GettyImages 1134160053 7146c4170f9a4acf9da6d4fbaee8d915

Bluetoothia käyttävät monet laitteet, kuten kuulokkeet ja näppäimistöt. Myös monissa tietokoneissa on se, mutta jos sinulla ei ole, voit lisätä sen Bluetooth-sovittimen/-sovittimen kautta. Onneksi asennus on melko yksinkertaista. Tämä opas koskee tietokoneita, joissa on Windows 11, 10, 8 ja 7.

Onko sinulla jo Bluetooth?

Kysy tämä itseltäsi ennen alla olevien vaiheiden suorittamista, koska sinun on ostettava Bluetooth-sovitin. Opi määrittämään Bluetooth-laitteita ja katsomaan, mitä tehdä, jos Windows 11 Bluetooth ei toimi tai Windows 10 Bluetooth ei toimi. Se saattaa olla jo saatavilla tietokoneellasi, mutta laitteen lisääminen ei vain toimi.

Etsi Bluetooth-sovitin

Bluetooth-sovittimen ostaminen tietokoneellesi on helpoin tapa lisätä tämä toiminto pöytätietokoneeseen tai kannettavaan tietokoneeseen. Sinun ei tarvitse huolehtia tietokoneesi kotelon avaamisesta, Bluetooth-kortin asentamisesta tai muusta vastaavasta. Bluetooth-dongit käyttävät USB:tä, joten ne liitetään tietokoneen ulkopuolelle avoimen USB-portin kautta. Ne ovat halpoja, kompakteja ja helppo löytää paikoista, kuten Amazon, Newegg, Best Buy jne. Kaiken kaikkiaan haluat nopeimman Bluetooth-lähettimen, jota tietokoneesi tukee. Useimmissa nykyaikaisissa tietokoneissa se tarkoittaa USB 3.0 -sovitinta. Jos kuitenkin katsot tietokoneesi USB-portteja ja niissä on mustat muoviliittimet, se on todennäköisesti USB 2.0. Jos ne ovat sinisiä tai niissä on SS (SuperSpeedille), ne ovat USB 3.0. Tämä on tärkeää, koska vaikka USB 3.0 -laitteet toimivat USB 2.0 -porteissa, ne eivät toimi yhtä nopeasti kuin USB 3.0 -portteihin liitettynä.

Asenna Bluetooth-sovitin tietokoneellesi

Useimmissa tapauksissa voit yksinkertaisesti kytkeä sovittimen tietokoneeseen ja antaa Windowsin asentaa tarvittavan laiteohjaimen automaattisesti. Mutta jos se ei auta, kokeile ohjaimen päivitysapuohjelmaa tai käy valmistajan verkkosivustolla saadaksesi tarkat asennusohjeet. Jokainen neljästä Bluetooth-sovittimesta, joita yritimme asentaa erikseen.

Yhdistä laite Bluetooth-sovittimeen

Nyt kun olet liittänyt sovittimen tietokoneeseesi, on aika liittää laite siihen.

 • Windows 11: asetukset > Bluetooth ja laitteet > Lisää laite > Bluetooth.
 • Windows 10: asetukset > Laitteet > Lisää Bluetooth tai muu laite > Bluetooth.
 • Windows 8/7: Ohjauspaneeli > Laitteisto ja ääni > Laitteet ja tulostimet > Lisää laite.

Lisää laitenäyttö Windows 11:ssä

Lisää laitenäyttö Windows 11:ssä.

Saatat joutua viimeistelemään pariliitoksen syöttämällä koodin molempiin laitteisiin.

Bluetooth-laitteen PIN-koodikehote Windows 11:ssä

PIN-koodin kehote Bluetooth-laitteelle Windows 11:ssä.

Jos tarvitset tarkkoja ohjeita, opi yhdistämään Bluetooth-kuulokkeet tietokoneeseen, käyttämään Bluetooth-kaiuttimia tietokoneen kanssa, yhdistämään Bluetooth-hiiri tai hankkimaan Internet-yhteyden Bluetooth-matkapuhelimesta.

Bluetoothin käyttö muiden laitteiden kanssa

Bluetooth ei rajoitu vain tietokoneisiin. Voit myös lisätä Bluetoothin televisioon ja saada Bluetoothin autoosi.

FAQ

 • Voinko lisätä Bluetoothin tietokoneeseeni ilman sovitinta?

  On mahdollista lisätä Bluetooth tietokoneellesi ilman sovitinta, mutta se on monimutkaisempi prosessi. Sinun on avattava tietokoneesi ja asennettava PCIe-kortti, joka lisää Bluetooth-toiminnot emolevyllesi.

 • Kuinka saan Bluetooth-kuvakkeen näkyviin Windows 10 -tehtäväpalkkiin?

  Valitse Aloittaa > asetukset rataskuvake > Laitteet > Lisää Bluetooth-vaihtoehtoja avaamaan Bluetooth-asetukset ikkuna. Valitse sieltä Vaihtoehdot välilehti ja tarkista Näytä Bluetooth-kuvake ilmaisinalueellaja käynnistä sitten Windows uudelleen.

 • Kuinka otan Bluetoothin käyttöön Macissani?

  Useimmissa nykyaikaisissa Maceissa on oletusarvoisesti Bluetooth-toiminto, mutta joissain tilanteissa saatat joutua ottamaan sen käyttöön. Valitse Omena logo ylhäällä vasemmalla > Järjestelmäasetukset > Bluetooth > Ota Bluetooth käyttöön.

Por Markus