ps4isoverheating 1f78255c29f34ac48e89a34ee98dd657

PlayStation 4 -konsolista on kolme eri versiota, ja ne kaikki voivat ylikuumentua samoista syistä. Jos PS4 ylikuumenee, se johtuu yleensä ongelmista, kuten tuuletusaukoista, tukkeutuneista tuuletusaukoista tai tuulettimen toimimattomuudesta, mutta myös muutama muu ongelma on tarkistettava.

Mikä aiheuttaa PS4:n ylikuumenemisen?

Kun PS4 ylikuumenee, näet yleensä seuraavanlaisen viestin:

Nämä ohjeet kattavat kaikki PS4-laitteiston versiot, mukaan lukien alkuperäinen PlayStation 4, PS4 Slim ja PS4 Pro. On monia asioita, jotka voivat aiheuttaa PS4:n ylikuumenemisen, joista monet voit korjata itse kotona. PS4 voi ylikuumentua, jos tuuletusaukot ovat tukossa tai jos tuuletusaukkojen ja muiden esineiden välillä ei ole tarpeeksi tilaa. PS4:llä on myös taipumus ylikuumentua, jos siinä on paljon pölyä. Huoneesi lämpötila voi myös vaikuttaa, samoin kuin viallinen laitteisto tai laiteohjelmisto. Sony suosittelee PS4:n käyttöä vain ympäristöissä, joiden lämpötila on 41-95 astetta Fahrenheit-astetta, ja kapeampi alue 50-80 astetta on parempi. Jos huoneesi on yli 80 astetta kuumempi, se voi aiheuttaa PS4:n ylikuumenemisen.

Kuinka estää PS4:n ylikuumeneminen

Jos sinulla on ongelmia PS4:n ylikuumenemisen kanssa, seuraa tätä vianetsintämenettelyä jäähdyttääksesi asioita.

 1. Sammuta PS4 ja odota. Ennen kuin yrität mitään muuta, sammuta PS4 ja anna sen jäähtyä normaaliin lämpötilaan. Kytke se sitten takaisin päälle ja palaa toimintaan, joka aiheutti sen ylikuumenemisen. Jos se ei ylikuumene, voit käyttää konsolia turvallisesti tavalliseen tapaan.

 2. Varmista oikea sijoitus ilmavirtausta varten. PS4 tarvitsee tilaa työntääkseen kuumaa ilmaa ulos (eikä imeä samaa kuumaa ilmaa takaisin järjestelmään). Jos konsoli sijoitetaan pieneen, suljettuun tilaan, sillä on taipumus ylikuumentua. Se voi myös ylikuumentua, jos tuuletusaukot sijoitetaan liian lähelle kaapin seiniä, muuta elektroniikkaa tai muita esteitä. Yritä siirtää PS4 paikkaan, jossa se on selkeä kaikilta puolilta.

 3. Tarkista huoneesi lämpötila. Kuten aiemmin mainittiin, sinun tulee pidättäytyä pelaamasta PS4:ää, jos pelihuoneesi ympäristön lämpötila on yli 80 Fahrenheit-astetta. Jos ilma on tätä lämpimämpi, etkä voi tehdä mitään ilman lämpötilan alentamiseksi, siirrä konsoli viileämpään huoneeseen tai harkitse PS4-jäähdytystelineen käyttöä.

 4. Poista pöly PS4:n tuuletusaukoista. Käytä purkitettua ilmaa, paineilmaa, sähköistä pölynimuria tai vastaavaa laitetta pölyn puhdistamiseen varovasti PS4:n tuuletusaukoista. Vaihtoehtoisesti voit käyttää pölynimurin letkuliitintä pölyn imemiseen tuuletusaukoista. Näiden kahden tekniikan yhdistelmä toimii yleensä parhaiten. Kun olet poistanut mahdollisimman paljon pölyä, tarkista, kuumeneeko PS4 edelleen yli. Joissakin tapauksissa saatat joutua purkamaan PS4:n osiin poistaaksesi pölyn kokonaan. Jos PS4:lläsi on edelleen takuu, tarkista, korjaako tai vaihtaako Sony sen ilmaiseksi. Konsolin purkaminen itse voi mitätöidä takuun.

