american beverage coffee colleagues cup desk 1526163 pxhere.com 0a59f3f6d57b41eda0763632089987fc scaled

Mitä tietää

 • Varmista, että asemasi on varmuuskopioitu ja hyvässä toimintakunnossa, sulje kaikki avoimet ohjelmat ja liitä tietokoneesi.
 • Mene Ohjauspaneeli > Järjestelmä ja turvallisuus > Ylläpidon työkalut > Eheytä ja optimoi levyt.
 • Valitse Analysoidaja valitse sitten kiintolevy, jossa on teksti Optimointia tarvitaan ja valitse Optimoida tai Eheytä levy.

Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka Windows-tietokoneesi eheytetään. Ohjeet koskevat Windows 10, 8 ja 7.

Valmistele tietokoneesi eheyttämistä varten

Ennen kuin eheyttää tietokoneesi, sinun on suoritettava useita vaiheita. Lue tämä toimenpide kokonaisuudessaan ennen eheyttäjän käyttöä.

 1. Varmista, että työsi on varmuuskopioitu online-varmuuskopiointipalveluun, toiselle paikalliselle kiintolevylle, ulkoiselle kiintolevylle, flash-asemalle tai CD- tai DVD-levylle.

 2. Varmista, että kiintolevy on kunnossa. Käytä CHKDSK:ta aseman skannaamiseen ja korjaamiseen.

 3. Sulje kaikki tällä hetkellä avoinna olevat ohjelmat, mukaan lukien virustarkistusohjelmat ja muut ohjelmat, joissa on kuvakkeet ilmaisinalueella (tehtäväpalkin oikealla puolella).

 4. Varmista, että tietokoneessasi on jatkuva virtalähde.

  Jos tietokoneesi sammutetaan eheyttämisen aikana, kiintolevy saattaa kaatua tai käyttöjärjestelmä voi vaurioitua tai molemmat. Jos sinulla on säännöllisesti virtaongelmia tai muita häiriöitä, käytä vain eheyttäjää, jossa on vara-akku.

Avaa eheytys

Windowsin eheytys on käytettävissä Ohjauspaneelin kautta kaikissa Windows-versioissa. Menettely sinne on kuitenkin hieman erilainen riippuen käyttämästäsi Windows-versiosta.

 1. Avaa Ohjauspaneeli. Voit myös painaa VOITTAA+R ja mene sisään tarkistaa in Juosta valintaikkuna.

 2. Valitse Järjestelmä ja turvallisuus. jos Näytä näyttää kuvakkeita, valitse Ylläpidon työkalut > Eheytä ja optimoi levyt.

  Järjestelmän ja suojauksen valitseminen Windows 10:ssä.

 3. alla Ylläpidon työkalutvalitse Eheytä ja optimoi asemasi. Valitse Windows 7:ssä Eheytä kiintolevysi.

  Valitse Eheytä ja optimoi asemasi Windows 10:ssä.

Nopeampi tapa päästä Levyn eheytys -apuohjelmaan on avata dfrgui -komento Windows 10:ssä Suorita-valintaikkunasta.

Analysoi kiintolevy

Analysoi levy ensin ennen eheyttämisen aloittamista. Tämä vaihe tarkistaa aseman fragmenttien varalta ja raportoi, kuinka pirstoutunut asema todella on, minkä jälkeen voit eheyttää tai ohittaa kiintolevyn etkä suorittaa eheytymistä.

 1. Valita Analysoida (Windows 10, 8 ja XP) tai Analysoi levy (Windows 7) tarkistaaksesi, onko kaikilla liitettyillä kiintolevyillä fragmentteja.

  Valitse Analysoi Windows 10 Defragmentissa.

 2. alla Tila, huomioi kunkin levyn vieressä näkyvä pirstoutuneisuustaso. Jos pirstoutuneisuus näyttää korkealta (yli 20 prosenttia) tai jos Nykyinen tila näyttää Optimointia tarvitaan, siirry seuraavaan vaiheeseen eheyttämään levy. Muuten voit luultavasti ohittaa eheyttämisen. Windows Vista ei sisällä vaihtoehtoa kiintolevyn analysointiin.

  Nykyinen tila Driven optimoinnissa Windows 10:ssä.

Eheytä kiintolevy

Jos päätät eheyttää kiintolevyn, se on vain napsautuksen päässä. Levyn eheytyspainiketta kutsutaan kuitenkin hieman eri tavalla joissakin Windows-versioissa.

 1. alla Motiivivalitse näkyviin tuleva kiintolevy: Optimointia tarvitaan alla Nykyinen tila.

  Valitse optimoitava asema Windows 10:ssä.

 2. Valitse Optimoida. Valitse Windows 7:ssä Eheytä levy.

  Aloita kiintolevyn eheytys valitsemalla Optimoi.

Kiintolevyn eheyttäminen voi kestää muutamasta minuutista useisiin tunteihin. Kiintolevyn eheyttämiseen kuluva aika riippuu apuohjelman tunnistamien tiedostoosien määrästä, kiintolevyn koosta ja tietokoneen nopeudesta. Olemme havainneet, että on parasta aloittaa eheyttäminen ja sitten mennä nukkumaan. Hyvällä tuurilla se on valmis, kun heräät aamulla.

Tarvitseeko sinun eheyttää tietokoneesi?

Kiintolevylle tallennetut tiedostot pirstoutuvat ajan myötä, mikä tarkoittaa, että tiedostojen osat tallennetaan levyn eri osiin eikä vierekkäin. Kun näin tapahtuu, voi kestää kauemmin, ennen kuin käyttöjärjestelmä avaa tiedoston. Eheytys voi ratkaista tämän. Vaikka on olemassa monia ilmaisia ​​kolmannen osapuolen eheyttäjiä, voit käyttää Windowsin levyn eheytysohjelmaa lataamatta mitään, koska se on sisäänrakennettu käyttöjärjestelmään. Windowsin eheytystyökalu toimii automaattisesti kerran viikossa Windows 10:ssä, Windows 8:ssa ja Windows 7:ssä, joten sinun ei todennäköisesti tarvitse eheyttää itseäsi. Suorita ensin analysaattori ja jos se on alle 10 prosenttia pirstoutunut, asemaa ei tarvitse eheyttää. Jos haluat eheyttää itse, avaa ohjelma milloin tahansa ja suorita manuaalinen eheytys. Pääset sinne hakemalla Windowsin kautta tai selaamalla hallintatyökaluja Ohjauspaneelin kautta. Eheyttäminen ei ole välttämätöntä solid-state-kiintolevyillä, koska niissä ei ole pyöriviä osia. Koska kiintolevyn ei tarvitse pyöriä löytääkseen tiedoston kaikkia osia, tiedoston löytämisen ja sen avaamiseen kuluvan ajan välillä ei ole viivettä.

Varmuuskopioiva tietokone

Por Markus