googleassistantwontworkonphone 5c4e57f746e0fb00018deade

Google Assistant on kätevä työkalu, jonka avulla voit olla vuorovaikutuksessa puhelimesi kanssa äänikomennoilla. Joskus se ei kuitenkaan toimi hyvin puhelimesi kanssa.

Syitä, miksi Google Assistant ei toimi

Jos olet todennut, että Google Assistant ei toimi puhelimesi kanssa, sinulla voi olla yhteensopivuus-, asetukset-, tietojen vioittumisongelma Google-sovelluksessasi tai jokin monista muista ongelmista. Kun Google Assistant ilmestyi ensimmäisen kerran, se toimi vain pienessä määrässä puhelimia. Yhteensopivuus on parantunut sen jälkeen, mutta puhelimesi on silti täytettävä joitain vähimmäisvaatimuksia. Jos puhelimesi ei täytä näitä vaatimuksia, Google Assistant ei toimi.

Google Assistantin vianetsintä

Jos Google Assistant ei toimi, kokeile seuraavia vianetsintävaiheita:

 1. Varmista, että Google Assistant on päällä. Google Assistant on oletuksena aktiivinen joissakin laitteissa, mutta joissakin tapauksissa sinun on otettava se käyttöön ensin. Jotkin Android-laitteet edellyttävät Google Assistant -sovelluksen lataamista sen sijaan, että sisällytät sen Google-sovellukseen. Jos näin on puhelimessasi, lataa se suoraan Google Play Kaupasta.

 2. Varmista, että mikrofonisi toimii. Google Assistant ei toimi, jos se ei kuule sinua. Tarkasta mikrofoni silmämääräisesti ja varmista, ettei se ole roskien peitossa. Mikrofonin puhdistaminen on samanlaista kuin latausportin puhdistaminen, ja voit käyttää esimerkiksi paineilmaa ja hammastikkuja pölyn, lian ja muiden materiaalien poistamiseen.

 3. Yritä käyttää Google Assistantia hiljaisessa ympäristössä. Jos «Ok Google»- ja «Hei Google»-komennot eivät toimi ja olet meluisassa ympäristössä, siirry hiljaiseen huoneeseen ja yritä uudelleen. Google Assistant on melko hyvä poimimaan äänesi joukosta, mutta liiallinen taustamelu voi estää sitä toimimasta kunnolla.

 4. Tarkista yhteytesi. Google Assistant ei toimi vain puhelimessasi. Sovellus lähettää äänikomentosi Googlen palvelimille, jotka hoitavat raskaan työn. Varmista, että sinulla on Internet-yhteys, ja tarkista, toimivatko muut datayhteyttä vaativat sovellukset. Kokeile vaihtaa Wi-Fi-verkkoon, jos sellainen on saatavilla.

 5. Käynnistä puhelin uudelleen. Joissakin tapauksissa Google Assistantissa tai Google-sovelluksessa voi olla ongelma, jonka yksinkertainen uudelleenkäynnistys voi korjata.

 6. Hae Twitteristä #googleassistant, tutustu Googlen Google Assistant -tukifoorumiin ja tutustu Google Assistantille omistettuun subredditiin. Tämäntyyppisen haun suorittaminen voi paljastaa, onko Google Assistantissa yleinen ongelma kokonaisuudessaan vai jokin uusi Google Assistant -virhe, joka vaikuttaa puhelimeesi tai käyttämääsi Android-versioon. Jos et näe ihmisten valittavan missään noista paikoista, ongelma on todennäköisesti sinun puolellasi.

 7. Poista Bixby käytöstä, jos se on käytössä puhelimessasi, koska se voi häiritä Google Assistantin toimintaa. Sama pätee, jos puhelimessasi on Alexa. Varmista, että Google Assistant on puhelimesi ainoa aktiivinen virtuaalinen avustaja, ja tarkista, toimiiko se.

 8. Päivitä Google Play Palvelut, jos sinulla ei ole uusinta versiota. Google Assistant vaatii Google Play Palvelut, joten päivitysten viivästyminen saattaa aiheuttaa sen, että se lakkaa toimimasta.

 9. Päivitä Android, jos sinulla ei ole uusinta versiota. Jos puhelimeesi on asennettu Android 4.4 tai vanhempi, Google Assistant ei ole käytettävissä. Päivitä uudempaan versioon tai päivitä puhelimesi, jos et voi enää päivittää käyttöjärjestelmää.

 10. Opeta Google Assistantin puhemalli uudelleen. Google Assistant voi ymmärtää sinua vain, jos sillä on hyvä puhemalli. Jos sitä ei alun perin asetettu oikein tai jos puhemalli on vaurioitunut, se ei toimi kunnolla.

 11. Tyhjennä puhelimesi välimuisti. Google rikkoo toisinaan Assistant-toiminnon, kun he päivittävät Google-sovelluksen, ja on myös mahdollista, että puhelimesi sovellustiedot vioittuvat. Kun näin tapahtuu, paras vaihtoehto on tyhjentää paikallisesti tallennetut tiedot ja siirtyä sitten kohtaan asetukset > sovelluksia > Google ja valitse valikko kolmella pisteellä > Poista päivitykset.

 12. Ota yhteyttä Googleen. Jos mikään muu ei auta, saatat tarvita hieman lisäapua. Ota yhteyttä Google-tukeen tai varaa korjausaika langattoman operaattorin kanssa.

FAQ

 • Mitkä ovat Google Assistantin vaatimukset?

  Google Assistantin käyttäminen edellyttää, että puhelimesi ja käyttöjärjestelmäsi ovat yhteensopivia. Sinulla on oltava Android 5.0 tai uudempi, Google-sovelluksen versio 6.13 tai uudempi ja vähintään 1,5 Gt muistia. Sinulla on myös oltava Google Play Palvelut asennettuna ja puhelimesi on oltava asetettuna tuetulle alueelle ja kielelle. Näet luettelon yhteensopivista vaihtoehdoista Googlen tukisivustolla.

 • Kuinka vaihdan Google Assistantin äänen?

  Aktivoi ensin Google Assistant. From siellä voit vaihtaa hänen äänensä menemällä profiilikuvakkeesi > asetukset > Assistant > Assistentin ääni.

Por Markus