system32 w10 340f2570b38e4da7843260b25ebd6ec3

System32 on Windows-käyttöjärjestelmän käyttämän kansion nimi. Kansio sisältää tärkeitä tiedostoja, jotka ovat tärkeitä Windowsin normaalille toiminnalle, joten sitä ei tule koskaan poistaa. Kaikki tiedostot ja alikansiot, jotka muodostavat system32-kansion, kopioidaan kiintolevylle Windowsin ensimmäisen asennuksen aikana, yleensä C:WindowsSystem32. Tämä koskee sekä 32-bittisiä että 64-bittisiä Windowsin versioita. Jotkut system32-tiedostoista ovat ohjelmia, joita saatat käyttää, mutta useimmat niistä ovat sovellustiedostoja, joita käytetään eri tarkoituksiin, mutta joita et ole koskaan avannut manuaalisesti. Koska monet tärkeät Windows-järjestelmätiedostot sijaitsevat system32:ssa, virheilmoitukset liittyvät usein tämän kansion tiedostoihin, erityisesti DLL-virheisiin. Se on myös ainoa paikka, josta löydät dasHost.exe-tiedoston, jota käytetään yhteyden muodostamiseen langallisiin ja langattomiin oheislaitteisiin, kuten hiiri tai näppäimistö.

Mitä System32:ssa on?

System32-kansio voi olla jopa muutaman gigatavun kokoinen, joten siinä on aivan liikaa kohteita lueteltavaksi tässä. Tulet kuitenkin yllättymään, kun tiedät joitain sen sisältämistä asioista. Siellä on satoja EXE-tiedostoja, tuhansia DLL-tiedostoja ja muita asioita, kuten ohjauspaneelin sovelmia, MS-DOS-sovelluksia, DAT-tiedostoja ja paljon muuta. Esimerkiksi kun avaat komentokehotteen, olet todella käynnissä cmd.exe system32-kansiosta. Tämä tarkoittaa, että menet itse asiassa C:WindowsSystem32 kansio ja avaa erilaisia ​​tämän kaltaisia ​​ohjelmia, kuten Järjestelmän palauttaminen rstrui.exe:n kautta, Notepad with notepad.exejne. Useimmissa tietokoneissa järjestelmälevy on yhdistetty kirjaimella C, mutta sinun omasi voi olla erilainen. Toinen tapa avata system32-kansio asemakirjaimesta riippumatta on ajaa %WINDIR%system32.

Mitä System32:ssa on käynnissä?

Tästä kansiosta suoritetaan myös muita yleisesti käytettyjä ohjelmia, kuten Ohjauspaneeli, Tietokoneen hallinta, Levynhallinta, Laskin, PowerShell, Tehtävienhallinta ja levyn eheytys. Nämä ovat Windowsin mukana tulevia sovelluksia, joita pidämme käyttöjärjestelmän osana, koska ne on tallennettu system32-kansioon. System32:een tallennetut MS-DOS-sovellukset – kuten diskcomp.com, diskcopy.com, format.comja more.com — käytetään taaksepäin yhteensopivuuteen vanhempien ohjelmistojen kanssa. Tärkeät palvelut ja prosessit säilytetään myös system32:ssa, kuten conhost.exe, svchost.exe, lsass.exe ja dashost.exe. Jopa kolmannen osapuolen ohjelmat voivat laittaa tiedostoja system32:een, kuten Dropbox-palvelu DbxSvc.exe. Jotkut system32:n alihakemistoista ovat: kokoonpano joka sisältää erilaisia ​​Windowsin rekisteritiedostoja, Kuljettajat joka tallentaa laiteajurit ja hosts-tiedoston, ja oobe Windowsin aktivointitiedostoille.

Mitä tapahtuu, jos poistat System32:n?

Älä poista sitä pitäisi olla ainoa vastaus, jonka tarvitset! Jos joku käski sinua poistamaan system32:n korjataksesi jotain tai koska se on viruskansio tai mistä tahansa syystä, tiedä, että monet asiat lakkaavat toimimasta jos poistat Windows system32 -kansion. System32 on tärkeä kansio, joka tallentaa paljon tiedostoista, joista osa on aina käynnissä ja käynnissä, jotta monet asiat toimivat sujuvasti. Tämä tarkoittaa, että monet tiedostot on lukittu, eikä niitä voi poistaa normaalisti.

