what is beacon technology 4171930 final a6aaee69233044fbaf2d9409e9795678

Majakat ovat pieniä laitteita, jotka käyttävät Bluetooth Low Power -tekniikkaa (BLE) sijaintisi määrittämiseen ja sisällön näyttämiseen sijaintisi perusteella.

Majakat tukevat lähimarkkinointia

Majakoita käytetään erilaisissa ympäristöissä, kuten vähittäiskaupoissa, seuraamaan asiakkaiden liikkeitä heidän älypuhelimillaan sekä toimittamaan asiaankuuluvaa tietoa ja tarjouksia. Tällaista yritysten ja kuluttajien välistä vuorovaikutusta kutsutaan lähimarkkinoinniksi. Beacon-teknologiaa ovat käyttäneet yritykset kaikilla toimialoilla siitä lähtien, kun Apple iBeacon esiteltiin vuonna 2013. Älypuhelimien laaja käyttö luo näitä mahdollisuuksia paikkaperusteiseen mainontaan ja muihin palveluihin. Jos sinulla on esimerkiksi Kroger-sovellus asennettuna, saat todennäköisesti myyntiilmoituksia, kun saavut Kroger-parkkipaikalle. Kun käyt läpi Best Buyn, saat erilaisia ​​mainoksia, kuponkeja ja muita viestejä riippuen siitä, oletko laite- vai Blu-ray-osiossa. Ravintolat käyttävät majakoita kuponkien ja tarjousten toimittamiseen. Hotellit käyttävät niitä ovien avaamiseen. Niitä käytetään myös urheiluareenoilla, lentokentillä, messuilla ja muilla.

 

Majakan rajoitukset

Jos tämä kuulostaa vähän liian isolta veljeltäsi, älä huoli. Majakoiden toiminnalle on rajoituksia. Ensinnäkin ne toimivat vain, jos sinulla on oikea sovellus. Tietyn kaupan majakat eivät voi pingata puhelintasi, ellet anna niille lupaa muodostaa laitepari, mikä tehdään asentamalla kyseisen kaupan mobiilisovellus. Toiseksi majakat eivät toimi, jos puhelimesi Bluetooth on pois päältä, joten voit hallita täysin, lähettääkö puhelimesi majakoita. Vaikka sinulla olisi sovellus asennettuna, voit sammuttaa puhelimesi Bluetoothin katkaistaksesi yhteyden majakoiden kanssa. Voit poistaa Bluetoothin käytöstä Android- ja iOS-laitteissa Asetukset-sovelluksen kautta.

Android-sovellusluettelo, asetukset ja yhteysnäyttö Bluetooth-vaihtoehdoilla

Kolmanneksi majakoilla on rajoitettu kantama. Jos olet koskaan käyttänyt Bluetooth-laitetta, tiedät, että kantama on rajoitettu puoleen mailiin ihanteellisissa ja esteettömimmissä ulkoolosuhteissa. Seinät, tavarat, muut laitesignaalit ja muut esteet rajoittavat tämän kantaman 100 metriin tai alle. Joten kun astut pois vähittäismyyntiympäristöstä, siellä olevat majakat eivät enää voi seurata sinua.

Muut läheisyysmarkkinointitekniikat

Jos olet huolissasi lähimarkkinoinnin tietosuojaongelmista, majakat voivat käyttää muita tekniikoita kuin Bluetoothia. Myös GPS-, GSM-, Wi-Fi- ja NFC-sijaintitietoja voidaan käyttää tähän tarkoitukseen. Wi-Fi on helposti häiritsevin, koska älypuhelimesi on suunniteltu etsimään jatkuvasti Wi-Fi-verkkoja liikkuessasi paikasta toiseen. Yritykset hyödyntävät tätä ominaisuutta (yhdessä geoaidan kanssa) verkkojensa läpi kulkevien laitteiden seuraamiseen. Hyvä suoja tällaista seurantaa vastaan ​​on VPN:n ja MAC-osoitehuijauksen yhdistelmä. VPN salaa kaikki lähettämäsi tiedot, ja MAC-spoofer piilottaa laitteesi MAC-osoitteen, mikä vaikeuttaa jäljittämistä. Silti paras suoja kaikentyyppistä seurantaa vastaan ​​on olla kantamatta älypuhelinta ollenkaan. Jos sinulla on sellainen mukanasi, ymmärrä, että sinua voidaan seurata jollain tavalla.

Por Markus