Img3574 tif jpgcopy 580717945f9b5805c214fb2e

PlayStation 3 (PS3) on Sony Interactive Entertainmentin luoma kotivideopelikonsoli. Se julkaistiin Japanissa ja Pohjois-Amerikassa marraskuussa 2006 ja Euroopassa ja Australiassa maaliskuussa 2007. Kun se julkaistiin, se oli maailman edistynein videopelikonsoli tähän mennessä erinomaisen grafiikan, liikeherkän ohjaimen, verkkoominaisuuksien ja loistava pelivalikoima. Kaikkien aikojen suosituimman pelijärjestelmän, PlayStation 2:n, seuraajasta PS3:sta tuli nopeasti voitettava järjestelmä. Sony päätti julkaista kaksi versiota PS3:sta. Yhdellä oli 60 Gt:n kiintolevy, langaton Wi-Fi ja kyky lukea erilaisia ​​flash-RAM-kortteja. Halvemmassa versiossa on 20 Gt:n asema, eikä siinä ole yllä olevia vaihtoehtoja. Molemmat järjestelmät olivat muutoin samoja ja molemmat maksoivat huomattavasti enemmän kuin edellinen kilpailu.

PS3-konsoli Sixaxisilla.

PlayStation 3 -konsolin historia

PlayStation 1 julkaistiin joulukuussa 1994. Se käytti CD-ROM-pohjaista 3D-grafiikkaa, mikä teki siitä jännittävän uuden tavan kokea arcade-tyylisiä videopelejä kotona. Menestynyttä alkuperäistä seurasi kolme samankaltaista tuotetta: PSone (pienempi versio), Net Yaroze (ainutlaatuinen musta versio) ja PocketStation (kämmenlaite). Kun kaikki nämä versiot julkaistiin (vuonna 2003), PlayStationista oli tullut jopa suurempi myyjä kuin Sega tai Nintendo. Kun nämä alkuperäisen PlayStationin julkaisuversiot tulivat markkinoille, Sony kehitti ja julkaisi PlayStation 2:n. PS2 julkaistiin heinäkuussa 2000, ja siitä tuli nopeasti maailman suosituin kotivideopelikonsoli. Uusi «slimline» versio PS2:sta julkaistiin vuonna 2004. Jopa vuonna 2015, kauan tuotannon lopettamisen jälkeen, PS2 oli kaikkien aikojen myydyin kotikonsoli. Julkaisuhetkellä Xbox 360:n ja Nintendo Wiin kanssa kilpaileva PS3-konsoli edusti suurta teknistä harppausta eteenpäin. Soluprosessorin, HD-resoluution, liiketunnistimien, langattoman ohjaimen ja lopulta 500 Gt:n kiintolevyn ansiosta se oli villisti suosittu. Yli 80 miljoonaa kappaletta myytiin maailmanlaajuisesti.

PlayStation 3 -mobiiliprosessori

Kun se julkaistiin, PS3 oli tehokkain koskaan suunniteltu videopelijärjestelmä. PS3:n sydän on soluprosessori. PS3:n solu koostuu pohjimmiltaan seitsemästä mikroprosessorista yhdellä sirulla, joten se voi suorittaa useita toimintoja samanaikaisesti. Tarjotakseen kaikkien pelijärjestelmien terävimmän grafiikan Sony kääntyi Nvidian puoleen rakentamaan näytönohjainkorttinsa. Soluprosessorilla oli kaikesta hienostuneisuudestaan ​​huolimatta hyvät ja huonot puolensa. Se on suunniteltu tukemaan monimutkaista ohjelmointia – samalla kun se vastustaa hakkerointia. Valitettavasti järjestelmän monimutkaisuus teki siitä niin erilaisen kuin tavalliset prosessorit, että kehittäjät turhautuivat ja lopettivat lopulta PS3-pelien tekemisen. Pelinkehittäjien turhautuminen ei ole kovin yllättävää, kun otetaan huomioon prosessorin suunnittelun poikkeukselliset yksityiskohdat. HowStuffWorks-sivuston mukaan:

Solun «käsittelyelementti» on 3,2 GHz:n PowerPC-ydin, joka on varustettu 512 kt:n L2-välimuistilla. PowerPC-ydin on eräänlainen mikroprosessori, joka on samanlainen kuin Apple G5:ssä.

