GettyImages 172162645 907d3dc9e6cb4cb584d4de7ea9782fdf

Mitä tietää

 • Gantt-kaavion luominen PowerPointissa tapahtuu muokkaamalla pinottua pylväskaaviota diassa ja tekemällä pylväsjoukosta näkymätön.
 • Voit tallentaa dian mallina ja käyttää sitä uudelleen muokkaamalla alla olevia tietoja Lisää > Graafinen > Muokkaa tietoja.

Tässä artikkelissa selitämme, kuinka voit suunnitella sellaisen PowerPointin työkalujen avulla, ja keskustelemme lyhyesti muista vaihtoehdoista.

Luo Gantt-kaavio PowerPointissa

Henry Ganttin mukaan nimetty Gantt-kaavio näyttää visuaalisesti, kuinka kauan tehtävän osien suorittaminen kestää. Näin luot sellaisen PowerPointissa.

 1. Avaa tyhjä dia PowerPointissa ja valitse sitten Lisää > Graafinen.

 2. Valitse avautuvasta valikosta Baari > Pinottu kaavio. Dialle luodaan automaattisesti mallikaavio, jossa on taulukko tietojen lisäämistä varten.

 3. Anna kullekin projektisi vaiheelle rivi ja nimeä sarakkeet Aloituspäivä, Päättymispäivä ja Kesto. Jätä Kesto toistaiseksi tyhjäksi. Kaavion alareunassa olevan yläpalkin tiedot latautuvat, mikä voi olla hämmentävää. Se päivittyy automaattisesti, kun muutat riviä, joten voit tarkistaa työsi ja varmistaa, että rivit ovat oikeassa järjestyksessä.

 4. merkitse Aloituspäivä- ja Päättymispäivä-sarakkeet, napsauta hiiren kakkospainikkeella ja valitse Muotoile solut. Valitse Päivämäärä valitsemastasi luokasta ja muodosta avautuvassa ikkunassa.

  PowerPoint-kaavion tietosolut on muotoiltu niin, että päivämäärä ja päivämäärämuoto ovat korostettuina

  Huomaa, että voit myös asettaa muodoksi «aika». Käytä tätä sen sijaan, jos tarvitset yhden päivän Gantt-kaavion.

 5. Lisää kunkin tehtävän aloitus- ja lopetuspäivämäärät. Kaaviossa ei vielä näy tietojen muutosta, joten älä huoli, että kaikki palkit näyttävät samalta.

 6. Kirjoita kaava =$C2-$B2 Kesto-kohdan ensimmäisessä solussa ja paina sarkainta. Käytä sitten oikeassa alakulmassa olevaa pientä neliötä («täyttökahva») ja vedä sitä alaspäin, kunnes saavutat kaavion viimeisen vaiheen. Kesto täytetään automaattisesti.

 7. Napsauta diassa olevaa kaaviota ja valitse Suodatinkuvakepoista valinta «Päättymispäivä» ja napsauta Käytä. Tämä vaihtoehto siirtää palkkeja sen sijaan, että se pysyisi tasaisina.

  Gantt-kaavio PowerPointissa, jossa sarake

 8. Valitse «Aloituspäivämääräpalkit. Yhden valitseminen korostaa kaiken. Napsauta hiiren kakkospainikkeella, valitse Täyttää ja valitse Ei täyttöä.

  Gantt-kaavion palkit on muotoiltu siten, että ne ovat näkymättömiä ja täyte on korostettu

  Värikoodaa jokainen tehtävä kaksoisnapsauttamalla palkkia ja avaamalla kyseisen yksittäisen kappaleen muotoiluvalikko.

 9. Tämä vaihtoehto tekee näistä palkkeista näkymättömiä.

  Valmis Gantt-kaavio.

  Valmis Gantt-kaavio.

Pitäisikö minun rakentaa Gantt-kaaviot manuaalisesti vai käyttää laajennusta?

Muista, että vaikka tämä prosessi voi olla jonkin verran aikaa vievä, Microsoft Officessa on useita apuohjelmia, jotka automatisoivat sen rakentamisen. täytät tarvittavat tiedot ja he hoitavat loput. Suurin osa löytämistämme lisäosista oli kuitenkin tilauksia ohjelmistojen sijaan, ja jotkut maksoivat jopa 149 dollaria vuodessa. Ellet luo näitä kaavioita säännöllisesti tai suunnittele monimutkaisempia, sinun on luultavasti parempi muotoilla ne. Käytännöllisempi vaihtoehto on käydä tämä prosessi läpi kerran, tallentaa tulokset, kopioida dia ja muokata tietoja aina, kun tarvitset uuden kaavion. Mene Tiedosto > Säilytä kopio ja anna sille toinen nimi. Siirry sitten kohtaan Graafinen > Muokkaa tietoja ja muokkaa tietojasi tarvittaessa.

FAQ

 • Kuinka luon Gantt-kaavion Excelissä?

  Excelissä ei ole Gantt-kaavioominaisuutta, mutta voit mukauttaa sen käyttämällä pinottua pylväskaaviota näyttämään tehtävien aloitus- ja lopetuspäivämäärät. Voit tehdä tämän valitsemalla tietosi ja siirtymällä osoitteeseen Lisää > Lisää pylväskaavio > Pinottu baari graafinen. Jotta pinottu pylväskaavio näyttää Gantt-kaaviolta, napsauta ensimmäistä tietosarjaa ja siirry kohtaan Muoto > Muotin täyttö > Ei täyttöä.

 • Kuinka luon Gantt-kaavion Google Sheetsissä?

  Jos haluat luoda Gantt-kaavion Google Sheetsissa, luo projektiaikataulu, luo laskentataulukko ja luo sitten Gantt-kaavio. Luo Gantt-kaavio valitsemalla kaikki solut laskentataulukosta ja siirtymällä kohtaan Lisää > Graafinen; näet uuden kaavion nimeltä Aloita päivä ja kokonaiskesto. Aseta se pöytien alle, valitse se, valitse Muokkaa kaaviotaja valitse sitten Pinottu pylväskaavio. Mene Säätää > Sarja > Käytä kaikkiin sarjoihin > Aloita päivä. Valita Väri > Ei.

Por Markus