how to fix windows 10 mouse lag 5113449 1 29a7886e8f6f4309ad2af6bbbb3b4041

Hiiren viive Windows 10:ssä voi olla erittäin ärsyttävää. Se voi hidastaa tuottavuuttasi tai johtaa virheisiin asiakirjoja luotaessa tai pelejä pelattaessa. On yleisiä skenaarioita, joissa tämä hiiren käyttäytyminen tulee havaittavaksi:

 • Pelien ja pelielementtien pelaaminen ei enää reagoi sujuvasti hiiren liikkeisiin.
 • Word-asiakirjan ja vierityspalkin selaaminen keskeytyy, vaikka vierität edelleen.
 • Kun pidät PowerPoint-esitystä, hiiren osoitin pysähtyy, vaikka liikutat hiirtä.
 • Sinun on napsautettava sovelluspainiketta tai verkkosivun linkkiä kaksi tai kolme kertaa, koska tietokone ei vastaa napsautuksiin.

Yleensä tietokoneen hidastuminen voi tapahtua, kun tietokoneellasi on käynnissä paljon asioita. Muista siis sulkea kaikki muut sovellukset ennen kuin testaat hiirtä tai kokeilet alla olevia vianetsintävinkkejä.

Windows 10:n hiiren viiveen syy

Hiiren viive on yksi yleisimmistä käyttäjien kohtaamista Windows 10 -ongelmista. Tämä johtuu siitä, että monet asiat voivat vaikuttaa ongelmaan. Mikä tahansa viimeaikainen ohjainpäivitys, väärin määritetyt hiiren asetukset tai huono langaton hiiren akku voi aiheuttaa tämän ongelman. Nopein tapa ratkaista tämä ongelma on aloittaa laitteistosta (hiirestä). Käy sitten läpi kaikki komponentit ja sovellukset, jotka toimivat yhdessä, jotta hiiri toimii kunnolla.

Kuinka korjata Windows 10 -hiiren viive

Tämä ongelma vaikuttaa kaikkiin Windows 10 -versioihin, mukaan lukien sekä 32-bittiset että 64-bittiset versiot.

 1. Ratkaise ensin hiiri. Jos kyseessä on langaton hiiri, vaihda paristot uusiin. Jos se on langallinen hiiri, irrota se tietokoneesta ja kytke se takaisin. Liitä toinen hiiri (jonka tiedät toimivan) ja jos se ei toimi, kokeile tietokoneesi toista porttia. Joskus pelkkä hiiren irrottaminen ja yhdistäminen käynnistää ohjaimen uudelleen ja saa hiiren toimimaan taas kunnolla.

 2. Puhdista langaton hiiri. Jos hiiren viive on ajoittaista tai näyttää tapahtuvan spurtkeina, se voi olla merkki roskista, jotka peittävät hiiren alla olevan infrapunatunnistimen. Jos vieritys hiiren kanssa viivästyy, tämä voi tarkoittaa, että vierityspyörässä on likaa. Hiiren puhdistaminen on yksi ensimmäisistä vianetsintävinkeistä, kun kyse on epätavallisesta hiiren vierityskäyttäytymisestä.

 3. Testaa samaa hiirtä toisessa tietokoneessa. Jos sinulla ei ole toista tietokonetta, voit aina yrittää käyttää sitä iPadin, PS4:n tai Xboxin kanssa. Jos hiiri toimii hyvin toisessa laitteessa, mutta näet hiiren viiveen Windows 10 -tietokoneellasi, tiedät, että ongelma on tietokoneessa, ei hiiressä.

 4. Kokeile liittää hiiri toiseen USB-porttiin. Kokeile mieluiten vaihtaa USB 2.0 -porttiin, jos olit kytkettynä tietokoneesi USB 3.0 -porttiin. Jos huomaat, että portti, johon liitit, ei toimi, sinun on suoritettava kyseisen USB-portin vianetsintä itse.

 5. Asenna uusin virallinen hiiren ohjain. Voit tehdä tämän kahdella tavalla. Avaa Laitehallinta, etsi hiiri ja anna Microsoftin etsiä verkosta uusin ohjainversio. Paras tapa on kuitenkin etsiä ja ladata hiiren ohjain valmistajan verkkosivustolta. Jos päivitit hiiren ohjaimen juuri ennen hiiren viiveongelman alkamista, on hyvä idea palauttaa hiiren ohjain ja testata, korjaako se ongelman. Joskus ohjainpäivitykset voivat aiheuttaa tällaisia ​​ongelmia uusimpien ohjainpäivitysten virheiden vuoksi.

 6. Tarkista hiiren nopeus- ja herkkyysasetukset. Joskus äskettäin julkaistu Windows Update voi palauttaa hiiren asetukset oletusasetuksiinsa. Jos olet tottunut mukautettuihin asetuksiisi, oletusasetukset voivat tuntua hiiren viiveeltä. Kaksi muuta asiaa, jotka voivat aiheuttaa virheellisiä hiiren osoittimen liikkeitä, ovat kosketuslevyn viive ja hiiren kiihdytys. Pikakorjaus tähän on poistaa hiiren kiihdytys käytöstä ja asettaa kosketuslevyn viive asetukseksi «Ei viivettä». Jos epäilet, että äskettäinen Windows-päivitys aiheuttaa hiiren viiveen, voit yrittää poistaa Windows-päivityksen asennuksen nähdäksesi, korjaako se ongelman.

 7. Jotkut käyttäjät ilmoittavat, että Cortana voi vaikuttaa hiiren viiveeseen. Cortanan poistaminen käytöstä on erinomainen vianetsintävaihe ongelman ratkaisemiseksi. Jos tämä toimii, sinun kannattaa ehkä käyttää hetki Cortanan vianmääritykseen, jotta pääset ongelman ytimeen.

 8. Jotkut käyttäjät ovat ilmoittaneet nähneensä teräväpiirtoäänilaitteensa aiheuttamia hiiren viiveongelmia. Äänikortin merkistä riippumatta yritä poistaa High Definition Audio Device käytöstä Laitehallinnassa. Muista käynnistää tietokoneesi uudelleen ennen kuin tarkistat, onko tämä muutos ratkaissut hiiriongelmasi. Huomaa, että tämän asetuksen poistaminen käytöstä voi poistaa teräväpiirtoäänilaitteen käytöstä. Jos tämä testi vahvistaa, että tämä on ongelma, voit yrittää päivittää äänilaitteen ohjaimen tai vaihtaa äänikortin kokonaan.

 9. Yritä poistaa Fast Startup käytöstä. Monet ihmiset käyttävät tätä Windows 10 -ominaisuutta parantaakseen Windows 10:n käynnistysaikaa. Sen tiedetään kuitenkin myös aiheuttavan virheellistä hiiren toimintaa, joten sen poistaminen käytöstä on hyvä vianetsintävaihe.

 10. Viimeinen asia, joka voi vaikuttaa hiiren toimintaan, on Windowsin virransäästötila. Windows saattaa yrittää poistaa USB-portin käytöstä virran säästämiseksi, jos käytät kannettavaa tietokonetta ja se on irrotettuna. Poista virransäästötila käytöstä nähdäksesi, korjaako se hiiren viiveongelman.

Por Markus