Se on itsessään tehokas prosessori ja voi helposti käyttää tietokonetta yksinään; mutta solussa PowerPC-ydin ei ole ainoa prosessori. Sen sijaan se on enemmän a hallitseva prosessori. Se delegoi prosessoinnin piirin kahdeksalle muulle prosessorille, synergistic Processing Elements -elementeille.

Muita ainutlaatuisia elementtejä

 • PlayStation 3 HD TV: Yksi PS3:n tärkeimmistä myyntivalteista oli sisäänrakennettu Blu-ray High-Definition -levysoitin. PS3 voi toistaa uusia HD Blu-ray -elokuvia, PS3-pelejä, CD- ja DVD-levyjä. Se voi jopa «parantaa» omistamasi DVD-elokuvat näyttämään paremmilta HDTV:ssä. Jotta voit hyödyntää PS3:n HD-ominaisuuksia, sinun on ostettava HDMI-kaapeli. Molemmat versiot tukevat täysin HDTV:tä.
 • PlayStation 3 -verkko: PlayStation 3 oli ensimmäinen kotikonsoli, joka tarjosi mahdollisuuden siirtyä verkkoon ja olla vuorovaikutuksessa muiden kanssa pelatessaan. Tämä tarjottiin PlayStation Networkin kautta. PS3:lla voit pelata verkkopelejä, ladata peli- ja viihdesisältöä, ostaa musiikkia ja pelejä sekä siirtää ladattuja pelejä PSP:lle.

PS3:n verkko on täysin ilmainen käyttää; nykyään PlayStation Network tarjoaa laajan valikoiman palveluita videoiden suoratoistosta pelien vuokraamiseen. PS3 tukee myös chattailua ja web-selailua Sixaxis:n tai minkä tahansa USB-näppäimistön avulla.

PlayStation 3 -laitteisto ja tarvikkeet

PS3 ei ole vain tehokas, vaan myös kaunis järjestelmä. Sonyn suunnittelijat halusivat luoda pelijärjestelmän, joka näytti enemmän huippuluokan elektroniikasta kuin lelusta. Kuten nämä kuvat osoittavat, PS3 näyttää enemmän Bosen suunnittelemalta äänijärjestelmältä kuin videopelijärjestelmältä. Kun PS3 julkaistiin ensimmäisen kerran, se tuli kiiltävän mustana hopeisella korostuslevyllä, joka suojasi Blu-ray-asemaa. 20 Gt:n PS3 tuli «kirkkaan mustana» eikä siinä ole hopealevyä. Yksi PS3:n suurimmista yllätyksistä oli täysin uusittu bumerangin muotoinen ohjain. Uusi kuusi akselia näytti aika paljon PS2:lta Kaksoisisku ohjain, mutta siihen yhtäläisyydet päättyivät. Sixaxisissa oli liikkeentunnistuksen sijaan jyrinä (värähtelyt ohjaimessa). Sixaxis ei ollut ainoa uusi lisävaruste. Saatavilla oli myös muistikorttisovitin, Blu-ray-kaukosäädin ja HDMI AV-kaapeli sekä PS3-lisätarvikkeiden luettelo, jotka ylittivät huomattavasti tuolloin olemassa olevan kotivideopelitekniikan.

