GettyImages 2569700 5b7680cc46e0fb002c8cccf3 scaled

Latauskansio on paikka tietokoneellasi tai mobiililaitteellasi, johon tiedostot, asennusohjelmat ja muu Internetistä ladattu sisältö sijoitetaan. Se voi tallentaa sisältöä väliaikaisesti tai pysyvästi mieltymystesi mukaan. Tämä opas kattaa kaiken, mitä Windows-, Mac-, Android- ja iOS-käyttäjien on tiedettävä, mukaan lukien kuinka löytää se ja muuttaa latausten tallennuspaikkaa.

 

Mistä löydän latauskansioni?

Latauskansio on tärkeä osa mitä tahansa käyttöjärjestelmää, joten sen pitäisi olla helppo löytää kaikilla laitteilla. Alla olevat ohjeet osoittavat, kuinka löydät sen eri käyttöjärjestelmissä.

Mistä löytää Lataukset-kansion Macissa

Voit etsiä latauksia macOS:ssä avaamalla Finderin napsauttamalla . valita Finder-kuvake laiturissa. Valitse Finder-ikkunan vasemman reunan sarakkeesta Lataukset. Sinun pitäisi nähdä luettelo kaikista laitteellesi ladatuista tiedostoista. Mac-tietokoneissa on yleensä myös Lataukset-pikakuvake Dockissa. Valitse se nähdäksesi äskettäin ladatut tiedostot.

Mistä löytää Lataukset-kansion tietokoneelta

Avaa latauskansio Windows 10 -laitteella napsauttamalla tutkimusmatkailija -kuvaketta tehtäväpalkissa ja valitse sitten Lataukset kansio vasemmalla.

Prosessi on samanlainen Windows 8:ssa ja 7:ssä. Windows 8:ssa sinun on avattava tutkimusmatkailijaValitse omasi käyttäjäkansioja valitse sitten Lataukset† Valitse Windows 7:ssä Aloittaa -painiketta ja valitse sitten oma käyttäjätunnus (yleensä Käynnistä-valikon oikeassa yläkulmassa), valitse sitten Lataukset

Mistä löytää Lataukset-kansion Androidissa

Android-käyttäjät voivat käyttää latauksia sovelluksen kautta Tiedostot sovellus. Löydät sen laitteesi sovelluslaatikosta, jos se ei ole jo aloitusnäytössä. Siirry latauskansioon Tiedostot-sovelluksen kautta seuraavasti:

 1. Pyyhkäise ylös laitteesi aloitusnäytön alareunasta päästäksesi sovelluslaatikkoon.
 2. Valitse Tiedostot (tai Tiedostoni Päällä Samsung-laitteet). Jotkut puhelimet saattavat edellyttää alikansion valitsemista tätä vaihetta varten. Esimerkiksi Samsungin käyttäjien on yleensä käytettävä Samsung kansio ja valitse sitten Tiedostoni
 3. Valitse valikkokuvake näytön vasemmassa yläkulmassa ja valitse sitten Lataukset

  Tiedostot-sovellus ja Lataukset-kansio Androidissa

Valitseminen Lataukset tuo esiin Internetistä lataamasi tiedostot. Tietyissä sovelluksissa (kuten Google Play TV & Movies ja WhatsApp) lataamasi tiedostot ja sisältö kuitenkin tallennetaan suoraan sinne Lataukset-kansion sijaan. Tämän seurauksena sinun täytyy avata ne ja useimmissa tapauksissa päästä niiden valikoihin tai asetuksiin päästäksesi käsiksi ladattuihin sisältöihin.

Mistä löytää Lataukset-kansion iOS:ssä

iPhone- ja iPad-käyttäjät voivat löytää latauksensa laitteensa iCloud Drivesta. Napauta kuvaketta, joka muistuttaa kansiota ja napauta sitten Lataukset

Löydät latauksesi iOS-laitteella iCloud Driven kautta

 

Kuinka löydän latauksia pikanäppäimillä?

