women using whatsapp on smartphone typing good morning on the screen t20 pROlb1 7b5be33bbd394c5e832edcfd23569f9f

Mitä tietää

  • Valintamerkit näkyvät viestien oikealla puolella. Kun lähetät viestin, se on merkitty yhdellä harmaalla rastilla.
  • Kun viesti saapuu vastaanottajan laitteeseen, näkyy toinen harmaa rasti.
  • Kun vastaanottaja lukee viestisi, valintamerkit muuttuvat sinisiksi.

Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka voit seurata WhatsApp-viestejäsi käyttämällä kahta värillistä valintamerkkiä, jotta näet, milloin viesti on lähetetty, vastaanotettu ja luettu. Se selittää myös kuinka lukukuittaukset kytketään pois päältä.

Kuinka WhatsApp-valintamerkit toimivat

WhatsAppin valintamerkit näkyvät jokaisen viestisi oikealla puolella. Kun lähetät viestin, se on merkitty yhdellä harmaalla valintamerkillä. Kun viesti saapuu vastaanottajan laitteeseen, näet toisen harmaan valintamerkin, ja kun vastaanottaja lukee viestisi, valintamerkit muuttuvat sinisiksi.

Ryhmäviestit käyttävät samaa järjestelmää, mutta ne ovat hieman erilaisia. Kun lähetät ryhmäviestin, saat kaksinkertaisen valintamerkin vasta, kun viesti on toimitettu kaikille ryhmän jäsenille. Samoin kaksoistarkistus muuttuu siniseksi vasta, kun kaikki ryhmän jäsenet ovat nähneet viestin.

WhatsAppin valintamerkkien lisäksi

Jos ihmettelet, miksi vastaanottaja ei lukenut viimeistä viestiäsi, voit kaivaa hieman syvemmälle ja saada lisätietoja. Viestiketjun yläosassa näet vastaanottajan nimen ja sen, milloin hän oli viimeksi online-tilassa. On mahdollista, että he eivät vain ole olleet verkossa sen jälkeen, kun lähetit sen, tai he ovat estäneet sinut. Samalla alueella voit myös nähdä, milloin vastaanottaja kirjoittaa viestiä.

WhatsApp-näytöt

Kuinka nähdä, milloin viesti on vastaanotettu

Voit myös selvittää tietyt kellonajat ja päivämäärät, jolloin viesti vastaanotettiin ja luettiin. Valitse viesti painamalla pitkään. Se korostetaan sinisellä. Napauta puhelimen näytön yläreunasta i kuvake. Viestitietonäyttö näyttää kellonajan ja päivämäärän, jolloin viesti toimitettiin ja luettiin.

WhatsApp, jossa viesti on valittu ja luettu ja toimitettu aikatiedot

Kuinka poistaa WhatsApp-lukukuittaukset käytöstä

Kaikki tämä toimii, koska WhatsApp tarjoaa lukukuittauksia. Kun viesti luetaan, pieni osa datasta lähetetään takaisin viestin lähettäjälle. Lukukuittaukset ovat oletuksena käytössä, mutta ne voidaan poistaa käytöstä.

  1. Siirry viestiluetteloosi ja napauta kolme pystysuoraa pistettä -valikosta sovelluksen oikeassa yläkulmassa ja valitse Asetukset.

  2. Napauta Valitse Tili ja sitten Yksityisyys.

  3. Lehdistö lukea kuitit sammuttaaksesi sen.

    WhatsApp-tietosuoja-asetukset, joissa Lukukuitit-liukusäädin on korostettuna

    Jos poistat lukukuittaukset käytöstä, et palauta mitään tietoja, kun avaat viestin. Et myöskään saa näitä tietoja muilta, joten et enää näe sinisiä valintamerkkejä.

Por Markus