how to add accents in word 4174459 Final 92faea4b97a64c31b5c34bf6747788d1

Mitä tietää

 • Valitse Microsoft Wordissa Lisää välilehti > Symboli > Lisää symboleja > valitse aksentti > Lisää > Lähellä.
 • Voit myös lisätä aksentteja Wordiin pikanäppäimillä.
 • Pidä Macissa sen kirjaimen näppäintä painettuna, jonka haluat korostaa. Näkyviin tulee pieni ikkuna. Valitse vastaava numero.

Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka voit lisätä aksenttimerkkejä Microsoft Wordiin valikkorivin tai pikanäppäimien avulla. Siinä käsitellään myös aksenttimerkkien lisäämistä, jos käytät Macia.

Lisää aksentteja Wordiin valikkorivin avulla

Aksenttimerkkien lisääminen Wordiin on helppoa valikkoriviltä. Näin voit tehdä tämän Word 2016:ssa, joka tulee Microsoft 365 -tilauksen mukana. Jos sinulla on vanhempi Word-versio, sekin on hyvä. prosessi on samanlainen Word 2013:ssa, Word 2010:ssä ja Word 2007:ssä. Jos käytät Wordissa epätavallista kirjasinta, et ehkä pysty lisäämään aksenttia kyseisellä kirjasimella. Siinä tapauksessa on parasta vaihtaa johonkin vakiofontista.

 1. Avata Microsoft Word.

 2. Valitse Lisää -välilehti valikkopalkissa.

 3. Valitse Symboli -vaihtoehto, jonka löydät näytön oikealta puolelta Omega-symbolin (Ω) vierestä.

 4. Avattava valikko tulee näkyviin. Valitse Lisää symboleja.

 5. The symboleja valintaikkuna avautuu. Jos tarvitset jotakin yleisimmistä aksenteista, sinun pitäisi nähdä se, kun selaat kirjainluetteloa. Jos et näe haluamaasi aksenttia heti, varmista, että käytät symboleja välilehti ja Fonttityyli pudotusvalikosta on asetettu normaalia tekstiä.

 6. Valitse haluamasi korostus, valitse Lisää -painiketta ja valitse sitten Lähellä. Jos haluat käyttää vielä suurempaa aksenttikirjastoa, valitse Latinalainen laajennettu-A näytön oikealla puolella olevassa avattavassa Alajoukko-valikossa.

 7. Olet valmis!

Lisää aksentteja Wordiin pikanäppäimillä

Valikon käyttö ei tietenkään ole ainoa tapa lisätä aksentteja Wordiin. Jotkut ihmiset pitävät parempana kätevästä pikanäppäimestä. Näin voit korostaa kirjaimen pikanäppäimellä.

Microsoft Wordin avulla voit käyttää pikanäppäimiä, jotka luovat aksentteja kirjoittaessasi, mikä on usein paljon nopeampaa kuin valikkoon kaivautuminen.

 • Jos esimerkiksi haluat muistaa «á»-merkin akuutilla aksentilla, sinun tarvitsee vain painaa Ctrl+’ (heittomerkki)ota sormesi pois näppäimistä ja paina nopeasti A avain. Voit tehdä saman myös «ù»:n luomiseksi; Lehdistö Ctrl+’ (heittomerkki)vapauta sormesi ja paina nopeasti sinä avain.
 • Kääntääksesi sen ja luodaksesi aksenttimerkin merkille sanomalla «é» ennen kirjainta, sinun tarvitsee vain painaa Ctrl+`(aksenttikaavio). Sama prosessi on toistettavissa mille tahansa tarvitsemallesi kirjaimelle. Jos haluat lisätä aksentin isoon kirjaimeen, ota se käyttöön Caps Lock näppäimistöllä ennen pikanäppäimen käyttöä.

Kun ymmärrät tämän, huomaat, että nämä pikanäppäimet noudattavat kaavaa ja voit helposti muokata niitä paikan päällä luodaksesi haluamasi korostuksen. Microsoftilla on kätevä taulukko joistakin yleisimmin käytetyistä pikanäppäimistä. Nämä pikanäppäimet ovat parhaita Windows-käyttäjille. Jos sinulla on Mac, on vielä helpompi tapa tehdä tämä.

Lisää aksentteja Macin Wordiin

Jos käytät Macia, sinulla on erittäin helppo vaihtoehto luoda aksentteja näppäimistöllä.

 1. Paina ja pidä painettuna sen kirjaimen näppäintä, jonka haluat korostaa. Säilytä esimerkiksi kirje. painetaan e jos haluat laittaa siihen akuutin aksentin, kuten sanassa «kahvila».

 2. Kirjoittamasi tekstin yläpuolelle ilmestyy pieni laatikko. Huomaat, että jokaisella aksentilla on numero.

  Aksenttimerkkien lisääminen Wordiin on erittäin helppoa, jos olet Mac-käyttäjä.

 3. Valitse numero, joka vastaa haluamaasi aksenttia, ja se lisätään tekstiisi.

Nyt kun osaat lisätä aksentteja Wordiin, olet äärimmäisen lahjakas sisällyttämään ne milloin tahansa.

Por Markus