LedePhoto DrewAngerer GettyImages 5c6f3e3646e0fb000171899c

Mitä tietää

 • Etsi näppäintä, jonka kuvake muistuttaa kosketuslevyä. Ota kosketuslevyn toiminto käyttöön tai poista se käytöstä napauttamalla sitä.
 • Tai valitse Windows kuvake > asetukset kiihtyvyys > Laitteet > kosketuslevy. Voit säätää herkkyyttä valitsemalla Kosketuslevyn herkkyys.
 • Nollaa valitsemalla Windows kuvake > asetukset kiihtyvyys > Laitteet > kosketuslevy > Palauta kosketuslevyn asetukset ja eleet oletusasetuksiin > Nollaa.

Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka kannettavan tietokoneen kosketuslevy poistetaan käytöstä Windows 10:ssä. Lisäohjeissa kerrotaan, kuinka kosketuslevyn herkkyyttä säädetään ja kosketuslevyn asetukset nollataan.

Miksi kosketuslevy poistetaan käytöstä Windows 10:ssä?

Jotkut käyttäjät haluavat käyttää hiirtä, koska se on yleensä mukavampaa. Toiset, joilla on kosketusnäytöllinen tietokone, saattavat mieluummin napauttaa ja pyyhkäistä kannettavan tietokoneensa näyttöä kuin tabletin. Kun käsittelet asiakirjaa, saatat haluta poistaa kosketuslevyn tilapäisesti käytöstä, jotta vältyt vahingossa koskettamasta tai liikuttamasta hiiren osoitinta kirjoittaessasi näppäimistöllä. Kosketuslevyn läheisyys näppäimistöön tekee siitä alttiimman tällaisille onnettomuuksille. Varmista, että hiiri on liitetty ja käyttövalmis, ennen kuin poistat kosketuslevyn käytöstä. Laitteesta riippuen siinä voi olla manuaalinen näppäin, jota voit painaa kytkeäksesi sen takaisin päälle.

Kuinka poistaa kosketuslevy käytöstä Windows 10: ssä?

Tarkista, onko kannettavassa tietokoneessa fyysinen avain kosketuslevyn toiminnan ottamiseksi käyttöön tai poistamiseksi käytöstä. Näppäimessä voi olla kosketuslevyä muistuttava kuvake. Sinun on luultavasti pidettävä kiinni fn näppäintä samalla kun painat sitä. Jos laitteessasi ei ole tällaista näppäintä, poista kosketuslevy käytöstä Windows-asetuksista seuraavien ohjeiden mukaisesti:

 1. Valitse Windows -kuvaketta näytön vasemmassa alakulmassa ja valitse sitten kiihtyvyys -kuvaketta avataksesi Windowsin asetukset. Voit myös kirjoittaa asetukset Windowsin hakukentässä ja valitse asetukset näkyviin tulevasta vaihtoehtoluettelosta.

 2. Valitse Laitteet.

  1667126480 855 Kuinka poistaa kosketuslevy kaytosta Windows 10 ssa Laitteet» luokka=»lazyload universal-image__image» hi-res-src=»https://www.lifewire.com/thmb/Mlb9I0RjDICiMMWXNqGcbgZi1uE=/1366×0/filters:no_upscale():max_bytes(150000):strip_icc()/windowssettingsdevices-a33cf6bc495cf6a4″ id=»mntl-sc-block-image_1-0-1″ >

 3. Valitse kosketuslevy vasemmassa ruudussa ja vaihda sitten kosketuslevy siihen asti kun Ulos. Jos haluat poistaa kosketuslevyn automaattisesti käytöstä, kun liität hiiren, poista valinta ruudusta Jätä kosketuslevy päälle, kun hiiri on kytketty.

  Poista kosketuslevy käytöstä

 4. Jos haluat muuttaa kosketuslevyn herkkyystasoa, vieritä alas kohtaan Kosketuslevyn herkkyys. Voit myös valita, mitä tapahtuu, kun kosketat kosketuslevyä ja milloin Vieritys ja zoomaus.

  Säädä kosketuslevyn herkkyyttä

 5. Muokkaa selaamalla alaspäin Eleet kolmella sormella ja Eleet neljällä sormella.

  Vieritä alaspäin muokataksesi kolmen sormen eleitä ja neljän sormen eleitä.

 6. Vieritä näytön alareunaan ja valitse Nollaa palauttaaksesi kosketuslevyn oletusasetukset.

  Palauta kosketuslevyn oletusasetukset

FAQ

 • Kuinka poistan Pinch Zoom -kosketuslevyn asetukset käytöstä Windows 10:ssä?

  Avata Hiiri ja kosketuslevy asetukset ja valitse sitten Hiiren lisäasetukset > Laite asetukset > asetukset. Valitse sitten nipistää zoomia vaihtoehto ja pois käytöstä Ota nipistyszoomaus käyttöönja valitse sitten Käytä > Okei Tallentaa.

 • Kuinka muutan kosketuslevyn herkkyyttä Windows 10:ssä?

  Avata asetukset ja valitse Laitteet > kosketuslevy > hanat. Valitse sitten avattavasta valikosta herkkyys. «Yliherkkyys.» Keskiherkkyys» (oletusasetus) ja «Matala herkkyys».

 • Kuinka voin poistaa ja asentaa kosketuslevyn ohjaimen?

  Avaa Laitehallinta ja napsauta hiiren kakkospainikkeella kosketuslevyä > valitse Poista laite > Poista. Windows yrittää automaattisesti asentaa uusimman ohjaimen uudelleen, kun seuraavan kerran käynnistät tietokoneen uudelleen.

Por Markus