INE90229 Ultrabook Ad Sushi 56ad075d5f9b58b7d00adb31

Onko Ultrabook vain luksuskannettava? Tässä artikkelissa tarkastellaan tätä kysymystä lähemmin yrittääkseen ratkaista sekaannukset, joita ostajat voivat joutua etsiessään kannettavaa tietokonetta.

Mikä on Ultrabook?

Ensinnäkin Ultrabook ei ole tuotemerkki tai edes järjestelmäluokka. Teknisesti se on vain Intelin tavaramerkki, jota he yrittävät käyttää määrittämään tiettyjä ominaisuuksia kannettavalle tietokoneelle. Saatat yhdistää sen siihen, mitä he tekivät Centrinon kanssa aiemmin, mutta määritelmä on tällä kertaa hieman sujuvampi teknisten seikkojen suhteen. Se on ensisijaisesti vastaus Applen erittäin ohuille ja suosituille MacBook Air -sarjan erittäin ohuille kannettaville tietokoneille.

Ultrabookin ominaisuudet: ohut, nopea ja älykäs

Nyt kannettavan tietokoneen on käytettävä muutamia ominaisuuksia ollakseen Ultrabook. Ensimmäinen on, että sen tulee olla ohut. Tietenkin ohuen määritelmä on melko sileä, koska se tarkoittaa vain, että sen on oltava alle 1 tuuma paksu. Tämän määritelmän mukaan jopa MacBook Prot täyttäisivät kriteerit, vaikka ne olisivat kaikilla ominaisuuksilla varustettuja kannettavia tietokoneita. Tämä on yleensä vain yrittää edistää siirrettävyyttä tablettitietokoneiden kasvavaa trendiä vastaan. Teknisistä ominaisuuksista erottuu todella kolme. Nämä ovat Intel Rapid Start, Intel Smart Response ja Intel Smart Connect. Kuten tässä on selvää, ne ovat kaikki Intelin kehittämiä, joten Ultrabook sisältää luonnollisesti Intelin ydinteknologioita. Mutta mitä kukin näistä toiminnoista tekee?

Pika-aloitus

Näkyvin ominaisuuksista on Rapid Start. Tämä on pohjimmiltaan mekanismi, jonka avulla kannettava tietokone voi palata lepotilasta tai horrostilasta täysin toimivaan käyttöjärjestelmään noin viidessä sekunnissa tai vähemmän. Tämä saavutetaan energiatehokkaalla varastointimenetelmällä, joka voidaan noutaa nopeasti. Sen pienitehoinen puoli on tärkeä, koska sen avulla kannettava tietokone pysyy tässä tilassa erittäin pitkään. Intel arvioi, että tämä voi kestää jopa 30 päivää ennen kuin kannettava tietokone on ladattava. Helpoin tapa saavuttaa tämä on käyttää puolijohdeasemia päätallennuslaitteena. Ne ovat erittäin nopeita ja kuluttavat vähän virtaa.

Intel Smart Response -tekniikka

Intelin Smart Response -tekniikka on pohjimmiltaan toinen tapa parantaa Ultrabookin suorituskykyä tavalliseen kannettavaan verrattuna. Pohjimmiltaan tämä tekniikka tallentaa usein käytetyt tiedostot ja sijoittaa ne herkempiin tietovälineisiin, kuten solid-state-asemaan. Jos ensisijainen tallennustila on SSD-asema, se ei todellakaan lisää paljon. Sen sijaan se on kompromissi, jonka avulla valmistajat voivat yhdistää pienen määrän solid-state-tallennustilaa perinteiseen edulliseen kiintolevyyn, joka tarjoaa paljon enemmän tallennustilaa. Hybridikiintolevyt voisivat teoriassa tehdä saman, mutta koska tämä on Intelin tuotemääritelmä, ne eivät tee sitä. Tämä on tärkein syy siihen, miksi Samsung Series 9:n kaltaisessa kannettavassa tietokoneessa ei ole Ultrabook-nimeä, vaikka sillä on monia samoja ominaisuuksia.

Smart Connect -tekniikka

Viimeinen tärkeimmistä teknologioista on Smart Connect -tekniikka. Tämä on erityisesti suunniteltu käsittelemään tablettien ominaisuuksia. Pohjimmiltaan tabletteja ei koskaan sammuteta, vaan ne asetetaan lepotilaan. Tämän lepotilan aikana tabletit käyttävät silti joitakin ominaisuuksia pysyäkseen ajan tasalla. Joten kun näyttö ja käyttöliittymät ovat pois päältä ja prosessori ja verkko toimivat alhaisella teholla, jotta se voi päivittää sähköpostisi, uutissyötteet ja sosiaalisen median. Smart Connect -tekniikka tekee saman Ultrabookissa. Huono puoli on, että tämä ominaisuus on valinnainen eikä pakollinen. Tämän seurauksena kaikissa Ultrabookeissa sitä ei ole.

Pitkäaikainen ja edullinen

Ultrabookeille on muitakin kohteita, jotka Intel mainitsi järjestelmistä puhuessaan. Ultrabookeilla pitäisi olla pitkä käyttöaika. Keskimääräinen kannettava tietokone toimii alle neljä tuntia latauksella. Ultrabookin pitäisi saavuttaa enemmän kuin tämä, mutta erityisiä vaatimuksia ei ole. On huomattava, että ne eivät todennäköisesti saavuta kymmentä käyttötuntia, jota netbookit tai tabletit voivat saavuttaa. Suorituskyky on myös Ultrabookien tärkeä ominaisuus. Vaikka ne eivät ole voimalaitoksia, kuten kannettavat tietokoneet, jotka yrittävät vastata pöytäkoneita, ne käyttävät tavallisia kannettavia vastaavia osia, mutta alhaisemman tehon versioissa. Lisäksi SSD-levyjen nopea tallennus tai älykäs vastaustekniikka antavat paljon nopeamman tunteen. Toisaalta useimmat ihmiset eivät tarvitse suurta suorituskykyä tietokoneellaan juuri nyt. Lopuksi Intel halusi pitää Ultrabookit edullisina. Tavoitteena oli, että järjestelmien hinta olisi alle 1000 dollaria. Valitettavasti niin ei todellisuudessa tapahtunut; ne juoksevat yleensä enemmän 1300–1500 dollarin välillä.

Kannettavien tietokoneiden uusi aalto?

Onko Ultrabook siis radikaalisti uusi kannettavien tietokoneiden luokka? Ei, se on oikeastaan ​​vain edistysaskel jo kasvavassa ultrakannettavien tietokoneiden segmentissä. Se on myötävaikuttanut ohuiden ja kevyiden järjestelmien uuteen aaltoon, jotka tarjoavat vankan suoritustason, mutta useimmille kuluttajille ne ovat myös hintaspektrin yläpäässä. Tavoitteena on selkeästi yrittää työntää kuluttajia enemmän kannettavien tietokoneiden suuntaan ja pois tableteista. Jopa Intel on vetänyt markkinoinnin Ultrabookeista uuden 2-in-1-merkinnän hyväksi, joka todella määrittelee muunnettavat (hybridi) kannettavat tietokoneet.

Por Markus