiilisivustoa, mukaan lukien kaikki Australian suuret kaupungit, mutta myös joitain vähemmän suosittuja paikkoja. Tuhansista nyt toimivista kohteista kattaa yli 3 000 esikaupunkia ja yli 200 kaupunkia ja kylää, jotka edustavat yli 75 prosenttia väestöstä, mukaan lukien Queensland, Adelaide, Perth, Canberra, Melbourne, Tasmania, Sydney, Brisbane ja Hobart , Launceston ja Toowoomba. Tavoitteena on saavuttaa 95 prosenttia väestöstä vuoden 2025 puoliväliin mennessä. Tutustu kaikkiin heidän 5G-älypuhelinvaihtoehtoihinsa. Valittavana on useita suunnitelmia, jotka toimivat kaikkien näiden laitteiden kanssa, 40 Gt:n sopimuksesta 180 Gt:n tukeen. Ensimmäinen Telstra 5G -asiakas oli FKG Group Toowoombassa HTC 5G Hubin avulla. Vuoden 2020 lopussa yhtiö lanseerasi 5G-kotipalvelun. Vuoden 2021 alussa se kaksinkertaisti mukana tulleen kuukausittaisen datarajan 500 Gt:sta 1 Tt:aan. Marraskuussa 2021 lanseerattiin 5G Home & Business Internet, jonka latausnopeus on jopa 600 Mbps.

Vodafone

Vuonna 2019 Vodafone teki yhteistyötä Nokian kanssa tarjotakseen Vodafone Hutchison Australia -asiakkaille 5G:tä; Palvelut alkoivat vuonna 2020. Ensimmäiset alueet, joilla 5G otettiin käyttöön, olivat Sydney, Melbourne, Brisbane, Adelaide, Canberra, Perth, Gold Coast, Newcastle, Central Coast ja Geelong.

Australian MVNO-verkot

Jos saat palvelun mobiilivirtuaaliverkko-operaattorilta (MVNO), saatat joutua odottamaan 5G:tä vielä pidempään, koska nämä operaattorit ostavat pääsynsä muilta teleyhtiöiltä, ​​mikä prosessi ei välttämättä vastaa emoyhtiön 5G-aikataulua. Esimerkiksi Woolworths Mobile, Boost Mobile, Belong ja ALDImobile ovat Telstra-verkossa; Hello Mobile, KISA Phone ja Kogan Mobile Vodafonen kanssa; ja amaysim, iPrimus ja Exetel käyttävät Optus-mobiiliverkkoa.

Por Markus