ScreenShot2020 07 09at3.43.59PM 6dc30ddbb92c47c79223bf5d9edc0201

Kuvien löytäminen on helppoa, mutta niiden kontekstin tunteminen ei aina ole selvää. Tähän asti.

On helppo eksyä Google-kuvahakuun napsauttamalla yhtä aiheeseen liittyvää kuvaa toisensa jälkeen, mutta Googlen uusin päivitys toivoo opettavansa sinulle enemmän katselemistasi kuvista.

Mikä on päivitys?? Hakuohjelmistosuunnittelija Angela Wu selittää Google-blogissa, että päivitys esittelee «nopeita faktoja» etsimiisi kuviin liittyvistä ihmisistä, paikoista tai asioista, mikäli käytät mobiililaitetta ja olet Yhdysvalloissa.

Mitä se merkitsee sinulle: Oletko koskaan miettinyt, miksi paikallisella lukiollasi tai puistoillasi on ne nimet? Tämän uuden ominaisuuden avulla etsit kuvan sijainnista, minkä jälkeen Google antaisi sinulle lisätietoja henkilöstä, jonka mukaan ne on nimetty, tai tapahtumasta, joka inspiroi nimeä. ”Tai ehkä etsit tietoa kuuluisan arkkitehdin työstä inspiraationa kodin remontti- tai taideprojektiin. Saatat törmätä tähän artikkeliin palkinnon voittavasta arkkitehdista, ja voit helposti oppia lisää naisesta, joka on palkinnon kaima.

Kuinka se toimii? Googlen kuvahaussa näkyvät tiedot ovat peräisin Googlen Knowledge Graphista, jota on kuvattu «järjestelmäksi, joka ymmärtää faktoja ja tietoja kokonaisuuksista Internetissä jaetun materiaalin perusteella». Oletko koskaan googlettanut elokuvan nimeä ja nähnyt oikealla olevan paneelin, jossa on elokuvan julkaisupäivä, suoritusaika, arvostelut ja muut tiedot? Se on Knowledge Map työssä. Se on itse asiassa suuri tietokanta. Tästä vuodesta lähtien sillä on noin 500 miljardia faktaa viidestä miljardista kokonaisuudesta.

Mistä se johtuu:: Ihmiset viettävät jo paljon aikaa Googlessa, joten ei voi olla haitaksi oppia muutaman hauskoja faktoja tuona aikana. Se, mikä oli aikoinaan nopea haku kuuluisan järven yläpuolella olevasta kuvasta, voi nyt muuttua pitkäksi oppimiskokemukseksi.

Lähde: Engadget

Lue lisää Google-hausta

Por Markus