how to choose a wireless charger 5191283 cb27ceee3fea4547b5720b4934713a93

Mitä tietää

 • Osta vain Qi-standardin mukainen langaton laturi.
 • Tarkista, tukeeko älypuhelimesi langatonta latausta.
 • Valitse suuritehoinen langaton laturi saadaksesi nopeimman lataustehon.

Tämä artikkeli opettaa sinulle, kuinka valitset langattoman laturin sekä älypuhelimellesi että muille laitteille ja mitä sinun tulee ottaa huomioon ostaessasi sitä.

Kuinka valitsen langattoman laturin?

Vaikka langattoman laturin valitseminen on melko helppoa, tässä on ohjeet tehdä se oikein.

 1. Tarkista, voiko älypuhelimesi ladata langattomasti. Kaikki älypuhelimet eivät tue langatonta latausta, joten on tärkeää tarkistaa, tukeeko omasi.

 2. Etsi langaton laturi, joka tukee Qi-latausstandardia maksimaalisen tehokkuuden ja yhteensopivuuden saavuttamiseksi.

 3. Tarkista teho watteina. Eri älypuhelimet käyttävät eri tehoja. Vaikka kaikki eivät tue 10 W:n nopeaa latausta, on järkevää ostaa langaton laturi, joka tarjoaa 10 W, jotta se on tulevaisuudenkestävä.

 4. Katso, kuinka langaton laturi liitetään virtalähteeseen. Tuleeko sen mukana seinäsovitin vai käyttääkö se microUSB:tä tai USB-C:tä virran saamiseen? On tärkeää harkita, miten aiot kytkeä sen.

 5. Valitse luotettava merkki. Brändit, kuten Anker, RavPower, Morphie, Belkin ja Samsung, ovat hyviä vaihtoehtoja. Vältä tuntemattomia merkkejä, joilla on alhainen arvosana.

Onko sillä väliä mitä langatonta laturia käytän?

Kyllä ja ei. Suurimmaksi osaksi kaikki ostamasi langattomat laturit olisi pitänyt testata perusteellisesti ja olla täysin turvallisia käyttää. On silti hyvä idea valita yksi hyvämaineisesta tuotemerkistä, kuten edellä selitettiin. On myös tärkeää valita kotityyliisi sopiva langaton laturi. Jotkut ovat latausalustoja, jotka voidaan asettaa pöydälle tai hyllylle, kun taas toiset voivat ladata puhelimen vinossa, jotta näet aina näytön. Joitakin voidaan käyttää jopa yöpöytänä, joten se toimii myös hälyttimenä latauksen aikana.

Mitä minun pitäisi tietää langattomista latureista?

On tärkeää ottaa huomioon muutamia muita langattomiin latureihin liittyviä tekijöitä ennen sellaisen ostamista. Tässä on katsaus tärkeimpiin faktoihin.

 • Langattomat laturit eivät toimi kaikkien puhelimien kanssa. Kaikki älypuhelimet eivät tue langattomia latureita. Monet iPhonet tukevat tätä, mukaan lukien iPhone XS -sarja ja uudemmat, sekä monet Samsung-puhelimet ja suuri osa Google Pixel -valikoimasta. On tärkeää tarkistaa omasi ennen sellaisen ostamista.
 • Sinun tapauksesi ei pitäisi vaikuttaa siihen. Monet puhelinkuoret mahdollistavat edelleen langattoman latauksen, mutta taas kannattaa tarkistaa, ettei suosikkikotelosi häiritse langatonta latausta. Kotelon poistaminen on vaikeaa aina, kun haluat ladata.
 • Langallinen lataus on nopeampaa. Jos nopeus on sinulle tärkeintä, pidä kiinni langallisesta latauksesta. Langaton lataus on hitaampaa ja vähemmän tehokasta, mutta vähemmän sotkuista ja erittäin kätevää.
 • Langattomat laturit toimivat muillakin kuin puhelimilla. Jos sinulla on langattomat kuulokkeet, joissa on langatonta latausta tukeva latauskotelo, voit myös asettaa latauskotelon langattomaan laturiisi.

Toimivatko kaikki langattomat laturit samalla tavalla?

Ei. Ratkaisevaa on, että jotkut langattomat laturit käyttävät muita standardeja kuin Qi, ja on parasta pysyä Qi: ssä. Tämä johtuu siitä, että useimmat puhelinvalmistajat ovat ottaneet sen käyttöön, ja se tarjoaa yleensä myös suojan ylijännitteeltä ja ylilataukselta, joten ne ovat myös turvallisempia. On myös tärkeää tarkistaa langattoman laturisi teho. Pienin teho on 5 W, iPhone-puhelimien latausteho on enintään 7,5 W, Samsung-puhelimien latausteho on 9 W ja joissakin Android-puhelimissa jopa 10 W. Mitä suurempi teho, sitä nopeammin puhelin latautuu.

FAQ

 • Onko turvallista jättää puhelimeni langattomaan laturiin yöksi?

  Useimmat puhelinvalmistajat eivät suosittele puhelimen jättämistä laturiin yöksi tai pitkäksi aikaa sen jälkeen, kun se on ladattu täyteen. On olemassa useita tapoja pidentää puhelimesi akun käyttöikää.

 • Ovatko jotkin langattomat laturit nopeampia kuin langalliset laturit?

  Joo. Nopeimmat langattomat laturit ovat nopeampia kuin jotkut vanhemmat langalliset laturit, mutta yleensä langallinen lataus on tehokkaampaa ja siksi nopeampaa.

 • Voiko halpa langaton laturi vahingoittaa puhelintani?

  Luultavasti ei. Niin kauan kuin ostit laturin uutena hyvämaineelta myyjältä ja olet varma, että se on yhteensopiva puhelimesi kanssa, sinun ei tarvitse huolehtia mistään.

 • Onko langattomassa latauksessa haittoja?

  Langattomalla latauksella joudut yleensä odottamaan pidempään täyteen lataukseen. Langattomat laturit ovat yleensä kalliimpia, eikä puhelinta voi käyttää latauksen aikana.

 • Vahingoittaako langattoman laturini lämpö puhelintani?

  Luultavasti ei. Useimmissa langattomissa latureissa on sisäänrakennetut suojat ylikuumenemisen estämiseksi. Varotoimenpiteenä älä jätä puhelinta laturiin pidempään kuin on tarpeen.

Por Markus