What is a root folder or root directory 2625989 aafb8d25a54146879a236236ab8ea6c0

Juurikansio, joka tunnetaan myös nimellä juurikansio tai joskus vain porkkanaJokaisen osion tai hakemiston , on hierarkian «ylin» hakemisto. Voit myös yleensä nähdä sen tietyn kansiorakenteen alkuna tai alkuna. Juurihakemisto sisältää kaikki muut asemassa tai hakemistossa olevat hakemistot ja voi tietysti sisältää myös tiedostoja. Voit visualisoida tämän käänteisellä puulla, jonka juuret (juurikansio) ovat ylhäällä ja oksat (alikansiot) alla; juuri on se, joka pitää kaikki sen alemmat esineet yhdessä. Esimerkiksi tietokoneesi pääosion juurihakemisto todennäköisesti: C:. DVD- tai CD-aseman juurihakemisto voi olla: D:. Windowsin rekisterin juuri on paikka, johon tallennetaan HKEY_CLASSES_ROOT kaltaisia ​​nokkosihottumaita.

ROOT on myös lyhenne sanoista ROOT’s Object Oriented Technologies, mutta sillä ei ole mitään tekemistä juurihakemistojen kanssa.

Esimerkkejä juurikansioista

Kunto porkkana voi myös olla suhteessa paikkaan, josta puhut. Esimerkiksi ohjelma, joka asentaa hakemistoon C:ProgramsExample, käyttää kyseistä hakemistoa pääkäyttäjänä, ja sen alla on mahdollisesti useita alihakemistoja. Sama koskee kaikkia muita kansioita. Pitääkö sinun mennä käyttäjäkansion juureen? Käyttäjä1 Windowsissa? Se on C:KäyttäjätNimi1 kansio. Tietenkin tämä muuttuu riippuen käyttäjästä, josta puhut: juuri Käyttäjä2 olisi C:KäyttäjätKäyttäjä2.

Pääsy juurikansioon

Nopea tapa päästä kiintolevyn juureen, kun olet Windowsin komentokehotteessa, on suorittaa muutoskansio:CD-komento seuraavasti: cd

class=»ql-syntax»> Kun se on suoritettu, sinut siirretään välittömästi nykyisestä työhakemistosta juurihakemistoon. Joten esimerkiksi jos olet C:WindowsSystem32 kansio ja anna sitten cd-komento kenoviivalla (kuten yllä näkyy), sinut siirretään välittömästi paikasta, jossa olet C:. Suorita vastaavasti cd-komento seuraavasti: cd..

class=»ql-syntax»> …siirtää kansiota yhden kohdan ylöspäin, mikä on hyödyllistä, jos sinun on siirryttävä kansion juureen, mutta ei koko levyn juureen. Esimerkiksi toteuttaminen CD.. ollessaan C:KäyttäjätKäyttäjä1Lataukset kansio muuttaa nykyisen kansion muotoon C:KäyttäjätKäyttäjä1. Jos teet sen uudelleen, menet siihen C:Käyttäjät, ja niin edelleen. Alla on esimerkki, jossa aloitamme kansiosta nimeltä Saksa päällä C: motiivi. Kuten näet, saman komennon suorittaminen komentokehotteessa siirtää työhakemiston juuri sitä edeltävään/yllä olevaan kansioon aina kiintolevyn juureen asti. C:AMYS-PHONEPicturesGermany>cd..
C:AMYS-PHONEPictures>cd..
C:AMYS-PHONE>cd..
C:>

class=»ql-syntax»> Voit yrittää käyttää juurikansiota vain, jos huomaat, että et näe sitä selatessasi Resurssienhallintaa. Tämä johtuu siitä, että jotkin kansiot ovat oletusarvoisesti piilotettuja Windowsissa. Katso artikkeli Kuinka näytän piilotetut tiedostot ja kansiot Windowsissa? jos tarvitset apua niiden näyttämiseen.

Lisää juurista ja kansioista

Kunto web-juurikansio voidaan joskus käyttää kuvaamaan kansiota, joka sisältää kaikki verkkosivuston muodostavat tiedostot. Tässä pätee sama käsite kuin paikallisessa tietokoneessa: tämän juurikansion tiedostot ja kansiot sisältävät tärkeimpien verkkosivujen tiedostot, kuten HTML-tiedostot, jotka tulee näyttää, kun joku avaa verkkosivuston pää-URL-osoitteen. Kunto porkkana käytetään tässä, ei pidä sekoittaa /porkkana kansio löytyy joissakin Unix-käyttöjärjestelmissä, missä se sijaitsee tietyn käyttäjätilin kotihakemiston sijaan (joka joskus on porkkana tili). Kuitenkin tietyssä mielessä voit kutsua sitä juurihakemistoksi, koska se on juurihakemisto kyseiselle käyttäjälle. Joissakin käyttöjärjestelmissä tiedostot voidaan tallentaa juurikansioon, kuten C:/ levy Windowsissa, mutta jotkin käyttöjärjestelmät eivät tue sitä. Kunto juurikansio käytetään VMS-käyttöjärjestelmässä määrittämään, missä kaikki käyttäjän tiedostot on tallennettu.

FAQ

  • Mikä on SD-kortin juurihakemisto?

    Juurikansio on SD-kortin alimman tason kansio. Se on ensimmäinen kansio, jonka näet, kun avaat SD-kortin. Saatat nähdä kansioita nimeltä DCIM ja MISC, tai et ehkä näe mitään, jos olet äskettäin alustanut muistikortin.

  • Mikä on Linuxin juurihakemisto?

    Linuxin /root-hakemisto on järjestelmänvalvojan tai pääkäyttäjän käyttäjähakemisto. Kuten Windowsin C:Users-kansiossa, siinä on jokaiselle käyttäjälle alikansiot, jotka sisältävät kaikki tilitiedot.

  • Kuinka löydän juurihakemiston WordPressistä?

    The /html kansio on WordPress-tiedostojesi juurikansio. Pääset pääkansioon SFTP:n, SSH:n tai tiedostonhallinnan kautta.

Por Markus