IMG 20180818 212227336 HDR 5b79ec8346e0fb0050113220 ba81f0c248fc4d698e957d9ff101519f scaled

Mitä tietää

 • Liitä ohjain PS4:ään. Käynnistä PS4 > paina PS nuppi. Valitse tai luo pelaaja.
 • Lisää enemmän: asetukset > Laitteet > Bluetooth. Lehdistö PS ja Osa painikkeet uudessa ohjaimessa > valitse se PS4:n luettelosta.
 • Poista linkitys siirtymällä osoitteeseen asetukset > Laitteet > Bluetooth > valitse ohjain > valitse Poista.

Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka PlayStation 4 -ohjain, joka tunnetaan myös nimellä DualShock 4, muodostetaan langattomasti pariksi konsoliin Bluetoothin kautta. Voit synkronoida vain ohjaimia, jotka on tehty erityisesti PS4:lle; et voi synkronoida PS3- tai PS2-ohjainta PS4-konsolin kanssa. Voit kuitenkin käyttää PS4-ohjainta PS3:n kanssa.

Synkronoi PS4-ohjain PS4:ään

Jotta voit synkronoida ohjaimen järjestelmän kanssa, varsinkin ensimmäistä kertaa, tarvitset USB-kaapelin; mikä tahansa USB 2.0 Micro-B -kaapeli voi yhdistää DualShock 4:n konsoliin, ja vaikka järjestelmässä on vain kaksi USB-porttia, voit synkronoida jopa neljä ohjainta pelaajatiliä kohden.

 1. Ennen kuin käynnistät PS4:n, kytke USB-kaapelin pieni pää ohjaimen päällä olevaan porttiin. kytke toinen pää johonkin konsolin etuosassa olevista USB-porteista.

 2. Käynnistä PS4 painamalla konsolin virtapainiketta. Sen pitäisi tunnistaa kytketty ohjain automaattisesti ja määrittää se ensimmäiseen vapaaseen pelaajapaikkaan.

 3. Paina PS-painiketta ohjaimen keskellä ja näet kirjautumisnäytön, jossa voit valita pelaajatilin tai luoda sellaisen.

  Tästä eteenpäin ohjaimen PS-painikkeen painaminen käynnistää konsolin automaattisesti niin kauan kuin se on ladattu.

Synkronoi langattomasti muita PS4-ohjaimia

Kun olet synkronoinut vähintään yhden ohjaimen järjestelmääsi, voit lisätä lisää langattomasti:

 1. Etsi synkronoidun ohjaimen avulla asetukset vaihtoehto PS4:n kotivalikon yläpuolella olevalla kuvakerivillä, jota edustaa salkkua näyttävä kuvake.

 2. Navigoida johonkin asetukset > Laitteet > Bluetooth-laitteet. Sinun pitäisi nähdä luettelo laitteista, jotka on tällä hetkellä synkronoitu konsoliisi.

 3. Pidä PS4-ohjaimessa, jonka haluat synkronoida, PS -painiketta ja Osa samanaikaisesti 5 sekunnin ajan.

 4. Kun uusi ohjain tulee näkyviin Bluetooth-laitteiden luetteloon, valitse se toisella ohjaimella. Uusi ohjain synkronoidaan sitten PS4:n kanssa.

Pura PS4-ohjaimen pariliitos

 1. Varmista, että ohjain, jonka pariliitoksen haluat poistaa, on pois päältä.

 2. Käynnistä konsoli toisella PS4-ohjaimella. Siirry PS4:n kotivalikosta kohtaan Instituutio > Laitteet > Bluetooth-laitteet.

 3. Sinun pitäisi nähdä luettelo ohjaimista. Valitse se, jonka linkityksen haluat poistaa, ja valitse Poista.

Kuinka ladata PS4-ohjain

Ohjaimen sisäinen akku latautuu, kun se on yhdistetty PS4:ään. Jos ohjain pysyy kytkettynä, kun PS4 on lepotilassa, se jatkaa lataamista ja yläreunan valo muuttuu keltaiseksi. Valo vilkkuu keltaisena myös, jos ohjaimen virta on vähissä, ja sinun pitäisi nähdä näytöllä viesti, jossa kehotetaan kytkemään se. Kun se on ladattu, ohjaimen päällä oleva valopalkki hehkuu eri väreillä riippuen siitä, mille soittimelle ohjain on määritetty; pelaaja 1 on sininen, pelaaja 2 on punainen, pelaaja 3 on vihreä ja pelaaja 4 on vaaleanpunainen.

Vianetsintä: PS4:n langattoman yhteyden ongelmat

Jos ohjain ei käynnisty, kun painat PS-painiketta, liitä se PS4:ään varmistaaksesi, että se on ladattu. Jos valopalkki ei syty, USB-kaapelissa voi olla ongelma tai ohjaimen sisäinen akku voi olla vaurioitunut. Jos sinulla on käsillä ylimääräinen kaapeli, yritä poistaa ensimmäinen mahdollisuus sen avulla. Jos ohjain ei voi muodostaa yhteyttä langattomasti konsoliin, vaikka se on ladattu, ongelma on konsolissasi tai ohjaimesi Bluetooth-yhteydessä. Jos muut PS4-ohjaimesi toimivat langattomasti, viallinen ohjain on syyllinen. Voit kuitenkin jatkaa pelaamista konsoliin USB-liitännän kautta liitetyllä ohjaimella. Jos et pysty yhdistämään PS4-ohjainta konsoliisi, yritä määrittää se uudelleen.

FAQ

 • Kuinka synkronoin PS4-ohjaimen tietokoneeseeni?

  Synkronoi PS4-ohjain tietokoneeseesi liittämällä PS4-ohjain tietokoneeseesi, päivittämällä Steam-asiakasohjelma ja siirtymällä Näkemys > asetukset > ohjain > Yleiset säätimen asetukset ja tarkista PlayStation-määritystuki laatikko. Valitse löydetyt ohjaimet -kohdasta PS4-ohjain ja valitse Asetukset määrittääksesi asetukset.

 • Kuinka synkronoin PS4-ohjaimen puhelimen kanssa?

  Yhdistä PS4-ohjain Androidiin pitämällä . painetaan PS ja Osa ohjaimen painikkeita, siirry sitten Android-laitteesi Bluetooth-asetuksiin ja napauta Langaton ohjain. Liitä PS4-ohjain iPhoneen pitämällä . painetaan PS ja Osa painikkeet, siirry kohtaan asetukset > Bluetooth > alla Muut laitteet, valitse PS4-ohjain.

 • Kuinka yhdistän PS4-ohjaimen PS5:een?

  Liitä PS4-ohjain PlayStation 5:een yhdistämällä ohjain PS5:een. Voit pelata kaikkia PS4-pelejä PS4- tai PS5-ohjaimella, mutta et voi pelata PS5-pelejä PS4-ohjaimella.

 • Kuinka korjaan sen, jos PS4-ohjaimeni ei saa yhteyttä PS4:ään?

  Jos PS4-ohjain ei muodosta yhteyttä, tarkista USB-kaapeli ja akku, irrota ohjain muista laitteista ja poista Bluetooth-häiriölähteet. Jos et edelleenkään pysty synkronoimaan ohjainta, sinun on ehkä nollattava se.

Por Markus