psp 4d4df3dba73b41689d245d30ad2b6fb2

Mitä tietää

 • PSP-1000 on paras ihmisille, jotka haluavat käyttää homebrew’ta, varsinkin jos ostat sellaisen, johon on asennettu laiteohjelmistoversio 1.50.
 • PSPgo on hyvä valinta elokuvien katseluun ja pelien pelaamiseen tien päällä, kunhan et välitä UMD-muodosta.
 • PSP-3000:ssa on paras suorituskyky ja vastinetta rahalle sekä vaihdettava akku.

Tässä artikkelissa selitetään PlayStation Portable -pelilaitteen mallien väliset erot. Erot eivät ole suuria, mutta neljästä mallista (PSP-1000, PSP-2000, PSP-3000 ja PSPgo) jokainen on hieman parempi kuin toinen tiettyyn käyttöön. Se, mikä PSP sopii sinulle parhaiten, riippuu täysin siitä, mitä aiot tehdä sillä. Sony lopetti PSP:n valmistuksen vuonna 2014, mutta voit silti löytää joitain käytettyjä tai kunnostettuja tuotteita kolmansien osapuolien myyjien kautta.

Paras PSP kotikeittoon: PSP-1000

Ensimmäinen asia, joka on otettava huomioon PSP:tä ostettaessa, on määrittää, haluatko käyttää sitä kotibrew-ohjelmointiin vai aiotko käyttää sitä kaupoissa tai PlayStation Networkissa saataville peleille ja elokuville. On epätodennäköistä, että useimmat ostajat käyttävät kotioluita. Se vaatii huomattavasti enemmän työtä kuin vähittäismyyntipelit, ja se vaatii ohjelmointiosaamista. Jos kuitenkin olet innokas kotikeittiön ohjelmoija, sinun kannattaa varmistaa, että saat parhaan mallin tähän tarkoitukseen. Homebrew on mahdollista suorittaa sekä PSP-2000:lla että PSP-3000:lla, mutta parhaan mahdollisen kotikeittokokemuksen saavuttamiseksi PSP-1000 on edelleen valintamalli, varsinkin jos saat sellaisen, jossa on jo laiteohjelmistoversio 1.50 asennettuna. . Et löydä uutta PSP-1000:aa hyllyiltä, ​​mutta saatat törmätä käytettyyn paikallisessa pelikaupassasi, ja voit todennäköisesti löytää sellaisen edelleen eBaysta. Maksat enemmän PSP-1000:sta, jossa on asennettuna laiteohjelmisto 1.50, mutta jos aiot silti pelata homebrew’lla, voit tehdä laiteohjelmiston alentamisesta ensimmäiseksi projektiksi ja ostaa PSP-1000:n, jossa on myöhempi laiteohjelmistoversio. vähän rahaa.

Paras PSP UMD-peleihin ja elokuviin: PSP-2000

Jos etsit laitetta myymälöissä olevien pelien ja elokuvien tai PlayStation Network -sisällön pelaamiseen, PSP-2000 tai PSP-3000 on oikea tapa. Suurin ero näiden kahden mallin välillä on näyttö. PSP-3000:ssa on kirkkaampi näyttö, mutta jotkut käyttäjät näkivät skannausviivoja pelatessaan tiettyjä pelejä. Useimmat pelaajat eivät todennäköisesti edes huomaa, mutta jos olet nirso grafiikan suhteen, pysy PSP-2000:ssa. On mahdollista, että löydät PSP-2000:n verkosta erikoisversioina, kuten «God of War» -paketin punaisen PSP-2000:n kanssa tai «Madden» -paketin sinisen PSP-2000:n kanssa. Jos et löydä uutta, yritä ostaa se käytettynä paikallisesta pelikaupasta, eBaysta tai Amazonista.

Paras PSP kannettaville peleille ja elokuville: PSPgo

Jos olet intohimoinen pelien ja elokuvien lataamiseen, etkä välitä, jos näet joskus toisen UMD-pelin tai elokuvan, harkitse PSPgoa. Se on pienempi kuin aiemmat PSP-mallit. Voit kuljettaa sitä tavallisen kokoisessa taskussa. PSPgossa on myös korkein viileä tekijä (et todellakaan voi voittaa sitä liukuvaa näyttöä), mutta maksat siitä. PSPgo maksaa myös huomattavasti enemmän kuin PSP-3000. Korkeamman hinnan lisäksi PSPgon suurin haittapuoli on UMD-aseman puute. Tehdäkseen koneesta edeltäjiään pienemmän ja nopeamman ja mahtuakseen siihen 16 Gt:n sisäiseen muistiin Sonyn täytyi luopua jostakin: optisesta asemasta. Jos sinulla on pelejä UMD:llä, et voi pelata niitä PSPgolla, joten sinun kannattaa luultavasti valita eri malli. Jos haluat kuitenkin ladata kaikki pelisi etkä käyttää homebrew-versiota ja tarvitset erittäin pienen siirrettävyyden, PSPgo on PSP sinua varten.

Paras PSP monipuoliselle suorituskyvylle ja arvolle: PSP-3000

Useimmat käyttäjät haluavat parasta vastinetta rahalle, jonka he löytävät PSP-3000:sta. Se ei ole niin pieni eikä siten niin kannettava kuin PSPgo, eikä siinä ole sisäistä muistia, mutta siinä on UMD-asema, eivätkä muistitikut vie paljon tilaa taskussasi. Oikealla muistitikulla et ehkä edes tarvitse enempää kuin PSP:n muistitikkupaikka. PSP-3000 on paras valinta sekä ladattujen että UMD-pelien ja elokuvien pelaamisen joustavuuden vuoksi (jotka kaikki PSP-mallit PSPgoa lukuun ottamatta voivat tehdä riittävän suurella muistitikulla, ja aiempiin malleihin verrattuna edullisemman saatavuuden vuoksi Useimmille pelaajille. Kuten aiemmissa malleissa, mutta toisin kuin PSPgossa, PSP-3000:ssa on myös käyttäjän vaihdettavissa oleva akku, joka on hyödyllinen, jos kone on tarpeeksi pitkä kuluttamaan ladattava akku.

FAQ

 • Mitkä ovat parhaat PSP-pelit?

  «Parhaan» pelin valitseminen on erittäin subjektiivista ja riippuu siitä, mitä haluat saada tietystä kokemuksesta. Jotkut PSP-pelit sopivat erinomaisesti moninpelaamiseen, kun taas toiset toimivat parhaiten pienissä sarjoissa (esimerkiksi matkoilla). Toinen vaihtoehto on valita paras kokonaispisteiden perusteella.

 • Milloin PSP ilmestyi ensimmäisen kerran?

  Alkuperäinen PlayStation Portable (PSP-1000) julkaistiin 249 dollarilla 24. maaliskuuta 2005. Sitä seurasi PSP-2000 vuonna 2007, PSP-3000 vuonna 2008, PSPGo vuonna 2009 ja PSP-E1000 (tunnetaan myös). nimellä PSP Street) vuonna 2011. Sony lopetti lopulta PSP:n vuonna 2014.

 • Kuinka yhdistän PSP:n WiFi-verkkoon?

  Avaa PSP:si asetukset ja valitse Verkkoasetukset > Infrastruktuuritila > Uusi yhteys > WLAN-asetukset. Valitse Skannata ja odota, että PSP löytää Wi-Fi-verkkosi, valitse verkko ja seuraa kehotteita lopettaaksesi liittymisen.

Por Markus