SafeDriverWithPhone small 5b33ea92c9e77c0037092fee

Mitä tietää

  • Aktivoi ensin Google Assistant: sano «OK, Google».
  • Jos haluat lopettaa puheohjeiden vastaanottamisen, sano «Lopeta navigointi», «Peruuta navigointi» tai «Lopeta navigointi».
  • Voit mykistää äänikehotteet mutta jatkaa karttaohjeiden katselua sanomalla «Mute Guidance».

Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka puhenavigointi aloitetaan ja lopetetaan Google Assistantin avulla ja miten navigointi lopetetaan kokonaan.

Käynnistä Google Mapsin äänikomennot

Jokainen Google Assistant -tehtävä käynnistetään äänikomennolla, kuten «Lähetä tekstiviesti» tai «Aseta ajastin 10 minuutiksi». Tämä handsfree-toiminto on kätevä, kun ajat, teet ruokaa tai teet muita tehtäviä. Voit käyttää Google Assistantia pysäyttämään puhenavigointiominaisuuden käyttäessäsi Google Mapsia.

Ennen kuin annat komennon, aktivoi Google Assistant sanomalla «OK Google». Kun komento on rekisteröity, mikrofonikuvake navigointinäytön oikeassa yläkulmassa syttyy eri väreinä. Tämä tarkoittaa, että laite «kuuntelee» komentojasi.

kuuntele navigointia Google Mapsissa

Kuinka mykistää Google Assistant, mutta pitää navigointi päällä

Voit mykistää äänikehotteet mutta jatkaa karttaohjeiden katselua sanomalla «Mute voice guidance». Tämä komento mykistää navigointitoiminnon puhekomponentin, mutta saat silti kartoitetun opastuksen näytölle. Voit palauttaa ääniopastuksen sanomalla «Unmute voice guidance».

navigointi Google Mapsissa mykistetty

Lopeta navigointi

Jos haluat lopettaa kartta- tai ääniohjeiden vastaanottamisen, sano jokin seuraavista lauseista: «Lopeta navigointi», «Peruuta navigointi» tai «Lopeta navigointi». Palaat Google Mapsin osoitenäyttöön, mutta olet pois navigointitilasta.

Google Kartat

Lopeta navigointi manuaalisesti

Kun autosi on paikallaan ja voit turvallisesti katsoa puhelintasi, voit lopettaa navigointitoiminnon manuaalisesti valitsemalla X näytön vasemmassa alakulmassa. Huomaa, että käytät edelleen Google Mapsia. Voit myös lopettaa navigoinnin sulkemalla Google Maps -sovelluksen kokonaan.

Por Markus