photographer 56e01c8b5f9b5854a9f6d275

Mitä tietää

 • Valokuvassa oleva vesileima on kuvan päälle asetettu logo tai sana, joka estää muita käyttämästä kuvaa ilman lupaa.
 • Voit lisätä valokuvaan vesileiman käyttämällä ohjelmistoja, kuten Photoshop, tai sovelluksia, kuten Marksta.
 • Voit lisätä vesileimoja valokuviin erissä tai yksittäisinä tiedostoina.

Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka digitaaliset valokuvat voidaan suojata vesileimalla, sekä tietoja työpöydän vesileimaohjelmistoista, puhelinsovelluksista ja yleisiä vinkkejä.

Vesileiman laittaminen kuviin

Noudata näitä ohjeita lisätäksesi vesileiman valokuviin.

 1. Valitse valokuvat. Sinun tarvitsee vain tehdä vesileima valokuvat, jotka näkyvät julkisessa paikassa verkossa, josta muut voivat helposti ladata ne. Lisäksi sinun on tehtävä vesileima vain kuvat, joita et halua muiden ottavan ja käyttävän ilman lupaasi. Joten älä tunne, että sinun on tehtävä vesileima jokaista luomaasi kuvaa. Säästä sen sijaan aikaa valitsemalla vesileimoiksi vain tietyt kuvat.

 2. Tee kopioita. Et tietenkään halua laittaa vesileimaa alkuperäiseen ja vain valokuvasi kopioon. Tee kopiot kuvista, jotka haluat merkitä vesileimalla, ja aseta vesileima kopioihin alkuperäisten valokuvien suojaamiseksi.

 3. Valitse menetelmä. Valitse käytettävän vesileimaohjelmiston tyyppi ja päätä, haluatko vesileimata kaikki valokuvasi kerralla vai vesileimalla kuvat yksitellen. Vesileimalla jokaiseen valokuvaan yksitellen voit varmistaa, että jokainen vesileima sijoitetaan haluamaasi paikkaan ja näyttää siltä, ​​miltä haluat sen näyttävän. Tämä prosessi vie kuitenkin enemmän aikaa kuin kuvaryhmän vesileimaminen samanaikaisesti.

 4. Valitse vesileiman tyyppi ja koko. Valitse käytettävän vesileiman tyyppi. Lisäksi sinun on valittava vesileiman koko. Suuri vesileima peittää suuremman alueen valokuvasta, joten kenenkään on lähes mahdotonta poimia vesileimaa kuvasta.

 5. Käytä vesileimaa. Käytä aiemmin valitsemaasi ohjelmistoa vesileiman lisäämiseen valokuviin. Tämä vaihe vaatii yleensä vähiten aikaa.

 6. Lataa kuvat. Jos jaat valokuvia verkossa, varmista, että lataat oikean kopion kuvastasi vesileimalla. Sekaannusten välttämiseksi voit luoda erityisen kansion, joka sisältää vain vesileimattuja kuvia.

Esimerkki vesileimakuvasta.

Vesileimasovellukset puhelimeesi

Vesileimojen hallintaan älypuhelimella on useita sovelluksia. Harkitse näitä vaihtoehtoja.

A+ Signature Lite. Voit lisätä kuviisi vesileiman, huomautuksen tai taiteellisen reunuksen käyttämällä App Storesta saatavaa A+ Signature -sovellusta.​Marksta. Sinulla on yllättävän paljon vaihtoehtoja vesileiman mukauttamiseen App Storesta saatavan Marksta-sovelluksen avulla.

iWatermark. Desktop Pro -versiota edullisempi iWatermark Android-laitteille on saatavilla Google Play Kaupasta. Lisää valokuvaan tai taiteeseen teksti tai graafinen vesileima.

Lisää vesileimoja työpöydälle

Valokuvien vesileimaus on yksinkertainen prosessi, jos sinulla on oikea ohjelmisto. Voit luultavasti viimeistellä vesileiman kymmeniin kuviisi muutamassa minuutissa. Tässä on joitain vaihtoehtoja vesileimaohjelmistolle:

 • Adobe Photoshop. Tekstin vesileiman lisääminen Photoshopissa on helppoa. Käytä vain Tyyppi työkalu ja aseta tekstimerkkijono kuvan päälle harmaalla. Muokkaa tekstiä niin, että se näyttää haluamaltasi.
 • Microsoft Paint 3D. Tekstivesileiman lisääminen tässä ohjelmassa on samanlaista kuin Photoshopissa. Valitse Teksti-työkalu, valitse väri tekstiasetuksista, piirrä tekstiruutu, kirjoita sana vesileima ja napsauta tai napauta näyttöä tallentaaksesi tekstin kuvaan. Vedä se minne haluat.
 • Plum Amaxingin iWatermark Pro ikkunoita varten. Noin 30 dollarilla voit ladata Windows Pro -version iWatermark-vesileimaohjelmistosta osoitteesta PlumAmazing.com. Sivustolla on myös Mac-, iPhone/iPad- ja Android-versiot ohjelmistosta.
 • EasyBatch valokuva. Noin 20 dollarilla tämä Mac-sovellus tarjoaa tavan muuttaa kuvien kokoa ja muuntaa ne yhdellä kertaa. Sovelluksen avulla voit myös tehdä vesileiman koko kuvajoukolle sisäänrakennetuilla läpinäkyvyys- ja pikselien siirtymäominaisuuksilla.

Vesileimavinkkejä tietää

tekijänoikeussymboli

Voit ottaa huomioon useita vaihtoehtoja, kun lisäät vesileiman valokuviin.

 • Royalty. Laita tekijänoikeussymboli vesileimaan, niin ei ole epäilystäkään siitä, etteivät muut voi kopioida kuvaa ilman lupaasi. Tekstinkäsittelyohjelmissa tekijänoikeussymboli on yleensä saatavilla Lisää-valikon ja Symboli-komennon kautta.
 • Kuva. Voit luoda kuvan ja peittää sen sitten kuvan päällä. Jos sinulla on esimerkiksi logo, käytä kuvan vesileimaa.
 • Teksti. Käytä vesileimana tekstimerkkijonoa. Voit esimerkiksi laittaa nimesi, yrityksesi nimen tai kuvauksen kuvasta vesileimaksi.

Por Markus