1683261Businessmancheckingthetimeonhiswatch 59524acb3df78cae81c92efb scaled

Sähköposti kulkee useiden sähköpostipalvelimien kautta matkalla vastaanottajalle. Jokainen palvelin tallentaa kellonajan ja päivämäärän sähköpostin otsikkoon. Lukemalla otsikon näet, milloin viesti on lähetetty sekä missä ja kuinka kauan se viivästyi.

Esimerkki päivämäärä- ja aikatiedoista

Päivämäärä- ja aikatiedot sähköpostin otsikoissa näyttävät yleensä tältä:

La 8. kesäkuuta 2019 klo 11:45:15 −0500

Tässä on mitä kukin näistä katkelmista tarkoittaa:

  • Za: Viikonpäivä, kolmikirjaiminen lyhenne.
  • 8. kesäkuuta 2019: Päivämäärä ja kuukauden kolmikirjaiminen lyhenne.
  • 11:45:15: Aika tunteina, minuutteina ja sekunteina 24 tunnin kellon avulla.
  • -0500: Aikavyöhykkeen siirtymä, joka on ajan ja koordinoidun yleisajan (UTC) välinen ero. Arvoa edeltää plusmerkki, jos aika on ennen (itä) UTC:tä, tai miinusmerkki, jos se on (länsi) jälkeen. Tässä esimerkissä aika on viisi tuntia länteen UTC:stä, joka on Yhdysvaltojen itäinen aikavyöhyke

Jos aikavyöhykepoikkeaman arvo näkyy vain nollana, aikavyöhyke on tuntematon.

Näytä päivämäärä- ja aikatiedot

Etsi sähköpostin otsikosta rivejä, jotka alkavat Päivämäärä ja Vastaanottaa. Vertaile näitä alueita saadaksesi käsityksen siitä, kuinka kauan viestin saapuminen postilaatikkoosi kesti.

Sähköpostin otsikon näyttämisprosessi on yksinkertainen, mutta se vaihtelee hieman sähköpostiohjelman mukaan. Napsauta esimerkiksi avoimessa Gmail-viestissä Näytä alkuperäinen. Siirry Outlookissa osoitteeseen Tiedosto > Ominaisuudet.

Purkaa aikavyöhykkeet

Vaikeimmat osat ovat aika- ja aikavyöhykepoikkeama. Käytä aikavyöhykelaskuria muuntaaksesi ajan aikavyöhykkeellesi. Jotkut sähköpostiohjelmat, kuten Outlook, tarjoavat mahdollisuuden mukauttaa asetuksia näyttämään aika aikavyöhykkeesi perusteella.

Por Markus