brett jordan xdBNTAdqU3A unsplash f13102e0cbcc4a99b093cf39e7c806f6

Mitä tietää

 • Anna Messenger-sovelluksessa deaktivoidun Facebook-tilisi puhelinnumero/sähköpostiosoite ja salasana ja napauta sitten Kirjaudu sisään.
 • Tai napauta Luo uusi tili > Seuraava > Kirjaudu luodaksesi uuden Facebook-tilin ja Messenger-tilin.
 • Poista sitten Facebook-tilisi käytöstä Facebook.comissa tai Facebook-sovelluksessa ja jatka Messengerin käyttöä.

Tässä artikkelissa kuvataan Messengerin käyttäminen, kun et käytä Facebookia, mukaan lukien Messenger-sovelluksen määrittäminen laitteellesi, jos sinulla on aiemmin deaktivoitu tili. Näissä ohjeissa oletetaan, että Messenger for iOS tai Messenger for Android on asennettu mobiililaitteeseen.

Messengerin käyttäminen deaktivoidulla Facebook-tilillä

Ennen joulukuuta 2019 tarvitsit vain puhelinnumeron Facebook Messenger -tilin luomiseen. Nyt tarvitset Facebook-tilin, mutta sen ei tarvitse olla aktiivinen. Jos olet aiemmin poistanut Facebook-tilisi käytöstä, voit käyttää sitä Messenger-tilin luomiseen aktivoimatta sitä ensin uudelleen. Sinun tarvitsee vain kirjautua Messengeriin deaktivoiduilla tilisi tunnistetiedoilla ja napsauttaa tai napauttaa Kirjaudu sisään.

Käytä Messengeriä ilman Facebook-tiliä

Jos sinulla oli Facebook-tili, jonka poistit pysyvästi, tai jos sinulla ei ole koskaan aiemmin ollut Facebook-tiliä, voit luoda tilin tyhjästä ja poistaa sen sitten käytöstä Messengerin käyttöönoton jälkeen.

 1. Avaa Messenger-sovellus ja napauta Luo uusi tili.

  Huomautus

  Näyttöön saattaa tulla ponnahdusikkuna, jossa sinua pyydetään kirjautumaan sisään Facebook.com-sivuston tiedoilla. Näpäytä Hyppää kyytiin.

 2. Avautuu selainikkuna, jossa sinua pyydetään luomaan uusi Facebook-tili. Täytä kentät ja napauta Seuraava jokaisella välilehdellä, kunnes pääset viimeiseen ja napautat Kirjaudu.

  Huomautus

  Varmista, että käytät etu- ja sukunimeä, jotka haluat näkyvän Messenger-tililläsi. Sinun on vahvistettava tilisi tekstiviestillä tai sähköpostilla lähetetyllä koodilla.

 3. Facebook-tilin luominen luo myös Messenger-tilin, jota voit käyttää heti.

  Huomautus

  Messenger näyttää automaattisesti Facebook-profiilikuvasi nimesi vieressä. Valitettavasti et voi ladata tai muuttaa profiilikuvaasi Messengerissä – sinun on tehtävä tämä Facebook-tilisi kautta verkkosivuston tai mobiilisovelluksen kautta.

 4. Poista tarvittaessa Facebook-tilisi käytöstä ja jatka Messengerin käyttöä samalla tavalla kuin jos Facebook-tilisi olisi edelleen aktiivinen.

  Huomautus

  Varmista, että deaktivoi – älä poista Facebook-tiliäsi. Jos poistat tilisi, myös Messenger-tilisi ja kaikki viestisi poistetaan. Deaktivoitu Facebook-tili on vähimmäisvaatimus Messengerin käyttämiseen.

FAQ

 • Voitko ottaa yhteyttä johonkin Messengerissä olematta ystäviä?

  Kyllä, voit lähettää viestin jollekin Facebook Messengerissä, jos et ole ystäviä. Viestisi voi kuitenkin saapua heidän viestipyyntöihinsä, ja he näkevät sen vain, jos he tarkistavat sen. Voit lisätä puhelimen yhteystietoja Messengeriin valitsemalla Puhelimen yhteystiedot > Lataa yhteystiedot.

 • Kuinka monta Messenger-tiliä sinulla voi olla?

  Voit lisätä enintään viisi Messenger-tiliä, kunhan ne noudattavat Facebookin nimeämiskäytäntöä ja yhteisön standardeja. Voit lisätä Messenger-tilin napauttamalla profiilikuvaasi Messenger-sovelluksessa > Vaihda tiliä > Lisää tili > täytä tietosi.

 • Löytävätkö ihmiset minut Messengeristä ilman Facebookia?

  Joo. Ihmiset voivat etsiä sinua nimellä, sähköpostilla tai puhelinnumerolla Messenger-sovelluksessa. Voit hallita tietosuoja-asetuksiasi siirtymällä Messengeriin ja napauttamalla omaasi profiilikuva > Yksityisyys > Viestin toimitus ja valitse, kuka voi lähettää sinulle viestipyyntöjä.

Por Markus