ScreenShot2019 04 01at11.12.34AM f32242cd46eb49b7bb3a93e1ebc5ba98

Facebook Events on ominaisuus, jonka avulla voit järjestää sosiaalisia tapaamisia Facebookin kautta. Saat erillisen sivun tapahtumasi yksityiskohtiin sekä erilaisia ​​työkaluja, joiden avulla voit kertoa ystävillesi siitä ja seurata osallistujia. Facebook-tapahtumat eroavat Facebook-ryhmistä ja Facebook-sivuista. Kuka tahansa voi luoda tapahtuman Facebookissa ilmaiseksi. Tapahtumasi voidaan julkaista vain kutsutapahtumana (yksityinen) tai julkisena (julkinen).

Luo yksityinen tapahtuma

Vain kutsutut vieraat voivat nähdä yksityisen tapahtumasivun. Voit sisällyttää seuraavat perustiedot henkilökohtaiselle Facebook-tapahtumasivulle, johon vain kutsut:

 • Valokuva tai video (Facebook-teemakirjastosta tai omasta lataamastasi tiedostosta).
 • Tapahtuman nimi.
 • Tapahtuman paikka.
 • Tapahtuman kuvaus.
 • Tapahtuman päivämäärä ja aika.
 • Mahdollisuus luoda aikataulu tapahtumalle.
 • Tapahtuman mahdollisten yhteisjärjestäjien nimet.
 • Mahdollisuus sallia vieraiden kutsua ystäviään.
 • Mahdollisuus sallia kutsuttujen nähdä vierasluettelo.

Voit määrittää tapahtuman Facebook.comista verkkoselaimella tai Facebookin mobiilisovelluksella.

 1. Valitse Tapahtumat uutissyötteesi vasemmalla puolella Talo sivu.

 2. Valitse Luo tapahtuma. Valitse sovelluksessa valikosta -kuvaketta päävalikossa (iOS:n näytön alareunassa ja Androidissa näytön yläreunassa), napauta sitten Paikat & Tapahtumat > Luoda.

 3. Valitse verkossa tai Henkilökohtainen.

  Online- ja henkilökohtaiset vaihtoehdot Luo tapahtuma -ikkunassa

 4. Valita Yksityinen vasemmalla olevasta Tietosuoja-valikosta.

  Tapahtuman tietosuojavalikko

 5. Anna tapahtumalle nimi, aloituspäivä ja aika. Tapahtuman nimi voi olla enintään 64 merkkiä pitkä.

  Tapahtuman Yksityiskohdat

 6. Valitse Seuraava -painiketta jatkaaksesi.

  Seuraava-painike Tapahtuman kokoonpanossa

 7. Jos järjestät henkilökohtaisen tapahtuman, kirjoita tapahtuman fyysinen sijainti Paikka -kenttään ja valitse osoite Facebookin havaitsemien sijaintien luettelosta. Valitse Seuraava Hyppää kyytiin. Jos tapahtuma on online-tapahtuma, kirjoita tiedot.

  Sijaintikenttä Tapahtuman kokoonpanossa

 8. Valitse Lataa kansikuva lisätäksesi valokuvasi tapahtumasivulle tai valitsemalla Valitse Kuva käyttää kuvitusta toimitetusta galleriasta. Lisää kuvaus kohtaan Kuvaus ala.

  Kansikuvavaihtoehto Facebookin tapahtumaasetuksissa

 9. Lisää tarvittaessa yksi tai useampi apuisäntä. Valitse Tapahtuma-asetukset ja kirjoita ystäväsi nimi kohtaan isännöitsijät -kenttään ja valitse ystävän nimi luettelosta. (Sinulla voi olla useita apuisäntiä). Voit myös näyttää tai piilottaa vierasluettelon. Valitse Tallentaa Hyppää kyytiin.

  Tapahtuman asetusvaihtoehdot Facebookin tapahtumaasetuksissa

 10. Valitse Luo tapahtuma.

  Luo tapahtuma -painike

 11. Valitse Kutsu -painiketta ja etsi ystävien nimiä tai valitse ystäviä annetusta luettelosta. Voit muokata kutsua lisäämällä valinnaisen huomautuksen.

