what is an xlsx file 2622540 finalv2 0291e30ddfe94189b005a55d2dacd924 117683eceda944cf9efc5a2e329d1189

Mitä tietää

  • XLSX-tiedosto on Microsoft Excel Open XML -laskentataulukkotiedosto.
  • Avaa yksi Excel-, Excel Viewer-, Google Sheets- tai millä tahansa muulla taulukkolaskentaohjelmalla.
  • Muunna se CSV-, XLS-, ODS- ja muihin vastaaviin muotoihin joillakin näistä ohjelmista tai tiedostomuuntimella, kuten ConvertFiles.com.

Tässä artikkelissa kerrotaan, mitä XLSX-tiedostot ovat, kuinka ne avataan ja mitkä ohjelmat voivat muuntaa ne muihin laskentataulukkomuotoihin, kuten CSV- tai ODS-muotoihin.

Mikä on XLSX-tiedosto?

Tiedosto, jonka tiedostotunniste on XLSX, on Microsoft Excel Open XML Format Spreadsheet -tiedosto. Se on ZIP-pakattu, XML-pohjainen laskentataulukkotiedosto, joka on luotu Microsoft Excel -versiolla 2007 ja uudemmilla. XLSX-tiedostot järjestävät tiedot laskentataulukoihin tallennettuihin soluihin, jotka puolestaan ​​tallennetaan työkirjoihin (tiedostot, jotka sisältävät useita laskentataulukoita). Laskentataulukon solut on sijoitettu riveihin ja sarakkeisiin, ja ne voivat sisältää tyylejä, muotoiluja, matemaattisia toimintoja ja paljon muuta. Excelin aiemmissa versioissa luodut taulukkotiedostot tallennetaan XLS-muodossa. Makroja tukevat Excel-tiedostot ovat XLSM-tiedostoja.

Kuinka avata XLSX-tiedosto

Ellet tarkoituksella asentanut tietokoneellesi ohjelmaa, joka voi avata XLSX-tiedostoja, ohjelman kaksoisnapsauttaminen ei tee mitään hyödyllistä. Sen sijaan tietokoneellasi on oltava tietty ohjelma, joka tunnistaa XLSX-tiedoston. Vaikka Microsoft Excel (versio 2007 ja uudempi) on ensisijainen ohjelmisto, jota käytetään sekä XLSX-tiedostojen avaamiseen että XLSX-tiedostojen muokkaamiseen, voit asentaa Microsoft Office Compatibility Packin XLSX-tiedostojen avaamiseen, muokkaamiseen ja tallentamiseen. Tallenna vanhemmalla Excel-versiolla. . Jos et aio muokata XLSX-tiedostoa, vaan haluat vain tarkastella sitä, voit asentaa ilmaisen Microsoft Office Excel Viewerin. Se tukee myös tietojen tulostamista ja kopioimista XLSX-tiedostosta, mikä voi olla kaikki mitä sinun tarvitsee tehdä. Voit myös avata ja muokata XLSX-tiedostoja ilman Excel, täysin ilmainen, käyttämällä WPS Office Spreadsheets, OpenOffice Calc tai LibreOffice Calc. Jos sinulla on Mac, Apple Numbers tukee myös XLSX-tiedostoja (mutta kaikki ominaisuudet eivät toimi). Google Sheets, Microsoft Excel Online ja Zoho Docs ovat joitain muita tapoja avata ja muokata XLSX-tiedostoja ilmaiseksi. Jos haluat käyttää tätä reittiä, sinun on ladattava XLSX-tiedosto verkkosivustolle ennen kuin voit tehdä muutoksia. Jos käytät Chrome-selainta, voit asentaa Office Editing for Docs, Sheets & Slidesin laajennuksena, jonka avulla voit avata ja muokata XLSX-tiedostoja suoraan selaimessa joko vetämällä paikallisen XLSX-tiedoston Chromeen tai avaamalla Internetistä lataamatta sitä ensin. Chrome-laajennusten asentaminen on melko helppoa, mutta jos tarvitset vaiheittaista apua, meillä on opas laajennusten lisäämiseen Chromeen.

