take screenshots using windows 3507009 3079c7b233eb4473bed09e1a5a4a7c61

Mitä tietää

 • Paina Windows 10:ssä ja 8:ssa Windows-avainPrtScn tallentaaksesi koko näytön. Paina Windows 7:ssä ja aiemmissa käyttöjärjestelmissä PrtScn
 • Jos haluat kaapata vain aktiivisen ikkunan, paina altPrtScn
 • Käytä Windowsin Snipping Toolia tai Snip & Sketchiä siepataksesi tietyt näytön alueet.

Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka voit ottaa kuvakaappauksia Windows-tietokoneella. Ohjeet koskevat Windows 10, 8, 7, Vista ja XP.

Ota kuvakaappaus

Perustapa ottaa kuvakaappaus Windowsissa on sama riippumatta siitä, mitä Windows-versiota käytät, ja se on hyvin yksinkertainen: ​paina PrtScn näppäimistön näppäintä.

 • PrtScn: Painikkeen painaminen kerran tallentaa kuvakaappauksen koko näytöstä. Jos olet liittänyt useita näyttöjä, voit tallentaa kuvakaappauksen seuraavista: kaikki näytöt yhdessä kuvassa.
 • altPrtScn: Paina näitä painikkeita samanaikaisesti ottaaksesi kuvakaappauksen yhdestä ikkunasta, johon olet keskittynyt. Valitse ikkuna kerran varmistaaksesi, että se on terävä, ja paina sitten näitä näppäimiä.
 • VoittaaPrtScn: Windows-näppäimen käyttäminen printscreen-painikkeen kanssa (Windows 8:ssa ja uudemmissa) ottaa kuvakaappauksen koko näytöstä ja tallentaa sen sitten oletusasetuksiin Kuvia kansio alikansiossa nimeltä Kuvakaappaukset (esim C:Käyttäjät[user]KuvatKuvakaappaukset

 

Liitä tai tallenna kuvakaappaus

Helpoin tapa tallentaa kuvakaappaus on liittää se ensin Microsoft Paint -sovellukseen. Tämä on helppo tehdä Paintissa, koska sinun ei tarvitse ladata sitä – se on Windowsin vakiona. Sinulla on muita vaihtoehtoja, kuten liittäminen Microsoft Wordiin, Photoshopiin tai muuhun kuvia tukevaan ohjelmaan, mutta yksinkertaisuuden vuoksi käytämme Paintia. Nopein tapa avata Paint kaikissa Windows-versioissa on Juosta valintaikkuna.

 1. Lehdistö VoittaaR
 2. Tyyppi mpaint in Juosta kenttä ja paina Tulla sisään
 3. Kun Microsoft Paint on auki ja kuvakaappaus on edelleen tallennettu leikepöydälle, käytä CtrlV liittääksesi sen Paintiin tai valitse ViipaleitaKuvakaappaus Paintin Liitä-painikkeesta
 4. Lehdistö Ctrlstai valitse TiedostoTallenna nimellä tallentaaksesi kuvakaappauksen."Tallenna nimellä" -valinta Paintissa

Tässä vaiheessa saatat huomata, että tallentamasi kuva näyttää hieman oudolta. Jos kuva de koko kankaalle Paintissa, jätä sen ympärille tyhjää tilaa. Voit korjata tämän vetämällä kankaan oikeaa alakulmaa näytön vasempaan yläkulmaan, kunnes saavutat kuvakaappauksen kulmat.

 

Ota kuvakaappaus PC:llä Windows Snipping Toolilla

Toinen tapa ottaa kuvakaappauksia on käyttää Windows Snipping Toolia.

 • Kirjoita Windows 10:ssä katkaisutyökalu tehtäväpalkin hakukentässä ja valitse Leikkaustyökalu tulosluettelosta.
 • Windows 8:ssa pyyhkäise sisään näytön oikeasta reunasta ja valitse Haetyyppi katkaisutyökalu hakukentässä ja valitse Leikkaustyökalu tulosluettelosta.
 • Valitse Windows 7:ssä Aloittaa painike, kirjoita katkaisutyökalu hakukentässä ja valitse Leikkaustyökalu tulosluettelosta.

Kuvakaappaus Snipping Toolista

Windows 10 -käyttäjillä on myös mahdollisuus käyttää Snip & Sketchiä.

 

Lataa Print Screen -ohjelma

Vaikka Windows toimii hyvin peruskuvakaappaustoiminnoissa, voit asentaa sekä ilmaisia ​​että maksullisia kolmannen osapuolen sovelluksia edistyneempiin toimintoihin, kuten tarkentamaan kuvakaappausta pikseleittäin, merkitsemään sitä ennen tallennusta ja yksinkertaisesti tallentamaan sen ennalta määritettyyn paikkaan. Esimerkki ilmaisesta silkkitulostustyökalusta, joka on edistyneempi kuin Windows-työkalu, on PrtScr. Toinen, WinSnap, on hyvä, mutta ilmaisversiosta puuttuu joitain premium-version edistyneempiä ominaisuuksia.

Por Markus