how to check macbook temperature 5184146 be93f3e7c2e141aba3d43a3a5a6a3e6a

Mitä tietää

 • Käytä terminaalikomentoa sudo powermetrics –samplers smc |grep -i «CPU die lämpötila» nähdäksesi lämpötilasi yhdellä silmäyksellä.
 • Tai lataa Fanny nähdäksesi lämpötilat houkuttelevammin.
 • Pidä Macisi viileänä peittämällä sitä millään.

Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka voit seurata MacBookin lämpötilaa, mukaan lukien päätekomennot ja prosessia yksinkertaistava kolmannen osapuolen sovellus. Siinä tarkastellaan myös, mitä tehdä, jos Mac ylikuumenee.

Kuinka tarkistan MacBook Pron lämpötilan?

Jos haluat tarkistaa MacBook Pron lämpötilan, voit tehdä sen helposti Terminal-sovelluksen kautta. Tässä on mitä tehdä.

 1. Avaa Terminal MacBook Prossa.

 2. Tyyppi sudo powermetrics –samplers smc |grep -i «CPU die lämpötila»

 3. Anna Macin salasana.

 4. Odota, että pääte näyttää prosessorin lämpötilan.

  MacOS-pääte, jossa suorittimen lämpötila näkyy

  Pääte päivittää lämpötilaa, kunnes suljet sovelluksen. Tämä komento ei toimi M1-pohjaisissa Maceissa.

Kuinka tarkistan Macin lämpötilan?

Jos haluat mieluummin tarkistaa Macin lämpötilan säännöllisesti, on olemassa paljon helpompi tapa kuin käyttää päätekomentoja, ja se näyttää myös tyylikkäämmältä. Se vaatii kuitenkin erillisen sovelluksen lataamisen. Näin voit käyttää Fannya lämpötilan seuraamiseen valikkoriviltä. Fanny on ladattava, mutta sinun ei tarvitse asentaa sitä Maciin käyttääksesi sitä.

 1. Lataa Fanny Fanny Widget -sivustolta.

 2. Avaa sovellus ja se sijoitetaan automaattisesti valikkorivillesi.

  MacOS-työpöytä, jossa Fanny-sovellus korostettuna

 3. Napsauta valikkorivin Fanny-kuvaketta nähdäksesi CPU:n ja GPU:n nykyisen lämpötilan.

  MacOS-työpöytä, jossa Fanny-sovellus on auki ja lämpötilanäyttö

  Fanny tarjoaa myös tietoa siitä, kuinka hyvin fanit toimivat Macissasi, mikä voi auttaa sinua mahdollisten ongelmien vianmäärityksessä.

Mistä tiedän, ylikuumentuuko Mac?

Jos olet huolissasi Macin ylikuumenemisesta, voit välttää ongelman noudattamalla joitain yksinkertaisia ​​varotoimia. Tässä on yhteenveto suosituimmista tavoista estää Macin ylikuumeneminen. Kaikki nämä ratkaisut eivät toimi, jos Macissasi on laitteistovika.

 • Varmista, että Macisi on ajan tasalla. Apple julkaisee säännöllisesti laiteohjelmistopäivityksiä Mac-tietokoneille, ja ajan tasalla pysyminen on välttämätöntä, jotta laitteesi toimii parhaalla mahdollisella tavalla.
 • Vältä käyttöä kuumissa paikoissa. Älä jätä MacBookia pysäköityyn autoon, kun ulkona on kuuma, äläkä käytä sitä tilanteissa, joissa on korkea kosteus.
 • Käytä Macia vakaalla työtasolla. Pidä Mac aina hyvin tuuletettuna, äläkä käytä sitä sängyllä, tyynyllä tai peiton alla.
 • Älä peitä sitä. Älä peitä MacBookia millään, joka voi tukkia tuulettimet tai aiheuttaa sen ylikuumenemisen.
 • Käytä vain Applen hyväksymiä virtalähteitä. Vältä käyttämästä epävirallisia virtalähteitä, jotka voivat olla vaarallisia.
 • Käynnistä Mac uudelleen silloin tällöin. Jos Macillasi näyttää olevan vaikeuksia ja kuulet fanien surinan, kokeile käynnistää se uudelleen tai sammuttaa se hetkeksi antaaksesi sen taukoa.

FAQ

 • Kuinka tarkistan MacBook Airin suorittimen lämpötilan?

  Yllä mainitut menetelmät toimivat MacBook Airin suorittimen lämpötilan tarkistamiseen. Voit myös ladata iStat Menus -sovelluksen seurataksesi jatkuvasti Macisi tilastoja, kuten suorittimen lämpötilaa.

 • Mikä on korkein turvallinen lämpötila Mac-suorittimelle?

  Turvallisiin käyttölämpötiloihin ei ole yksiselitteistä vastausta, sillä «normaalit» CPU-lämpötilat vaihtelevat prosessorin, ulkolämpötilan ja sen mukaan, onko laite tyhjäkäynnillä vai täydellä kuormituksella. Jos MacBookissasi on M1-siru tai Intel Core i5- tai i7-suoritin, prosessori voi yleensä saavuttaa turvallisesti 100 celsiusasteen lämpötilan. Apple suosittelee, että ihanteellinen ympäristön lämpötila MacBookia käytettäessä voi olla 50–95 Fahrenheit-astetta. Harkitse MacBookin lämpötilan testaamista sen ollessa tyhjäkäynnillä ja sen jälkeen täydellä kuormalla.

Por Markus