Kuinka muuntaa XLSX-tiedosto

Jos tietokoneellesi on asennettu jokin mainitsemistamme sovelluksista, on suositeltavaa, että käytät samaa ohjelmaa käsittelemäsi XLSX:n tallentamiseen sinua kiinnostavassa muodossa. Tämä tehdään yleensä kautta Tiedosto > Tallenna nimellä valikkovaihtoehto. Jos esimerkiksi käytät Exceliä, käy läpi TIEDOSTO > Tallenna nimellä > Selaamaan läpi valikosta ja valitse CSV, XLS, TXT, XML jne F12 avaimen pitäisi myös toimia päästäksesi Tallenna nimellä ikkuna.

Näyttökuva, joka näyttää, kuinka XLSX-tiedostoja muunnetaan Excelissä Windows 8:ssa

Muunna XLSX-tiedosto CSV-muotoon Excelillä.
Joskus nopein ratkaisu XLSX-tiedoston muuntamiseen ei ole asentamallasi työkalulla, vaan ilmaisella tiedostonmuunnosohjelmistolla tai verkkopalvelulla, kuten Zamzar tai Convert Files. Kun katsot vain näiden kahden palvelun ominaisuuksia, voit muuntaa minkä tahansa tarvitsemasi Excel-tiedoston paljon erilaisia ​​tiedostotyyppejä, kuten XLSX – CSV, XML, DOC, PDF, ODS, RTF, XLS, MDB ja jopa kuva- ja verkkotiedostomuodot, kuten JPG, PNG ja HTML.

Etkö vieläkään voi avata tiedostoa?

Näyttökuva virheestä Windows 8:ssa avattaessa tiedostoa, johon ei ole liitetty ohjelmaa

Todennäköisin syy siihen, miksi tiedosto ei avaudu tässä vaiheessa, jos olet kokeillut kaikkia yllä olevia ehdotuksia, on se, että et todellakaan ole tekemisissä XLSX-tiedoston kanssa. Näin voi käydä, jos olet vain hetken katsonut tiedostopäätettä ja sekoitat sen Excel-tiedostoon. Esimerkiksi tiedostosi saattaa todellakin päättyä .LSX:ään, jolloin se on Streaming Media Shortcut -tiedosto, eikä sillä ole mitään tekemistä Excelin kanssa. Windows Media Player avaa LSX-tiedostoja. Samoin olisi helppo sekoittaa SLX-tiedosto tiedostoon, jossa on Excel XLSX -liite, mutta SLX-tiedostot eivät myöskään liity Exceliin, vaan niitä käyttävät ohjelmat, kuten Simulink ja SpectraLayers. XLR on toinen, joka on helppo sekoittaa Excel-tiedostoon. Jos et voi avata tiedostoa, lue laajennus uudelleen ja etsi se verkossa. Pitäisi olla melko helppoa saada lisätietoja formaatista ja oppia, mitkä ohjelmat voivat avata ja muuntaa sen. Meillä voi jopa olla kuvaus siitä täällä Lifewiressa – käytä tämän sivun yläreunassa olevaa hakukenttää tarkistaaksesi.

FAQ

  • Kuinka luen XLSX-tiedoston R:ssä?

    Jos haluat lukea XLSX-tiedoston R:ssä, kopioi tiedot ensin Excelistä ja tuo sitten tiedot leikepöydältä R:hen.

  • Kuinka voin lukea XLSX-tiedoston Pythonissa?

    Voit lukea tiedoston Python-moduulilla nimeltä openpyxl. Lataa openpyxl-moduuli ja käytä sitten Python import -komentoa tietojen lukemiseen XLSX-tiedostosta.

Por Markus