 5. Päivitä PS4 manuaalisesti. Joissakin tapauksissa vanha tai vaurioitunut laiteohjelmisto voi estää tuuletinta käynnistymästä, kun sen pitäisi. Voit sulkea tämän pois varmistamalla, että käytät PS4-järjestelmäohjelmiston uusinta versiota.

 6. Päivitä peliohjelmistosi. Jos PS4 ylikuumenee pelatessasi tiettyä peliä, peliohjelmisto itse voi olla syynä. Voit sulkea tämän pois tarkistamalla pelin päivitykset ja asentamalla ne, jos niitä on saatavilla.

  1. Valitse peli PS4:n päävalikosta.
  2. Valitse Tarkista päivitykset.
  3. Valitse Asenna päivitysjos on päivitys.
  4. Odota päivityksen asentamista ja yritä pelata peliä.

  Jos peli on aivan uusi tai se on juuri saanut suuren päivityksen, pelikoodissa voi olla virhe, joka saa yhden PS4-järjestelmistä käymään suurimmalla kapasiteetilla ja aiheuttaa järjestelmän ylikuumenemisen. Siinä tapauksessa sinun on odotettava, että julkaisija toimittaa korjauksen ja päivittää pelisi, kun se tapahtuu.

Entä jos PS4 ylikuumenee edelleen?

Jos konsolissasi on edelleen ylikuumenemisongelma kaikkien näiden vaiheiden suorittamisen jälkeen, sinulla on todennäköisesti laitteisto-ongelma, jota et voi korjata kotona ilman erityisiä taitoja ja työkaluja. Siinä tapauksessa on parasta jättää tämän ongelman jatkokäsittely ammattilaisille. Itse tuulettimesi voi olla tarpeen korjata tai vaihtaa, tai laitteistossasi voi olla jokin muu ongelma. Joissakin tapauksissa jäähdytyslevyn poistaminen ja lämpötahnan vaihtaminen voi myös auttaa. Voit yrittää vaihtaa nämä osat itse, mutta se voi olla rahan haaskausta, jos vaihdat väärät osat, tai mitätöidä takuusi, jos sinulla on vielä sellainen. Jos tarvitset lisäapua tähän ongelmaan, ota yhteyttä Sonyn asiakaspalveluun.

FAQ

 • Kuinka korjaan stick driftin PS4:llä?

  Korjaa PS4-ohjaimen ajautuminen kokeilemalla soft resetiä ja sitten hard resetiä tarvittaessa. Jos tämä ei auta, puhdista PS4-ohjain huolellisesti. Jos ongelmat jatkuvat, saatat joutua vaihtamaan analogiset PS4-tikut tai pyytämään apua Sonylta.

 • Kuinka korjaan vioittuneet tiedot PS4:llä?

  Yritä poistaa ongelman kohteena oleva peli ja asentaa se uudelleen korjataksesi vioittuneet tiedot sisältävä PS4. Käy myös ilmoituksia > Vaihtoehdot > Lataukset ja poista vioittunut tiedosto. Sinun tulisi myös yrittää puhdistaa pelilevy, päivittää PS4-ohjelmisto tai pyytää Sonylta apua.

 • Kuinka korjaan PS4:n HDMI-portin?

  Liitä PS4 HDMI-portti varmistamalla ensin, että kaapeli on samassa tasossa konsolin takaosan kanssa. Jos jokin osa on näkyvissä, se voi vaikuttaa liitäntään. Varmista myös, ettei HDTV:ssä ole ongelmia, ja päivitä laiteohjelmisto. Muita vianmääritysvaiheita ovat käynnistäminen vikasietotilassa ja järjestelmäohjelmiston päivittäminen.

Por Markus