windows logo background 9499269bf6f94494940fc110ff14a010 scaled

Palautuspiste, joka tunnetaan myös nimellä . nimetty järjestelmän palautuspiste, on nimi, joka on annettu kokoelmalle tärkeitä järjestelmätiedostoja, jotka Järjestelmän palauttaminen tallentaa tiettynä päivänä ja kellonaikana. Mitä sinä tehdä Järjestelmän palauttamisessa palautetaan tallennettuun palautuspisteeseen. Jos tietokoneellasi ei ole palautuspistettä, järjestelmän palauttamisella ei ole mitään, mihin palata, joten työkalu ei toimi sinulle. Jos yrität toipua suuresta ongelmasta, siirry toiseen vianetsintävaiheeseen. Palautuspisteiden viemän tilan määrä on rajoitettu (katso Palauta pisteen tallennus alla), joten vanhat palautuspisteet poistetaan, jotta uudet palautuspisteet poistuvat, kun tämä tila täyttyy. Tämä varattu tila voi pienentyä entisestään, kun vapaan tilan kokonaismäärä pienenee, mikä on yksi monista syistä, miksi suosittelemme pitämään 10 prosenttia kiintolevytilasta jatkuvasti vapaana.

Järjestelmän palauttaminen ei palauta asiakirjoja, musiikkia, sähköposteja tai minkäänlaisia ​​henkilökohtaisia ​​tiedostoja. Näkökulmastasi riippuen tämä on sekä positiivinen että negatiivinen ominaisuus. Hyvä uutinen on, että kaksi viikkoa vanhan palautuspisteen valitseminen ei poista ostamaasi musiikkia tai lataamiasi sähköposteja. Huono uutinen on, että se ei palauta sitä vahingossa poistettua tiedostoa, jonka haluat palauttaa, vaikka ilmainen tiedostojen palautusohjelma voisi ratkaista tämän ongelman.

Palautuspisteet luodaan automaattisesti

Palautuspiste luodaan automaattisesti ennen:

 • ohjelma on asennettu olettaen, että ohjelman asennusohjelma on yhteensopiva järjestelmän palauttamisen kanssa.
 • päivitys asennetaan Windows Updaten kautta.
 • ajurin päivitys.
 • suorittaa järjestelmän palautuksen, joka voi kumota palautuksen.

Palautuspisteet luodaan myös automaattisesti ennalta määritetyn ajan kuluttua, joka vaihtelee asentamasi Windows-version mukaan:

 • Windows 11/10/8/7: 7 päivän välein, jos muita palautuspisteitä ei ole kyseisenä aikana.
 • Windows Vista: Joka päivä, jos palautuspistettä ei ole luotu sinä päivänä.
 • Windows XP: 24 tunnin välein riippumatta siitä, mitä palautuspisteitä on jo olemassa.

Voit myös luoda palautuspisteen manuaalisesti milloin tahansa. Jos haluat muuttaa sitä, kuinka usein Järjestelmän palauttaminen luo automaattisia palautuspisteitä, voit myös tehdä sen, mutta se ei ole Windowsin sisäänrakennettu vaihtoehto. Sinun on sen sijaan tehtävä joitain muutoksia Windowsin rekisteriin. Tee tämä varmuuskopioimalla rekisteri ja lukemalla sitten tämä How-To Geek -opastus.

Mitä palautuspisteessä on

Kaikki tarvittavat tiedot tietokoneen palauttamiseksi nykyiseen tilaan sisältyvät palautuspisteeseen. Useimmissa Windows-versioissa tämä sisältää kaikki tärkeät järjestelmätiedostot, Windowsin rekisterin, suoritettavat ohjelmatiedostot, tukitiedostot ja paljon muuta. Windows 11:ssä, Windows 10:ssä, Windows 8:ssa, Windows 7:ssä ja Windows Vistassa palautuspiste on itse asiassa taltion varjokopio, eräänlainen tilannekuva koko asemasta, mukaan lukien kaikki henkilökohtaiset tiedostosi. Järjestelmän palauttamisen aikana kuitenkin palautetaan vain ei-henkilökohtaiset tiedostot. Windows XP:ssä palautuspiste on vain kokoelma tärkeitä tiedostoja, jotka kaikki palautetaan järjestelmän palauttamisen aikana. Windowsin rekisteri ja monet muut tärkeät Windowsin osat tallennetaan sekä tiedostot, joilla on tietyt tiedostotunnisteet tiettyihin kansioihin, kuten filelist.xml tiedosto sijaitsee täällä:

C:WindowsSystem32Restore

Palauta pisteen tallennus

Palautuspisteet voivat viedä vain niin paljon tilaa kiintolevyltä, jonka yksityiskohdat vaihtelevat suuresti Windows-versioiden välillä:

 • Windows 11, 10 ja 8: Palautuspisteiden levytilan käyttö voi nousta 100 prosenttiin kiintolevystä vain yhteen prosenttiin.
 • Windows 7: Korkeintaan 64 Gt:n levyillä palautuspisteet voivat viedä jopa 3 prosenttia levytilasta. Yli 64 Gt:n asemissa ne voivat käyttää jopa 5 prosenttia tai 10 Gt tilaa sen mukaan, kumpi on vähemmän.
 • Windows Vista: Palautuspisteet voivat olla jopa 30 prosenttia Vapaa tila levyllä tai 15 prosenttia kokonaistila asemalla.
 • Windows XP: Enintään 4 Gt:n levyillä palautuspisteille voidaan varata vain 400 Mt tilaa. Yli 4 Gt:n asemissa tämä on jopa 12 prosenttia levytilasta.

Näitä palautuspisteiden oletustallennusrajoja on mahdollista muuttaa.

FAQ

 • Kuinka käynnistän järjestelmän palautuksen komentokehotteesta?

  Käytä rstrui.exe komento käynnistääksesi järjestelmän palautuksen komentokehotteesta. Noudata ohjatun järjestelmän palautustoiminnon ohjeita.

 • Kuinka pääsen Windowsin käynnistyksen lisäasetuksiin?

  Paina pitkään avataksesi käynnistyksen lisäasetukset Siirtää avain ja käynnistä tietokone uudelleen. Vaihtoehtoisesti syötä poistu /r /o komentokehotteessa. Voit suorittaa järjestelmän palautuksen tästä valikosta.

 • Kuinka palautan Windowsin rekisterin?

  Korjaa Windowsin rekisteri avaamalla Rekisterieditori ja valitsemalla Tiedosto > TuontiEtsi sitten REG-tiedosto, jonka haluat palauttaa, ja valitse Avata. Jos tiedät missä rekisteriavaimet olivat, tarkista, onko muutokset tehty rekisterieditorissa. Sinun on ehkä käynnistettävä tietokoneesi uudelleen.

Por Markus