GettyImages 507477876 5965c0685f9b583f1817a86d 0278f4a832ba48049a7101a4a4e328d3 scaled

Jos käytät iPadia koko päivän, virta voi loppua helposti. iPadin ikääntyessä akun odotettu käyttöikä lyhenee jokaisella täydellä latauksella, joten vanhemmilla laitteilla voi olla akun kestoongelmia. Muutama tapa parantaa iPadin akun käyttöikää, mukaan lukien tapoja säästää akun virtaa. Riippumatta siitä, mikä iPad sinulla on, nämä vinkit auttavat pidentämään akun käyttöikää. Tämän artikkelin tiedot koskevat iPadeja, joissa on iPadOS 14, iPadOS 13 tai iOS 12, ellei toisin mainita.

Palauta iPadin akun käyttöikä säästämällä virtaa

Paras tapa nauttia iPadin akusta koko päivän on käyttää sitä tehokkaammin. Voit tehdä sen säätämällä muutamia asetuksia varmistaaksesi, että et kuluta enemmän akkuvirtaa kuin tarvitset.

 1. Käynnistä iPad uudelleen: Tämä ei ole asetus, mutta iPadin sammuttaminen ja käynnistäminen voi ratkaista ongelmia. Sinun ei pitäisi tehdä sitä joka päivä. Yritä kuitenkin käynnistää uudelleen ennen asetusten muuttamista.

 2. Säädä näytön kirkkautta. iPadissa on automaattinen kirkkausominaisuus, joka säätää näyttöä huoneen valon määrän mukaan. Silti yleisen kirkkauden vähentäminen voi olla parasta mitä voit tehdä akun käyttöiän pidentämiseksi.

 3. Jos et käytä Bluetooth-laitteita, poista Bluetooth käytöstä Asetukset-valikosta tai iPadin ohjauskeskuksesta. Pääset nopeasti iPadin ohjauskeskukseen pyyhkäisemällä alas näytön oikeasta yläkulmasta (iPadOS 14 ja 13 ja iOS 12) tai ylös alhaalta (iOS 7 – iOS 11).

 4. Nouda postia harvemmin. Oletusarvoisesti iPad, iPad Pro ja iPad Mini tarkistavat uudet sähköpostit 15 minuutin välein. He myös tarkistavat uudet sähköpostit aina, kun avaat Mail-sovelluksen, joten se on tarpeeksi helppoa lyhentää 30 minuuttiin tai tuntiin. On myös mahdollisuus tarkistaa sähköpostit vain manuaalisesti.

 5. Poista taustasovelluksen päivitys käytöstä. Sovelluksen taustapäivitys pitää sovelluksesi ajan tasalla päivittämällä ne iPadin ollessa käyttämättömänä tai kun olet toisessa sovelluksessa. Tämä kuluttaa akun käyttöikää, joten jos et välitä siitä, että iPad päivittää Facebook-uutissyötteen ja odottaa sinua, sammuta se.

 6. Pysy ajan tasalla iPadin ohjelmistopäivityksistä. On tärkeää pitää iOS ajan tasalla Applen uusimmilla korjaustiedostoilla. iPadin päivittäminen auttaa optimoimaan akun käyttöiän ja varmistaa, että iPadissasi on uusimmat tietoturvakorjaukset ja -korjaukset mahdollisille virheille, mikä tekee iPadista sujuvamman.

 7. Eletoimintojen vähentäminen on temppu, joka säästää hieman akkua ja saa iPadin näyttämään hieman herkemmältä. iPadin käyttöliittymä sisältää animaatioita, kuten ikkunoita, jotka zoomaavat sisään ja loitontaa, ja parallaksiefektin kuvakkeissa, jotka luovat kelluvan tehosteen taustakuvan päälle. Voit poistaa nämä käyttöliittymätehosteet käytöstä säästääksesi akkuvirtaa. Mene asetukset > Esteettömyys > Liike (iPadOS 14 ja 13) tai mene osoitteeseen asetukset > Kenraali > Esteettömyys > vähentää liikettä (iOS 12, iOS 11 ja iOS 10) säätääksesi näitä asetuksia.

 8. Harkitse Smart Casen ostamista, joka säästää akkua asettamalla iPadin ripustustilaan, kun suljet kannen. Se ei ehkä vaikuta paljolta, mutta jos sinulla ei ole tapana napauttaa virtapainiketta joka kerta, kun olet lopettanut iPadin käytön, se voi antaa sinulle muutaman lisäminuutin päivän päätteeksi.

