sabrentexternalfloppydrive 5c7820dd46e0fb0001a5efd7

Levykeasema on tietokonelaitteisto, joka lukee tietoja pieneltä levyltä ja kirjoittaa tietoja sille. Yleisin tyyppi on 3,5 tuuman asema, jota seuraa muun muassa 5,25 tuuman asema. Levyke oli ensisijainen menetelmä tietojen siirtämiseen tietokoneiden välillä ja tiedostojen etävarmuuskopiointiin 1900-luvun lopulta 2000-luvun alkuun. Suurin osa levykeasemasta on nyt täysin vanhentunut.

Sabrent ulkoinen USB 1,44 Mt levykeasema.

Tämä vanhempi tallennuslaite on korvattu muilla kannettavilla laitteilla ja sisäänrakennetuilla tietokonelaitteistoilla, ei vain siksi, että ne ovat yleisempiä ja siksi yhteensopivia muiden laitteiden kanssa, vaan myös siksi, että ne pystyvät paremmin ja pystyvät tallentamaan paljon enemmän tietoa. DVD-, CD- ja Blu-ray-levyjen optinen levyasema on yleinen laitteisto, joka korvasi levykeaseman. Kuitenkin jopa optinen asema on kallistumassa puolijohdeteknologian puolelle.

Levykeasemalla on myös muita nimiä, kuten levykeasema, levykeasema, levykeasema, levykeasema, 3,5″ asema ja 5,25″ asema.

Tärkeitä faktoja levykkeistä

Vaikka levykeasemat ovat edelleen osa olemassa olevia tietokoneita, ne ovat käytännössä vanhentuneita ja korvattu halvoilla flash-asemilla ja muilla kannettavilla mediaasemilla. Levykeasema ei ole enää vakiovaruste uusissa tietokonejärjestelmissä. Perinteisiä tietokonekoteloon asennettuja levykeasemia on yhä vähemmän saatavilla. Yleensä paras vaihtoehto on käyttää sellaista tietokoneessa, jossa sitä ei ole, ulkoisella, luultavasti USB-pohjaisella, kuten yllä olevassa kuvassa. USB-levykeasemat kommunikoivat tietokoneen kanssa USB-portin kautta ja toimivat kuten mikä tahansa muu siirrettävä tallennuslaite, kuten ulkoiset kiintolevyt ja flash-asemat.

Levykeaseman fyysinen kuvaus

Perinteinen 3,5 tuuman levykeasema on noin kooltaan ja painoltaan muutaman korttipakan verran. Jotkut ulkoiset USB-versiot ovat vain hieman suurempia kuin itse levykkeet. Aseman etuosassa on aukko aseman asettamiseen ja pieni painike sen poistamiseksi. Perinteisen levykeaseman sivuilla on valmiiksi poratut kierrereiät, jotka on helppo asentaa tietokoneen kotelon 3,5 tuuman asemapaikkaan. Kiinnitys on mahdollista myös suurempaan 5,25 tuuman asemapaikkaan, jossa on 5,25-3,5 kannake. Levykeasema on asennettu siten, että liittimillä varustettu pää osoittaa sisäänpäin tietokoneeseen ja asemapaikka ulospäin. Takaosassa on portti tavalliselle kaapelille, joka liitetään emolevyyn. Täällä on myös liitäntä virtalähteestä. Ulkoisessa levykeasemassa on vain se liitäntä, joka tarvitaan sen liittämiseen tietokoneeseen, yleensä kaapeli, jossa on USB Type-A -liitin. Ulkoisen laitteen virta saadaan USB-liitännästä.

Levykkeet vs uudemmat tallennuslaitteet

Levyke sisältää hämmästyttävän pienen määrän dataa verrattuna uudempiin teknologioihin, kuten SD-kortit, flash-asemat ja levyt. Useimmat levykkeet tukevat vain 1,44 Mt dataa, mikä on pienempi kuin keskimääräinen valokuva tai MP3! Pienessä 8 Gt:n USB-asemassa voi olla 8 192 Mt, mikä on yli 5 600 kertaa levykkeen kapasiteetti. Lisäksi 8 Gt on alhainen kannettavan tallennustilan suhteen. Joihinkin pieniin USB-asemiin mahtuu jopa 512 Gt tai jopa 1 Tt tai enemmän, mikä osoittaa, kuinka vanhentunut levyke todella on. Jopa puhelimiin, kameroihin ja tabletteihin sopivat SD-kortit ovat jopa 512 Gt tai suurempia. Monissa pöytäkoneissa ja kannettavissa tietokoneissa on levyasema ohjelmistoasennuslevyjen, DVD-videoiden, musiikki-CD-levyjen, Blu-ray-elokuvien jne. lataamista tai polttamista varten. CD-levyllä on 700 Mt tietoa, tavallinen DVD tukee 4,7 Gt:a ja Blu-ray-levy pystyy käsittelemään yli 128 Gt, jos se on nelikerroksinen levy. Sisäiset asemat on vähitellen poistettu kannettavista tietokoneista USB-liitettävien ratkaisujen hyväksi. Vaikka ei ole reilua verrata tällaisia ​​vanhentuneita tekniikoita nykypäivään, voi olla mukavaa huomata, että jotkut BD-levyt voivat tallentaa lähes 100 000 kertaa enemmän dataa kuin 1,44 Mt:n levykkeelle.

FAQ

  • Kuinka siirrän tiedostoja levykkeeltä flash-asemaan?

    Osta ulkoinen USB-levyasema, joka on yhteensopiva tietokoneesi ja käyttöjärjestelmäsi kanssa. Liitä sitten levykeasema emolevyyn > aseta levyke > avaa ja siirrä tiedostot flash-asemaan. Jotkut USB-levykeasemat ovat plug-and-play-toimintoja, kun taas toiset vaativat ohjaimien ja vanhempien käyttöjärjestelmien asentamisen levykkeiden lukemiseksi.

  • Kuinka lisään levykeaseman Linux VMwareen?

    Jos haluat lisätä levykeaseman virtuaalikoneeseen, valitse VM > asetukset > Lisätä > Levykeasema > Seuraava. Valitse kolmesta vaihtoehdosta: fyysinen levykeasema, levykekuvatiedosto tai tyhjä levykekuva. Kun olet tehnyt valintasi, valitse Suorittaa loppuun.

Por Markus