widgets 31330c8d1242412caded19ef9d7fe69012bebcc38656ba09bc82cd51f6a31f61 a1d18fa172b44630ab7c270b5d785239

Tärkeimmät oppimispisteet

  • Suosittu podcast-sovellus Overcast on vihdoin lisännyt iOS-widgetin.
  • iPadOS 15:ssä iPad saa myös aloitusnäytön widgetejä.
  • Kaikki sovellukset eivät sovellu widget-käsittelyyn.

Vain vuosi sen jälkeen, kun iPhone sai widgetit, suosittu podcast-sovellus Overcast lisäsi yhden aloitusnäyttöön, ja se on hienoa. Widgetit ovat erittäin käteviä, hyvin järjestettyjä pikakäynnistysohjelmia iPhonesi sovelluksille ja äskettäin julkaistusta iPadOS 15:stä myös iPadisi. Kuten viime vuonna näimme, kaikki sovellukset eivät sovellu widgeteille. Joskus ne lisäävät enemmän hämmennystä kuin mukavuutta. Mutta jos ne sopivat, niin ovat sovi, ja podcast-sovellukset ovat aivan täydellisiä. «Sovelluswidgetit ovat ihanteellisia tiedoille, joita voidaan käyttää yhdellä silmäyksellä, kuten urheilutulokset, osakekurssit, sääennusteet, valokuvat jne.», Adam Fingerman, ohjelmistosuunnitteluyrityksen ArcTouchin perustaja, kertoi Lifewirelle sähköpostitse. «Ne sopivat erinomaisesti myös mikroaktivoitumiseen – käyttäjän vuorovaikutukseen, joka vaatii nopeita toimia, kuten napauttamalla toistoa tai taukoa, ja jotka ovat nopeampia kuin täyden sovelluksen käynnistäminen.»

Podcastit ja musiikki

Widgetit ovat parhaita, kun ne ovat yksinkertaisia. Kuten kello seinällä, haluat vain vilkaista sitä, oppia, mitä sinun tarvitsee tietää, ja jatkaa eteenpäin. Podcast-sovelluksissa, kuten Overcast, Castro ja Applen oma Podcasts-sovellus, on kaikki siistit widgetit, joista näet muutamat uusimmat podcast-jaksot. Ja sitten, jos haluat kuunnella, napauta sitä. Sovellus käynnistyy ja valittu jakso toistetaan. Ja juuri sitä tarvitset. Ei enempää eikä vähempää. Podcast-sovelluswidgetin kauneus on, että sovelluksen tarkoitus sopii täydellisesti widgetin ominaisuuksiin. Yleensä haluat kuunnella suosikkipodcastidesi uusimman jakson, ja juuri nämä kohteet sovellus tuo helposti ohjattavaan widgetiin. Ellet tilaa useita podcasteja tai lisää jatkuvasti uusia podcasteja tilausluetteloosi, sinun ei ehkä koskaan tarvitse avata sovellusta.

Pilvinen sovelluswidget iPhonessa

Voisimme mennä pidemmälle ja sanoa, että podcast-sovellukset ovat täydellisiä paitsi widgeteille, myös muille Applen ominaisuuksille. Käytetään esimerkkiä. Kun viimeinen jakso esimerkiksi Olet väärässä podcast saapuu iPhoneeni, saan ilmoituksen (mutta vain, jos päätän vastaanottaa ilmoituksia tästä podcastista). Voin napauttaa ilmoitusta ja aloittaa kuuntelemisen tai jättää sen huomiotta ja käyttää Castro-widgetiä myöhemmin tietäen, että se on luettelon yläosassa. Kuunnellessasi voin toistaa, keskeyttää, ohittaa ja säätää äänenvoimakkuutta Apple Watchista. Tai voin ohittaa ja pelata AirPodsilla. Jos haluan asettaa uniajastimen, voin tehdä sen painamalla pitkään sovelluskuvaketta iPhonen aloitusnäytössä ja avaamalla sen sieltä. Castolla on myös useita pikakuvakkeita, joten voin automatisoida sen vieläkin enemmän, jos haluan. Kaikki ilman, että sinun tarvitsee koskaan avata itse sovellusta.

Widget-ystävällinen

Parhaat widgetit ovat ne, jotka antavat sinulle tarvitsemasi tiedot ja antavat sinun sitten toimia niiden mukaan. Kalenterit ja tehtävälistat ovat hyviä esimerkkejä. Näet tehtäväsi ja tapaamiset siellä aloitusnäytössä ja tehtävän napauttaminen avaa sen. Sääsovellukset ovat myös erinomaisia, etenkin Hello Weatherin ja Carrot Weatherin kaltaiset, jotka tarjoavat laajan widgetin mukauttamisen. Joskus et tarvitse edes widgetiä. 3D Touch saattaa olla kuollut, mutta voit silti painaa pitkään sovelluskuvaketta ja käyttää lyhyttä sovellusominaisuuksien valikkoa. Asetukset-sovellus tarjoaa lyhyen luettelon asetusten vaihtoehtojen pikakuvakkeista. Citymapper tarjoaa oikoteitä kotiin viemiseen tai lähistön pysäkin löytämiseen ja niin edelleen. Yritä painaa joitain sovelluksiasi pitkään. Se voi yllättää sinut.

Erilaisia ​​sovelluswidgetejä ja komplikaatiotarkistuksia Apple Watchissa

iPadissa on jo upeita uusia jättimäisiä widgetejä, kuten Kalenteri-sovellus, jotka vievät lähes puolet näytöstä ja toimivat enemmän kuin minisovellukset kuin yksinkertaiset widgetit. Mutta kaikki eivät ole hyviä uutisia. iPad-widgetit ovat mahtavia, mutta niiden järjestämisessä on silti joitain outoja rajoituksia. «En ymmärrä, miksi iPadOS:n avulla voimme laittaa widgetejä aloitusnäytölle melkein kaikkialle, mutta ei aivan», podcaster Al McKinlay sanoo Twitterissä. «Ne pakottavat edelleen asiat virtaamaan vasemmasta yläkulmasta, joten jos aloitusnäytölläsi on vain yksi asia, se on vasemmassa yläkulmassa, et voi saada sitä missään muualla.» Silti ollaan perillä.

Por Markus