female photo editor reviewing digital photo proofs on computer in office 928149450 5b74907246e0fb00503de38f scaled

Mitä tietää

 • alla Tiedostovalitse Uusi älykäs albumi > syötä yksi nimi albumillesi.
 • Käytä albumin nimen alla kolmea avattavaa valikkoa määrittääksesi kriteerit, mihin valokuvat päätyvät vastaaviin kansioihin.
 • Voit aina muokata älykästä albumia sen luomisen jälkeen.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten Photos for Macissa käytetään älykkäitä albumeita, jotka ovat samanlaisia ​​kuin tavalliset albumit, jotka päivittyvät automaattisesti. Ohjeet koskevat Photos-sovellusta macOS Big Surissa (11.0), macOS Catalinassa (10.15) ja macOS Mojavessa (10.14).

Luo älykäs albumi Macillasi

Älykkään albumin luominen Macin Photos-sovelluksella on helppoa.

 1. alla Tiedostovalitse Uusi älykäs albumi. Pikanäppäin on Valinta+Tehtävä+N.

 2. Voit myös siirtyä sivupaneeliin ja sen viereen Omat albumitKlikkaa plus-merkki ja valitse älykäs albumi.

  Smart Albums -vaihtoehto Omat albumit -valikossa Photos for Macissa

 3. Vuonna Älykäs albumin nimi kenttään, kirjoita a nimi auttaa sinua löytämään sen myöhemmin.

  Smart Album -valintaikkuna Photos for Macissa

Älykkäät albumit ovat hyödyllisiä, jos käytät myös iPhonea kuvien ottamiseen ja iCloudia kuvien synkronoimiseen kaikkien Apple-laitteiden välillä.

Aseta älykkään albumin kriteerit

Kun olet luonut älykkäitä albumeita, voit hallita, kuinka valokuvat päätyvät vastaaviin kansioihin albumin olosuhteiden perusteella. Aseta kriteerit älykkäälle albumille käyttämällä kolmea avattavaa valikkoa albumin nimen alla.

 1. Valitse albumiluokka ensimmäisestä avattavasta valikosta. Kuva on oletusvaihtoehto. Muita vaihtoehtoja ovat Albumi, Päivämäärä, Kuvaus, Tiedostonimi, Avainsana, Henkilö, Valokuva, Teksti ja Otsikko. Voit myös määrittää tämän kohteen aukko, kameramalli, salama, polttoväli, ISO, linssi ja suljinnopeus.

  Ensimmäinen Smart Album -kriteerisarja Photos for Macissa

 2. Määritä Smart-albumisi luokan ja ehtojen välinen suhde keskivalikosta. Jos valitsit Kuvaehdolliset vaihtoehdot ovat On ja ei ole. Suhdevaihtoehdot vaihtelevat luokasta riippuen. Jos valitset esimerkiksi: päivämäärätmuokkaajat laajenevat päivämäärään liittyviin kriteereihin, kuten: on aikaisemmin ja on na.

  Ehdot laatikko älykkäässä albumissa

 3. Aseta viimeisessä avattavassa valikossa hakutermit tai ehdot, joita Kuvat-sovelluksen tulee käyttää kuvien sisällyttämiseen tai poissulkemiseen albumikohtaisesti. Tämän kentän vaihtoehdot vaihtelevat myös luokan ja suhteen mukaan. Esimerkiksi jos sinä kuvat kategoriana ja valitse niistä On tai ei ole muokkaussarakkeessa hakuehtovaihtoehdot sisältävät kaiken valokuvatyypeistä (selfieistä ja kuvakaappauksista) ominaisuuksiin, kuten piilotettuihin ja suosikeiksi merkittyihin.

  Älykkään albumin ehtojen kolmas valikko

 4. Klikkaa plus-merkki lisätäksesi lisää hakusuodattimia albumeihin. Lisää hakuvaihtoehtoja voi tuottaa vähemmän tuloksia tai ei tuloksia ollenkaan.

 5. Jos sinulla on useita hakutermejä, a Kilpailu valikko tulee näkyviin asetamiesi ehtojen yläpuolelle. Valitse sopiva jokainen tai kaikki kriteereistä.

  Älykäs albumihaku suodattaa albumin osumia Kuvat-sovelluksessa

  Kun luot hakuehtoja, ikkunan vasempaan alakulmaan ilmestyy luku, joka osoittaa kuinka monta tulosta kansio sisältää.

 6. Klikkaa Miinusmerkki poistaaksesi hakujoukon.

 7. Klikkaus Okei älykkään albumin luomiseen.

 8. Etsi Smart Folder -kansiosi Albumit näyttö tai sisäkkäinen sen alle Omat albumit vasemmassa ruudussa.

  Smart Album Macin Valokuvat-sovelluksen vasemmassa ruudussa

Muokkaa älykkäitä albumeita

Voit muokata älykkäitä albumeita, kun olet luonut ne. Valitse albumi sivupalkista. alla TiedostoValita Muokkaa älykästä albumia. Voit myös napsauttaa albumia hiiren kakkospainikkeella Albumit ikkunassa tai vasemmassa ruudussa ja valitse Muokkaa älykästä albumia.

Muokkaa Smart Album -vaihtoehtoa Photos for Macissa

Tunnetut ehdot -valintaikkuna tulee näkyviin. Voit muuttaa tai poistaa asettamiasi ehtoja, kunnes Smart Album toimii haluamallasi tavalla. Klikkaus Okei tallentaaksesi muutokset.

Por Markus