windows 10 5a257e1e4e46ba001a99c158

Mitä tietää

 • Ennen kuin poistat Windowsin asennuksen, varmuuskopioi kaikki tärkeät tiedot, jotka aiot siirtää uuteen Windows-asennukseen.
 • Uudella Windows-asennuksella voit helposti palata aiempaan käyttöjärjestelmääsi asetukset > Päivitys ja tietoturva > Elpyminen.
 • Käynnistä ilman uutta Windows-asennusta Windowsin asennusmedia kuten USB-asema ja asenna Windows 10 -kopiosi manuaalisesti uudelleen.

Jos olet päivittänyt tietokoneesi Windows 10:een ja päätät sitten, että et pidä siitä, voit palauttaa tietokoneesi aiempaan käyttöjärjestelmään. Windows 10:n poistaminen riippuu siitä, kuinka kauan vaihdosta on kulunut. Jos se on 10 päivän sisällä, Palaa takaisin -vaihtoehdon avulla on helppo palata takaisin Windows 8.1:een tai jopa Windows 7:ään. Jos siitä on pidempään tai asennus oli puhdas eikä päivitys, se on hieman monimutkaisempi. Tammikuussa 2020 Microsoft ei enää tue Windows 7:ää. Suosittelemme päivittämään Windows 10:een, jotta saat jatkossakin tietoturvapäivityksiä ja teknistä tukea.

Ryhdy asianmukaisiin varotoimiin

Ennen kuin vaihdat Windows 7:ään tai palaat Windows 8.1:een, varmuuskopioi kaikki henkilökohtaiset tiedot Windows 10 -tietokoneellasi. Muista, että sillä ei ole merkitystä, palautetaanko tiedot palautusprosessin aikana. On aina parempi olla varovainen suorittaessaan tämän tyyppisiä tehtäviä.

Kuinka varmuuskopioida tietosi

On monia tapoja varmuuskopioida tiedot ennen Windows 10:n poistamista. Voit kopioida tiedostot manuaalisesti OneDriveen, ulkoiseen verkkoasemaan tai fyysiseen varmuuskopiolaitteeseen, kuten USB-asemaan. Kun olet asentanut vanhan käyttöjärjestelmän uudelleen, voit kopioida tiedostot takaisin tietokoneellesi. Voit myös käyttää Windows 10:n varmuuskopiointityökalua, jos haluat, mutta ole varovainen sen käytössä, jos pohja varavaihtoehto. Palautuksen aikana saatat kohdata yhteensopivuusongelmia vanhemman käyttöjärjestelmän kanssa. Lisäksi saatat haluta varmuuskopioida ohjelman asennustiedostot sovelluksille, joiden käyttöä haluat jatkaa. Kolmannen osapuolen sovelluksia ei asenneta uudelleen palautusprosessin aikana. Jos latasit ne Internetistä, suoritettavat tiedostot voivat olla Lataukset-kansiossasi. Voit kuitenkin aina ladata ohjelmatiedostot uudelleen. DVD-levyillä voi olla myös vanhempia ohjelmia, joten etsi ne ennen kuin jatkat. Jos jokin näistä ohjelmista vaatii tuoteavaimen, tarkista myös se. Etsi lopuksi Windows-tuoteavain. Tämä on avain Windows 7:lle tai 8.1:lle, ei Windows 10:lle. Se on alkuperäisessä pakkauksessa tai sähköpostissa. Se voi olla tietokoneen takana olevassa tarrassa. Jos et löydä sitä, harkitse ilmaista tuoteavainten etsijää.

Palaa edelliseen käyttöjärjestelmään 10 päivän kuluessa asennuksesta

Windows 10 säilyttää vanhan käyttöjärjestelmän kiintolevyllä 10 päivää asennuksen jälkeen, joten voit palata takaisin Windows 7:ään tai päivittää Windows 8.1:een. Jos olet 10 päivän sisällä, voit palata vanhaan käyttöjärjestelmään Asetuksista. Voit etsiä ja käyttää Palaa Windowsiin -vaihtoehtoa seuraavasti:

 1. Avata asetukset. (Se on rataskuvake Käynnistä-valikossa.)

 2. Valitse Päivitys ja tietoturva.

  Päivitys ja suojaus Windowsin asetuksissa

 3. Valitse Elpyminen.

  Palauta Windows Update -asetuksissa

 4. Valitse jompikumpi Palaa Windows 7:ään tai Palaa Windows 8.1:eensoveltuvin osin.

 5. Suorita palautusprosessi loppuun noudattamalla ohjeita.

Jos et näe Palaa takaisin -vaihtoehtoa

Jos et näe Palaa takaisin -vaihtoehtoa, se voi johtua siitä, että päivitys tapahtui yli 10 päivää sitten, vanhemmat tiedostot poistettiin levyn puhdistusistunnon aikana tai teit puhtaan asennuksen päivityksen sijaan. Puhdas asennus poistaa kaikki tiedot kiintolevyltä, joten ei ole mitään, mihin palata. Jos näin on, noudata seuraavan osan vaiheita.

Kuinka poistaa Windows 10 ja asentaa uudelleen toinen käyttöjärjestelmä

Jos Palaa takaisin -vaihtoehto ei ole käytettävissä, sinun on työskenneltävä hieman kovemmin saadaksesi vanhan käyttöjärjestelmäsi takaisin. Kuten aiemmin todettiin, sinun tulee ensin varmuuskopioida tiedostot ja henkilökohtaiset kansiot. Ole valppaana täällä; Kun noudatat näitä ohjeita, palautat tietokoneen tehdasasetuksiin tai asennat puhtaan kopion edellisestä käyttöjärjestelmästäsi. Koneessa ei ole henkilötietoja (tai kolmannen osapuolen ohjelmia), kun olet valmis. Sinun on palautettava tiedot itse. Kun tietosi on varmuuskopioitu, päätä, kuinka asennat edellisen käyttöjärjestelmän. Jos tiedät, että tietokoneessasi on osio tehdasvedolla, voit käyttää sitä. Valitettavasti et voi tietää sitä ennen kuin noudatat tässä kuvattuja vaiheita. Muussa tapauksessa (tai jos et ole varma) sinun on löydettävä asennus-DVD- tai palautus-DVD-levy tai luotava USB-asema, joka sisältää asennustiedostot, ennen kuin aloitat. Voit luoda oman asennusmedian lataamalla Windows 7- tai Windows 8.1 -levykuvan ja tallentamalla sen Windows 10 -tietokoneellesi. Käytä sitten Windowsin USB/DVD-lataustyökalua median luomiseen. Tämä on ohjattu toiminto, joka opastaa sinut prosessin läpi. Tietojen ja asennustiedostojen varmuuskopiot käsillä:

 1. Avata asetukset.

  Windows 10:n Käynnistä-valikko, jossa Asetukset on korostettuna

 2. Mene Päivitys ja tietoturva.

  Päivitys ja suojaus Windowsin asetuksissa

 3. Klikkaus Elpyminen.

  Palauta Windows Update -asetuksissa

 4. Alapuolella Edistynyt käynnistys -osiosta, valitse Käynnistä uudelleen nyt nuppi. Tietokoneesi käynnistyy uudelleen ja käynnistyy levyltä tai laitteelta (kuten USB-asemalta).

  "Käynnistä uudelleen nyt" -painike.

 5. Valitse Käytä laitetta.

 6. Siirry tehdasosioon, USB-asemaan tai DVD-asemaan, jos mahdollista.

 7. Suorita asennus loppuun noudattamalla näytön ohjeita.

Por Markus