chrome 5b17f2cc119fa80036c63a9e

Mitä tietää

 • Sovelluksen poistaminen: Avaa Finder > Sovellukset kansio > napsauta hiiren kakkospainikkeella Google Chrome ja valitse Siirtää roskakoriin.
 • Sovellustietojen poistaminen: Mennä > Siirry kansioon > astu sisään ~/Kirjasto/Sovellustuki/Google/Chrome > napsauta hiiren oikeaa painiketta > Muuttaa Jätettä.

Tässä artikkelissa kerrotaan Chromen poistamisesta Macissa ja kerrotaan profiilitietojen, kirjanmerkkien ja selaushistorian poistamisesta macOS Catalina, 10.15, macOS Mojave 10.14, macOS High Sierra 10.13, macOS Sierra, 10.12 ja vanhemmissa versioissa.

Google Chromen poistaminen Macista

Kun poistat Chromen, voit myös poistaa profiilitietosi. Vaikka tiedot eivät ole enää tietokoneellasi, ne voivat silti olla Googlen palvelimilla, jos synkronoit tietosi. Internet-välimuistin tyhjentäminen ensin estää tämän.

 1. Ennen kuin poistat Chromen, varmista, että selain ei ole käynnissä. Jos ohjelma on Dockissa, napsauta hiiren kakkospainikkeella Kromija valitse sitten Erota.

 2. Avata Finder ja valitse Sovellukset kansio, joka saattaa näkyä Finder-ikkunan vasemmalla puolella olevassa Suosikit-paneelissa. Muussa tapauksessa avaa Tiedosto valikosta näytön yläreunassa, valitse löytöja etsi sitten «Google Chrome

  Kuvakaappaus sovelluksista Finder Windows with Google Chrome -kohokohtana.

 3. Poista selain vetämällä Google Chrome -kuvaketta Jätettä -kuvaketta Dockissa. Tai napsauta kuvaketta hiiren kakkospainikkeella ja valitse Siirtää roskakoriin.

  Vedä Google Chrome roskakoriin

 4. Jos sovellus on edelleen käynnissä, kun yrität poistaa sen, Pakota sovellukset -ikkuna avautuu. Varmista, että Google Chrome on korostettu, ja valitse sitten Pakota lopetus.

 5. Poista Chrome Macista napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella Jätettä -kuvaketta Dockissa ja valitse sitten Tyhjennä roskakori.

  "Tyhjennä roskakori" -komento macOS:ssä

Kuinka poistaa Google Chrome -profiilitiedot

Chrome tallentaa joitakin profiilitietoja, kirjanmerkkejä ja selaushistoriaa Maciin. Nämä tiedot voivat olla hyödyllisiä, jos aiot asentaa Chromen uudelleen tulevaisuudessa. Jos kuitenkin haluat asentaa Chromen uudelleen tai poistaa kaikki sen jäännökset, sinun on poistettava myös nämä tiedot.

 1. Avata Finder ja käytä näytön yläreunassa olevaa valikkoa navigointiin Mennä > Siirry kansioon. Pikanäppäin on Vaihto+komento+G.

  Siirry kansioon -komento macOS:ssä

 2. Tulla sisään ~/Kirjasto/Sovellustuki/Google/Chromeja valitse sitten Mennä.

  Kirjoita kohdepolku Siirry kansioon -valintaikkunaan.

  Google Chromen luomat tiedot tallennetaan tähän kansioon. Käytöstäsi riippuen tämä kansio voi olla melko suuri. Kun tiedot on poistettu, ne poistetaan pysyvästi, joten varmista, että olet varmuuskopioinut kaikki tarvittavat tiedostot ennen kuin jatkat.

 3. Valitse kaikki kansiot sisällä Kirjasto/Sovellustuki/Google/Chrome ja siirrä ne Jätettä. Voit tehdä tämän napsauttamalla valittuja kansioita hiiren kakkospainikkeella ja napsauttamalla sitten Siirtää roskakoriin tai vedä ne kohtaan Jätettä -kuvaketta Dockissa. Voit valita nopeasti kaikki kansiot napsauttamalla kansiota ja käyttämällä sitten Komento + Atai mene osoitteeseen muokata > Valitse kaikki.

  "Siirrä roskakoriin" -komento macOS:ssä

 4. Tyhjennä sitten roskakori ja poista tiedostot kokonaan tietokoneesta napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella Jätettä -kuvaketta Dockissa ja valitse sitten Tyhjennä roskakori.

  "Tyhjennä roskakori" -komento macOS:ssä

FAQ

 • Onko turvallista poistaa Chromen asennus Macistani?

  Joo. Voit silti selata Internetiä, koska Macisi vaihtaa automaattisesti oletusselaimen Safarissa.

 • Kuinka paljon muistia Google Chrome käyttää Mac-tietokoneessa?

  Google suosittelee, että sinulla on vähintään 100 Mt vapaata Chromen lataamista ja käyttöä. Jos ohjelma toimii tavallista hitaammin, yritä tyhjentää välimuisti ja evästeet.

Por Markus