androidusb01 acf8a9595cd4423dbb103454f7669616

Mitä tietää

  • Osta flash-asema, jossa on puhelimeesi sopiva liitin, todennäköisesti USB-C tai microUSB. Kytke hänet.
  • Jos sinulla on jo flash-asema, osta sovitin USB-aseman liittämiseksi puhelimeen.

Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka Android-puhelimesi liitetään flash-asemaan ostamalla USB-asema, jossa on puhelintasi vastaava liitin, tai käyttämällä sovitinta.

USB-muistin liittäminen Androidiin

Nykyaikaisissa puhelimissa on enemmän tallennustilaa kuin koskaan, ja sitä voidaan laajentaa useilla tavoilla. Vaikka useimmat voivat valita pilvitallennustilan tai lisätä SD-kortin mobiililaitteeseensa, Android-puhelimen flash-asemalla on etunsa. Ainoa ongelma Android-laitteeseen kytketyn USB-aseman käyttämisessä on, että älypuhelimissa ei yleensä ole yhteensopivaa liitintä. Useimmissa flash-asemissa on A-tyypin USB-portit, joten ne ovat ihanteellisia vanhempien tietokoneiden ja kannettavien tietokoneiden yhdistämiseen, mutta hyödyttömiä (ainakin aluksi) niiden yhdistämiseen älypuhelimeen.

Mutta näin ei aina ole. Helpoin tapa liittää USB-asema Android-älypuhelimeesi on ostaa sellainen, jossa on oikea USB-liitin, ja kytkeä se sitten laitteeseen.

  • Tarkista mikä portti puhelimessasi on. Useimmissa nykyaikaisissa laitteissa on yksi USB-portti latausta ja tiedonsiirtoa varten. Joissakin uusimmissa laitteissa on USB-C, kun taas vanhemmissa laitteissa on microUSB.
  • Jos tiedät mitä tarvitset, mene sekatavarakauppasivustolle, kuten Amazon, ja etsi USB-standardi ja sen jälkeen «Flash», esimerkiksi «microUSB flash».

On useita tekijöitä, jotka on otettava huomioon valitessasi:

  • Yhteensopivuus: Varmista, että flash-asemassa on älypuhelimesi USB-liitin. Jos puhelimesi käyttää microUSB-liitäntää, haluat, että flash-asemassa on oikea urosliitin. Jos laitteesi on USB-C, sinun kannattaa varmistaa, että siinä on urospuolinen versio liittimestä.
  • Nopeus: microUSB ja USB-C ovat tärkeitä yhteensopivuuden kannalta, mutta eivät välttämättä takaa suurta nopeutta. Haluat ainakin USB 3.0:n, vaikka USB 3.1 on silti nopeampi. Suuremmat nopeudet merkitsevät vähemmän odotusta siirrettäessä suuria tiedostoja puhelimen ja flash-aseman välillä.
  • Monipuolisuus: Jos haluat liittää vain flash-aseman älypuhelimeesi, tarvitaan vain yksi liitin. Joissakin on kuitenkin myös microUSB/USB-C-liitännät ja USB-tyypin A liitin toisella puolella, mikä helpottaa flash-aseman liittämistä tietokoneeseen tai kannettavaan tietokoneeseen tietojen siirtämistä varten kahden laitteen välillä.
  • Tallennustilan koko:: Jos haluat varmuuskopioida vain muutaman kuvan, videon tai asiakirjan, 32 Gt on todennäköisesti enemmän kuin tarpeeksi lisätallennustilaa. Jos kuitenkin haluat tallentaa tai siirtää tietoja kokonaisista puhelimista kerralla ja aiot tehdä niin usein, sinun kannattaa valita suurempi 128 Gt tai jopa 256 Gt flash-asema. Jotkut vaihtoehdot venyvät teratavuihin, mutta ne ovat kalliita.

USB-puhelinsovittimen käyttäminen

Jos haluamassasi flash-asemassa ei ole tarvitsemaasi liitintä, et ole epäonninen. Voit käyttää sovittimia, jotka toimivat välittäjänä kahden USB-standardin välillä. Ne tulevat kaapeleiden ja pienten sovittimien muodossa, jotka ovat vain vähän enemmän kuin USB-otsikot kummassakin päässä.

USB-muunnin

Samanlaiset ostopäätökset tulevat esiin sovittimien kanssa kuin asemien kanssa. On kuitenkin otettava huomioon vielä yksi näkökohta: uros- ja naarassovittimen otsikoiden on oltava oikein, jotta ne voidaan yhdistää laitteeseen ja flash-asemaan. Haluat luultavasti urospuolisen microUSB/USB-C-liittimen liitettäväksi älypuhelimeesi ja naaraspuolisen USB Type-A -liittimen flash-asemaan, mutta varmista ennen ostamista, että se sopii laitteistollesi. Kuten USB-muistitikkujen kohdalla, sinun on otettava huomioon sovittimen oikea nopeus. Monet niistä ovat vain USB 2.0, mikä voi vaikuttaa vakavasti tiedonsiirtonopeuteen.

Miksi käyttää Android-muistitikkua?

Puhelimen flash-asema voi tuntua hieman kömpelöltä verrattuna suurempaan sisäiseen tallennustilaan tai pilvipalvelun käyttöön, mutta ajattele sitä ulkoisena asemana tietokoneellesi tai kannettavalle tietokoneellesi. Se on täysin erillinen laitteestasi, joten jos matkapuhelimesi vaurioituu tai katoaa, tiedoistasi on silti turvallinen varmuuskopio. Voit myös hallita täysin sijaintia ja jakelua. Se on turvallista niin kauan kuin pidät sen suojattuna, jolloin voit hallita tallennettujen tietojen suojausta. Mikä parasta, liitetyn flash-aseman suuremman koon ansiosta voit lisätä matkapuhelimesi tallennustilaa loputtomasti lisäämällä satoja tai satoja gigatavuja, jos käytät useampaa kuin yhtä laitetta tai päätät kuluttaa paljon isoon.

Por Markus