MacOS- ja Windows 10 -käyttöjärjestelmissä on mahdollista avata latauskansio nopeasti ja helposti pikanäppäimellä. MacOS, käyttäjät voivat napsauttaa . painaa Komento+Alt+L työpöydällä avataksesi kansion. Tämän yhdistelmän painaminen selaimessa, kuten Chromessa, avaa selaimen latausnäytön. Windows-käyttäjät voivat etsiä kansion kirjoittamalla hakupalkkiin «Lataukset». On myös mahdollista kiinnittää Lataukset-kansio macOS-telakointiasemaan, jos sitä ei ole vielä kiinnitetty. Avaa Finder-ikkuna ja napsauta hiiren kakkospainikkeella Latauksetja valitse sitten Lisää Dockiin† Vastaavasti Windows 10 -käyttäjät voivat lisätä Lataukset-kansionsa Käynnistä-valikkoon:

 1. Lehdistö Windows-näppäin+I asettamalla eteenpäin asetukset valikosta.
 2. Valitse Personointi ja sitten Valitse aloitusikkunassa näkyvät kansiot

  Aloita-otsikko ja "Valitse mitkä kansiot" -vaihtoehto Windowsin asetuksista

 3. Liu’uta Lataukset vaihtokytkin sisään päällä asemaa.

  Lataukset-kytkin

 

Kuinka voin muuttaa latauspaikkaa?

Niille, joilla on kosto latauskansiota vastaan ​​tai jotka haluavat vain tiettyjen latausten siirtyvän muualle, on mahdollista muuttaa selaimesi asetuksia niin, että tiedostot lähetetään eri paikkaan Macillasi tai PC:lläsi. Paina Mac-laitteella Command+, (pilkku) -merkin ympärillä. tuoda eteenpäin Asetuksetasetukset näyttöä selaimellesi. Sieltä seuraavat vaiheet riippuvat valitsemastasi selaimesta. Tässä on erityinen esimerkki Chromesta:

 1. Lehdistö Command+, (pilkku).
 2. Vieritä alas ja valitse Pitkälle kehittynyt

  Lisäasetukset-otsikko Chromen asetuksissa

 3. Vieritä alas kohtaan Lataukset alaotsikko. Seuraava Paikkavalitse Muuttaa.

  Kuvakaappaus Google Chromen asetuksista, jossa Lataukset-kohdan Muuta-painike on korostettuna

 4. Valitse näkyviin tulevasta ikkunasta kansio, johon haluat lähettää lataukset, kuten: Asiakirjat tai työpöytävalitse sitten Valitse.

Windowsissa ei ole erityistä pikakuvaketta, joka avaa selaimesi asetukset automaattisesti. Sen sijaan sinun on käytettävä niitä itse selaimesta. Voit esimerkiksi tehdä seuraavan Firefoxin avulla:

 1. Avata Firefoxja avaa sitten valikosta käyttämällä hampurilaiskuvaketta oikeassa yläkulmassa.

  Kuvakaappaus Firefoxista, jossa Lisää-valikko on korostettuna

 2. Valitse Vaihtoehdot

  Kuvakaappaus Firefoxin Lisää-valikosta Asetukset korostettuina

 3. Vieritä alas kohtaan Lataukset alaotsikko. Lisäksi Tallenna tiedostot kohteeseen vaihtoehto, valitse Selailla läpi

  Kuvakaappaus Firefox-asetuksista, jossa on korostettuna Selaa latauksia -painike

 4. Valitse kansio, johon haluat lähettää latauksesi, ja valitse sitten Valitse kansio
 5. Valitse Okei

Kaikki yleisimmät selaimet antavat sinun vaihtaa tiedostojen tallennuspaikkaa. Firefoxilla löydät Kysy aina, mihin tiedostot tallennetaan vaihtoehto suoraan alla Tallenna tiedostot kohteeseen instituutio. Google Chromessa on sama vaihtoehto asetusvalikossa. Siirrä vaihtokytkin asentoon päällä asemaan, sinulta kysytään tästä eteenpäin minne lähetät latauksesi.

Kuvakaappaus Firefoxin latausasetuksista, jossa "Kysy aina, minne tallentaa" -vaihtoehto korostettuna

Por Markus