  Facebook-tapahtuman kutsupainike

  Työskentele kutsumiesi ja osallistujien kanssa lisätäksesi jännitystä ja odotusta tapahtumaan. Kirjoita viesti, lisää valokuva tai video tai luo kysely tapahtumatietoihin pitääksesi ihmiset ajan tasalla, kun he odottavat tapahtuman päivämäärää ja kellonaikaa.

Järjestä julkinen tapahtuma

Kuka tahansa Facebookissa voi nähdä julkisen tapahtuman ja etsiä sitä. Julkiset tapahtumat ovat ihanteellisia houkuttelemaan suuren yleisön suurtapahtumaan, kuten paikalliseen konserttiin, festivaaliin tai huvipuistoon. Julkisissa tapahtumissa voit tarjota kaikki yllä mainitut yksityistilaisuuksiin ja muihin, mukaan lukien:

 • Valitse luokka, jotta julkisia tapahtumia selaavat ihmiset löytävät sen.
 • Aseta toistuva taajuus, jos se on toistuva tapahtuma.
 • Anna lisätietoja.
 • Luettelo pääsyohjeista.
 • Hallitse, kuka voi julkaista tapahtumasivulla.

Kun on aika kutsua ihmisiä tapahtumaasi, voit kutsua ystäviä, ryhmän jäseniä tai sivun seuraajia. Julkinen Facebook-tapahtuma voi levitä nopeasti ja tavoittaa paljon ihmisiä lyhyessä ajassa. Jos tapahtuma on julkinen ja joku vastaa osallistuvansa, tiedot näkyvät kyseisen henkilön uutissyötteessä, josta hänen ystävänsä näkevät ne. Jos tapahtuma on julkinen, osallistujan ystävät voivat päättää, haluavatko he myös osallistua. Tapahtuman päivämäärän lähestyessä osallistujien kotisivuille ilmestyy muistutus. Järjestät julkisen tapahtuman samalla tavalla kuin yksityisen tapahtuman, mutta vain tietyssä määrin. Valita Julkinen vasemmalla olevasta tietosuojavalikosta.

Tapahtuman tietosuojavalikko

Asetusnäytössä näkyy osio, johon syötät lisätietoja. Voit valita tapahtumaluokan, kirjoittaa avainsanoja ja määrittää, tarjoaako se ilmaisen sisäänpääsyn vai onko se lapsille sopiva. Kun olet lisännyt kaikkiin kenttiin tarvittavat tiedot, valitse Luo tapahtuma -painiketta, joka vie sinut julkisen tapahtuman uudelle Facebook-sivulle.

Facebook-tapahtumarajoitukset

Facebook asettaa 500 kutsun rajan estääkseen roskapostiilmoitukset. Jos lähetät kutsuja suurelle määrälle ihmisiä, jotka eivät vastaa, Facebook pidättää oikeuden rajoittaa tapahtumaasi kutsuttavien ihmisten määrää. Laajenna kattavuuttasi sallimalla kaikkien kutsua ystäviään ja nimetä apuisäntä, joka voi myös kutsua jopa 500 ihmistä.

Mainosta Facebook-tapahtumaasi

Kun olet suunnitellut ja täyttänyt tapahtumaluettelosi mielenkiintoisella tiedolla, mainosta tapahtumaa osallistujien lisäämiseksi. Voit tehdä tämän useilla tavoilla:

 • Jos tapahtuma on julkinen, jaa tapahtuma uutissyötteessäsi tai ryhmissä, joihin kuulut, jos ryhmä sallii sen.
 • Luo tapahtumalle Facebook-mainos. Facebookin mainosprosentit ovat alhaiset ja voit kohdistaa tietylle yleisölle.
 • Jos sinulla on tapahtuman toinen isäntä, pyydä häntä jakamaan tapahtuma.
 • Kun lähestyt tapahtuman päivämäärää, jaa valokuvia, videoita, tarinoita ja päivityksiä tapahtumasivulla herättääksesi kiinnostusta.
 • Käytä mobiililaitettasi Facebook-livelähetykseen tapahtuman valmisteluista tai tapahtumasta.
 • Olipa tapahtuma yksityinen tai julkinen, kutsu Facebook-ystäväsi tai tuntemasi ihmiset ryhmistäsi tai yrityssivultasi. Jos he eivät ole Facebookissa, voit kutsua heidät sähköpostitse tai tekstiviestillä.

Por Markus