GettyImages 528913533 ae2271964dd64031a14cb09a8213740c

Tärkeimmät oppimispisteet

  • Loop on uusi asiakirjaton tapa työskennellä.
  • Se on läheinen kunnianosoitus tuottavuustyökalulle Notion.
  • Nuorilla ei ole aavistustakaan tiedostoista ja kansioista.

Microsoftin uusi Loop on sekä hämmentävä että hävytön Notion-klooni – ja se voi muuttaa tapaamme käyttää tietokoneitamme. Loop – ja käsite – poistavat yksittäisten asiakirjojen käsitteen «joustavan kankaan» hyväksi.

Sinun ei tarvitse käynnistää Exceliä, jotta voit luoda taulukon lomasi tai myyntiprojektisi kustannusten laskemiseksi. Sen sijaan asetat kannettavan «komponentin» suoraan kankaallesi. Nämä komponentit, kuten informatiiviset legot, pysyvät synkronoituna ja niitä voidaan käyttää uudelleen eri yhteyksissä. Ja tietysti voit jakaa kaiken. «Tällaisten hybridityöapuvälineiden on tultava yleisemmäksi työpaikoilla, etenkin kun joustavaa ja etätyötä jatketaan ja lisätään tulevaisuudessa», Bryan Philips, Notionia käyttävän toimiston markkinointijohtaja, kertoi Lifewirelle sähköpostitse. «Uskon, että Loop tekee suuren vaikutuksen tässä tilassa.»

näkemiin asiakirjat

Yritykselle, joka on tehnyt itsensä Office-dokumenttipaketin kanssa, tämä on melkoinen poikkeama. Mutta yhteistyötilat ovat kuumia juuri nyt, ja ne ovat tietokoneiden parissa työskentelemisen tulevaisuus. «Tällaisista hybridityövälineistä on tultava yleisempiä…varsinkin joustavan ja etätyöskentelyn jatkuessa ja lisääntyessä…» Sen sijaan, että kansiot olisivat täynnä Word-asiakirjoja ja laskentataulukoita, joita sinun täytyy selata löytääksesi haluamasi etsivät. haluat, voit tehdä kaiken yhdessä huoneessa. Ja se on aika villi. Kyllä, kuvailin Microsoft-sovellusta «villiksi». Oletetaan esimerkiksi, että olet viestiketjussa. Voit pudottaa taulukon ketjun aikajanan keskelle ja kaikki osallistujat voivat muokata sitä. Ja kun se taulukko liukuu pois aikajanan huipulta, kuten Slackin tapauksessa? Ei hätää, koska taulukko pysyy aktiivisena ja se voidaan sijoittaa «kankaan» vakaampaan osaan.

Ajatuksena on, että projektisi ovat eläviä, avoimia tiloja, eikä joukko aidattuja yksittäisiä objekteja.

Muinaiset metaforat

Monet meistä tuntevat tiedostojen ja kansioiden metaforan. Se perustuu realistiseen konseptiin – arkistokaappiin – ja se on ollut olemassa jo jonkin aikaa. Sitten Google Docs tuli mukaan ja laittoi yksittäiset asiakirjat pilveen. Sen sijaan, että lähettäisi loputtomat versiot sähköpostilla edestakaisin ja menettäisi muokkaukset, Google Docs antaa tiimin työskennellä yhden ensisijaisen version parissa.

Mutta se on edelleen vanha tiedostojen ja kansioiden paradigma. Seuraavan vaiheen esitteli Notion. Se on aluksi hämmentävää, mutta ei sen hämmentävämpää kuin tiedostot ja kansiot ovat nuoremmalle sukupolvelle, joka käyttää kaikkea etsimiseen ja jolla ei ole aavistustakaan, kuinka kansioista löytyy tietokonetiedostoja. Notionin avulla voit esimerkiksi lisätä Google-dokumentteja, Trello-tauluja ja paljon muuta sivulle. Se on vain siellä, ja se voidaan järjestää uudelleen yhtä helposti kuin vetämällä tekstilohkoja sivulla. Metafora on enemmän kuin oikea työpöytä, jossa olet levittänyt asioita, joita tarvitset saadaksesi jotain tehtyä. Vain kaikki kyseisellä pöydällä oleva voi näkyä toisella pöydällä tai toisen henkilön työpöydällä.

«Asiakirjojen luomisesta, joita ei ole tarkoitettu yhteistyöhön ja jakamiseen verkossa, on tullut pikemminkin poikkeus kuin sääntö. Astumalla kokonaan ulos tästä kehyksestä Microsoft kulkee ajan mukana ja saa jalkansa ovelle myös ei-PC-laitteiden kanssa, joissa tiedosto hallinta on vähemmän keskeinen kokemuksessa», Devon Fata, verkkokehittäjä Pixoulin toimitusjohtaja, kertoi Lifewirelle sähköpostitse.

Tulevaisuus

Olemme jo tottuneet käyttämään erilaisia ​​sovelluksia kaiken tekemiseen, oli kyseessä sitten työprojektin viimeistely, juhlien järjestäminen tai matkan suunnittelu. Hyppäämme viesteistä muistiinpanoihin web-sivuille ja kalentereihin. Notion ja Loop yhdistävät ne kaikki yhteen tilaan. Sen sijaan, että pakottaisit sinut käyttämään tarvitsemiasi työkaluja ja sekoittamaan tietojasi manuaalisesti kaikkien työkalujen välillä, nämä uudenlaiset sovellukset asettavat tietosi keskelle ja antavat sinun tehdä kaiken niiden avulla. Ne ovat myös yhteensopivia muiden sovellusten kanssa.

Esimerkiksi Notionin avulla voit upottaa Google-dokumentteja, Trello-tauluja ja paljon muuta. Sen avulla voit valita tarvitsemasi työkalut ja silti järjestää kaiken samassa tilassa. Se voi tuntua pieneltä erolta, mutta kun olet käyttänyt jotakin näistä «sviiteistä», on vaikea palata takaisin. Pidän parempana iOS-laitteilla ja verkossa toimivasta Craft-sovelluksesta, josta olemme kirjoittaneet aiemmin. Mutta tämä sovellusluokka on tällä hetkellä kuuma, ja Microsoftin mukana, se vain kuumenee.

Por Markus