GettyImages 1194812641 8e52fb05ab7443e9b091958d07c96f77

Tässä artikkelissa kerrotaan, mikä saattaa aiheuttaa ongelman ja miten se korjataan, riippumatta siitä, eikö vasen tai oikea AirPod toimi. Tämän artikkelin vinkit koskevat kaikkia AirPods-malleja, mukaan lukien AirPods 1 ja 2, AirPods Pro ja AirPods Max. Jos sinulla on ongelmia molemmat AirPods, saatat tarkastella hyvin erilaisia ​​​​ongelmia. Opi korjaamaan molemmat AirPodit, kun ne eivät toimi.

Miksi AirPodini toistaa vain toisessa korvassa?

Jos pelaat AirPodia vain toisessa korvassa, jokin on vialla. Syyt voivat vaihdella melko yksinkertaisista (akun alhainen tai likaiset AirPodit) varsin monimutkaisiin (verkko- tai ääniasetusongelmat). Koska tälle AirPods-ongelmalle ei ole yhtä syytä, ei myöskään ole yhtä ratkaisua. Suosittelemme, että suoritat vianetsintävaiheet, kunnes AirPod alkaa taas toimia.

Kuinka korjaan AirPod-laitteeni, jos vain yksi toimii?

Mahdolliset ratkaisut on lueteltu alla yksinkertaisimmasta monimutkaisimpiin, joten kokeile niitä tässä järjestyksessä:

 1. Tarkista akku. Yksinkertaisin ja todennäköisin selitys AirPodin toimimattomuudelle on, että akku on tyhjä. AirPodit voivat tyhjentää akkuja eri nopeudella, joten vaikka olisit ladannut AirPodit samaan aikaan, niistä saattaa loppua virta aluksi. Tarkista AirPod-laitteiden akun kesto tai katso akkuwidgettiäsi ja lataa tarvittaessa.

 2. Puhdista AirPods. Et ehkä kuule ääntä yhdessä AirPodissa, koska siinä on hankaa, joka estää ääntä pääsemästä ulos. Se voi olla nukkaa tai pölyä tai jopa korvavahaa. Tarkista AirPodit ja puhdista AirPodit, jos kaiuttimet näyttävät olevan tukossa.

 3. Kytke Bluetooth päälle ja pois. AirPod-laitteiden ongelma saattaa olla se, että ääntä ei lähetetä laitteestasi kuulokkeihisi oikein. Yritä siinä tapauksessa määrittää Bluetooth uudelleen. Siirry iPhonessa, iPod touchissa tai iPadissa kohtaan asetukset > Bluetooth > siirrä Bluetooth siirrä liukusäädin pois päältä/valkoiseksi, odota muutama sekunti ja siirrä se sitten takaisin päälle/vihreäksi.

 4. Käynnistä laite uudelleen. Uudelleenkäynnistys ei todennäköisesti korjaa ongelmaa, mutta se on nopeaa ja helppoa, joten sitä kannattaa kokeilla. Laitteen uudelleenkäynnistys tyhjentää aktiivisen muistin ja ratkaisee usein väliaikaiset ongelmat. Yritä käynnistää iPhone tai iPad uudelleen.

 5. Pura AirPod-laitteiden pariliitos ja yhdistä ne uudelleen. Etkö vieläkään kuule ääntä yhdessä AirPodissa? On aika nollata AirPods. Voit tehdä tämän iPhonessa, iPod touchissa tai iPadissa siirtymällä kohtaan asetukset > Bluetooth > napauta i AirPod-laitteiden vieressä > Unohda tämä laite > Unohtunut laite. Tämä poistaa AirPodit laitteestasi. Aseta sitten AirPodit koteloonsa, pidä kotelossa olevaa painiketta painettuna ja seuraa näytön asennusohjeita.

 6. Hard reset AirPods. Jos mikään ei ole toistaiseksi toiminut, yritä nollata AirPods. Noudata samoja vaiheita AirPod-laitteiden parin purkamiseksi ja yhdistämiseksi uudelleen edellisessä osiossa. Kun pidät AirPods-kotelon painiketta painettuna, pidä sitä painettuna noin 15 sekunnin ajan, kunnes valo vilkkuu oranssina ja sitten valkoisena. Vapauta sitten ja seuraa näytön ohjeita. Jos sekään ei auta, yritä uudelleen, mutta pidä kotelon painiketta painettuna paljon pidempään: noin 40-60 sekuntia. Anna valon käydä läpi keltainen kuin valkoinen -sykli viisi kertaa ja jatka sitten.

 7. Palauta verkkoasetukset. Laitteessasi on asetukset, jotka määrittävät, miten se muodostaa yhteyden eri verkkoihin, mukaan lukien Bluetooth-laitteet. Jos näissä asetuksissa on ongelma, se voi olla syyllinen. Asetusten nollaaminen voi auttaa, mutta sinun on paritettava Bluetooth-laitteet uudelleen, annettava Wi-Fi-salasanat jne. Voit nollata verkkoasetukset siirtymällä asetukset > Kenraali > Nollaa > Palauta verkkoasetukset.

 8. Tarkista stereotasapaino. iOS-laitteiden esteettömyysasetuksissa on piilotettu asetus, jonka avulla voit hallita äänen tasapainoa vasemman ja oikean AirPodin välillä. Ongelmasi voi olla, että tämä asetus on epätasapainossa ja lähettää kaiken äänen vain yhteen AirPodiin. Voit korjata tämän siirtymällä osoitteeseen asetukset > Esteettömyys > Audiovisuaalinen > löytää Saldo liukusäädintä ja siirrä se keskelle.

 9. Päivitä käyttöjärjestelmä. Jokainen uusi iOS- ja iPadOS-versio tuo mukanaan monia uusia ominaisuuksia ja tärkeitä virheenkorjauksia. Vaikka tämä ei todennäköisesti korjaa ongelmaa, on mahdollista, että ongelmasi ratkaistaan ​​laitteesi käyttöjärjestelmän uusimmassa versiossa. Koska päivitykset ovat ilmaisia, melko nopeita ja niillä on monia etuja, kannattaa ladata ja asentaa uusia iOS-päivityksiä.

 10. Pyydä apua Applelta. Juuri nyt on aika saada apua asiantuntijoilta: Applelta. Ota yhteyttä Applen tukeen tai varaa aika Apple Storen Genius Bariin.

FAQ

 • Kuinka korjaan AirPodin, joka ei toimi Android-puhelimeni kanssa?

  Jos olet yhdistänyt AirPodit Android-puhelimeen, vianetsintävaiheet ovat samanlaisia ​​kuin iOS:n vaiheet muutamalla säädöllä. Tarkista akun lataus sovelluksella, kuten AirBatterylla Google Play Kaupasta. Voit myös sulkea pois laiteohjelmistoon liittyvät ongelmat yhdistämällä AirPodit iPhoneen varmistaaksesi, että ne saavat uusimmat päivitykset.

 • Miksi vasen AirPodini ei toimi, kun puhun puhelimellani?

  Jos mikrofoni ei toimi vasemman AirPodin kanssa, tarkista AirPods-mikrofoniasetukset. ehkä laitat mikrofonin oikeaan kuulokkeeseen. Mene asetukset > Bluetooth > Mikrofoni ja valita automaattisesti, Jätä aina AirPodtai Aina hyvä AirPod.

Por Markus