Kuinka korjata iPadin akku etsimällä viallinen sovellus

Muut kuin asetukset voivat aiheuttaa ongelmia iPadin akun kanssa. Vaikka eniten virtaa kuluttavat sovellukset ovat yleensä niitä, joita käytät eniten, joskus vähän käytetty sovellus voi kuluttaa enemmän kuin sen osuus. On hyvä idea tarkistaa, mitkä sovellukset kuluttavat iPadisi akkua tarkastelemalla tietoja asetukset > Akku.

 1. Etsi akun varaustason laskua. Akun näytön yläreunassa näkyy kaavio akun varaustilasta ja aktiivisuudesta. Akun varaustason putoamisen pitäisi olla suurin, kun iPad on aktiivinen. Jos ei, sinulla voi olla ongelma yksittäisen sovelluksen kanssa.

 2. Katso näytön päälle- ja poistumisaika. Minuuttimäärä, jonka iPad oli hereillä ja aktiivinen edellisenä päivänä (tai 10 päivää), näkyy näytöllä Screen On time. Se näyttää myös, kuinka paljon toimintaa tapahtui taustalla, eli näytön poiskytkentäaikana. Jos näytön sammutusaika on pitkä, tarkista taustatoimintojen asetuksista, mitä kulissien takana tapahtuu.

 3. Katso akun käyttö sovelluskohtaisesti. Aktiivisuuskaavioiden alla on luettelo akun käytöstä sovelluksittain. Kunkin sovelluksen vieressä oleva numero näyttää edellisenä päivänä (tai 10 päivää) käytetyn akun osan. Jos näet sovelluksen, joka käyttää paljon akkua ja jota käytät harvoin, tämä voi olla ongelma. Poista se tai rajoita taustatoimintaa.

Pidennä iPadisi akun käyttöikää Power Boostilla

Jos mikään muu ei auta, voit saada lisäpotkua iPadisi ulkopuolelta. Et ehkä voi liittää iPadia koko päivään lisämaksusta, mutta voit tuoda ulkoisen akun mukaasi. Nämä akut toimivat samalla tavalla kuin seinäpistorasia, paitsi että ne ovat kannettavia.

Onko aika vaihtaa akku?

Monille ihmisille alhainen akunkesto on hyvä aika päivittää uusimpaan iPadiin. Jos iPadisi kuitenkin sopii tarpeisiisi, voit hyödyntää akun vaihtoa. Apple veloittaa 99 dollaria takuun ulkopuolisen iPadin akun vaihtamisesta toimituskulujen lisäksi, jos et vie sitä kauppaan. Akun vaihtamiseen on myös muita vaihtoehtoja, kuten vieminen kolmannen osapuolen valtuutetulle Apple-jälleenmyyjälle.

Toimenpiteet ennen korvaavan osan hankkimista

Palauta iPadin tehdasasetukset ennen akun vaihtamista. Tämä poistaa kaiken ja palauttaa sen tehdasasetuksiin. Tämä voi korjata käyttöjärjestelmän aiheuttamat akkuongelmat ja on arvokas askel ennen uuden akun maksamista. Älä unohda varmuuskopioida tietosi ensin. Sinun tulee myös varmuuskopioida iPad ennen kuin lähetät sen Applelle. Monet iPadit on asetettu varmuuskopioimaan joka kerta, kun ne latautuvat, mutta tässä tapauksessa manuaalinen varmuuskopiointi ei ole haittaa.

Onko uusi akku sen arvoinen?

Aloitustason iPad maksaa nyt 329 dollaria ja on tarpeeksi tehokas useimmille ihmisille. Uusimmat iPad Pro -mallit alkavat 799 dollarista ja iPad Mini 4 399. Jos arvioit, että lähtötason iPadin pitäisi kestää henkilölle kolmesta neljään vuotta ja Pro-mallien vielä pidempään, 99 dollaria edustaa noin vuotta – puolitoista vuotta. vuosien iPadin käytössä. Jos et tarvitse tai suunnittele päivittämistä muutamaan vuoteen, akun vaihtaminen on oikea tapa.

Onko iPadissa virransäästötila?

Toisin kuin iPhonessa, iPadissa ei ole virransäästötilaa, mutta yllä olevat vinkit voivat auttaa maksimoimaan akun käyttöiän. iPhoneissa tämä ominaisuus varoittaa 20 prosentin teholla ja uudelleen 10 prosentin teholla, että akku on vähissä, ja tarjoaa puhelimen virransäästötilaan. Tämä tila poistaa käytöstä useita ominaisuuksia, mukaan lukien jotkin, joita ei normaalisti voi poistaa käytöstä, kuten käyttöliittymässä käytettävä erikoisgrafiikka.

Por Markus