PS3 pelejä

Pelikonsolien valmistajat, kuten Sony, Nintendo ja Microsoft, haluavat puhua siitä, mikä järjestelmä on tehokkaampi (todellakin, se on PS3). Mutta mikä tekee jokaisesta konsolista kannattavan, ovat pelit. PS3:lla oli yksi vaikuttavimmista pelilistoista ennen sen julkaisua 17. marraskuuta. Perheystävällisistä, monikäyttöisistä peleistä, kuten Sonic the Hedgehog PS3:n eksklusiivisiin nimikkeisiin, jotka on suunniteltu hardcore-pelaajaa ajatellen, Vastustuskyky: Ihmisen kaatuminenPS3:lla oli loistava valikoima pelejä saatavilla ensimmäisestä päivästä lähtien.

Jotkut PlayStation 3:n julkaisuista

 • Untod Legends: Dark Kingdom on yksi PlayStation 3:n julkaisupeleistä. Tämän toimintaroolipelin avulla pelaajat voivat kehittää yhden useista hahmoista, kun he lähtevät seikkailuun mielikuvitusmaailman läpi. Suosittuun PSP-sarjaan perustuva Untold Legends: Dark Kingdom näyttää tuovan upeita visuaaleja ja syvällistä pelattavuutta PS3:lle alusta alkaen.
 • Kännykkäpuku Gundam: Crossfire on yksi Japanin ikonisimmista animaatiosarjoista. Vaikka gundam-pelit, sarjakuvat ja lelut ovat suuria hittejä ulkomailla, ne eivät ole vielä saavuttaneet suosiota lännessä. Kännykkäpuku Gundam: CROSSFIRE toivoo muuttavansa tätä tuomalla mecha- (jättirobotti) -taistelun laajemmalle yleisölle. Peli pyörii eeppisten mechataistelujen ympärillä, joissa pelaajat ohjaavat jättiläisrobotteja, murskaavat puita ja ampuvat toisiaan ohjuksia. ristitulessa oli yllätyshitti PS3:n julkaisun jälkeen.

Lisätietoja PlayStation 3:sta

PlayStation 3 korvattiin PlayStation 4:llä vuonna 2013. PlayStation 4 sisältää sovellusversion, mikä tekee siitä sopivamman maailmaan, jossa älypuhelimia on kaikkialla. Toisin kuin PS3, se ei käytä monimutkaista mobiiliprosessoria. Tämän seurauksena kehittäjien on helpompi luoda uusia pelejä järjestelmään.

FAQ

 • Lopetetaanko PlayStation 3?

  Joo. Sony lopetti PlayStation 3 -konsolien tuotannon Yhdysvaltojen ja Euroopan markkinoille vuonna 2016 ja lopetti tuotannon Japanissa vuonna 2017.

 • Kuinka paljon PlayStation 3 maksaa?

  Koska Sony ei enää tuota uusia PS3:ita, paras tapa hankkia sellainen on kolmannen osapuolen jälleenmyyjältä, joka tarjoaa käytettyjä ja kunnostettuja konsoleita. Mutta tämä tarkoittaa, että hinnat voivat vaihdella. Voit yleensä löytää PlayStation 3 -konsolin alle 300 dollarilla myyjiltä, ​​kuten Amazon, Newegg ja eBay.

 • Kuinka avaat PlayStation 3:n?

  Irrota ensin kaikki kaapelit ja kaikki USB-portteihin liitetyt asiat. Irrota sininen ruuvi pienellä litteällä ruuvimeisselillä, poista tarra (tämä mitätöi takuun) ja irrota kiintolevy. Löysää sitten Torx-ruuvia ja neljä pienempää tähtiruuvia. Liu’uta yläkansi pois konsolista ja löysää alla olevat seitsemän ruuvia ja irrota sitten yläkuori vetämällä sitä ylöspäin.

 • Kuinka käytät PlayStation 3 -ohjainta PC:llä?

  Liitä ohjain tietokoneeseen, lataa ja suorita ScpToolkit. Asenna DualShock 3 -ohjain ja, jos käytät Bluetoothia, Bluetooth-ohjain. Varmista, että DualShock 4 -ohjainta ei ole valittu. Katso tarkemmat ohjeet Lifewire-oppaasta PlayStation 3 -ohjaimen käyttämisestä PC:llä.

Por Markus