Kansion käyttö kielletty -viesti System32-kansiossa Windows 10:ssä

Ainoa varma tapa system32:n poistamiseen olisi Windowsin ulkopuolelta, kuten pelastus/korjauskäynnistyslevyltä. FalconFourin Ultimate Boot CD on esimerkki työkalusta, joka voi poistaa system32:n suojausrajoitukset ja antaa sinun poistaa minkä tahansa yksittäisen tiedoston. Mutta vaikka sinä voisi Poista vain koko Windows system32 -kansio, tietokoneesi ei toimi niin kuin sen pitäisi. Windows saattaa aloittaa korjausprosessin, kun olet yrittänyt ladata puuttuvat tiedostot, tai se voi kysyä, haluatko käyttää edistyneitä korjaustyökaluja. Seuraavassa on pitkä rivi järjestelmävirheitä, jos tietokoneesi hajoaa hitaasti.

Windows 10 automaattinen korjausnäyttö

Puuttuvan järjestelmän peräkkäiset komplikaatiot

Ensinnäkin, olettaen, että voit kirjautua sisään Windowsilla, kohtaat tavallisia «windowssystem32»-tiedostovirheitä, joiden mukaan tietyt asiat eivät voi toimia tai kommunikoida oikein, koska niitä ei löydy. Monet näistä ovat «ei löydy» tai «puuttuu» DLL-virheitä. Esimerkiksi puuttuvat ohjaimet tekisivät Windowsin kommunikoinnin tietokonelaitteiston kanssa mahdottomaksi. Tämä voi olla näppäimistö ja hiiri, näyttö, kiintolevy jne. On vaikea tehdä paljon tietokoneellasi, jos Windowsin käyttämiseen tarvittavaa laitteistoa ei voida tunnistaa. Koska useat tärkeät järjestelmäprosessit poistettaisiin system32:n mukana, normaalit toiminnot eivät enää toimisi. Internet-yhteytesi saattaa vaikuttaa, työpöytä ei välttämättä näy kunnolla, ja saatat huomata, että jokin niinkin yksinkertainen asia kuin tietokoneen sammuttaminen ei toimi niin kuin sen pitäisi… ja nämä ovat vain muutamia esimerkkejä. Monet Windowsin tiedostot ovat riippuvaisia ​​muista tiedostoista, joten jos edes osa system32:sta poistetaan, muut kansion sisällä ja ulkopuolella olevat tiedot, joita nämä poistetut kohteet vaativat, lakkaavat toimimasta ja johtavat todennäköisesti virheilmoituksiin. Kaikki yllä oletetaan, että Windows voi latautua ollenkaan. Rekisteri, jonka olisit poistanut system32:lla, sisältää monia ohjeita asioiden toimimisesta, joten kun tiedot ovat poissa, sekä puuttuvat DLL-tiedostot ja käyttöjärjestelmätiedostot (ja nyt poistettu winlogon.exe-prosessi, jota käytettiin kirjautumiseen) , on erittäin epätodennäköistä, että tulet koskaan näkemään kirjautumisnäyttöä.

Hal DLL -virhe Windows XP:ssä

Hal.dll-virhe Windows XP:ssä.

Näiden ongelmien lisäksi pääongelma on puuttuva tiedosto winload.exe, jota useimmat Windows-versiot käyttävät. BOOTMGR:n on ladattava kyseinen tiedosto käyttääkseen muita asioita, joita käyttöjärjestelmä tarvitsee toimiakseen, kuten ntoskrnl.exe, toinen tärkeä järjestelmätiedosto, jota käytetään esimerkiksi muistin ja prosessien hallintaan. Muuten, ntoskrnl.exe olisi myös poistetaan, jos system32 poistetaan. Sen pitäisi olla jo selvä: system32:n poistaminen ei ole ehdottomasti suositeltavaa eikä sitä pidä tehdä. Vaikka uskoisit, että system32 on saastunut haittaohjelmista, realistisempi puhdistusmenetelmä olisi suorittaa haittaohjelmien tarkistus tai korjata Windows. Jos system32-kansio onnistuu poistamaan osittain tai kokonaan tai se on liian saastunut korjattavaksi, paras tapa toimia on asentaa Windows uudelleen.

Por Markus