browser 773218 1920 5b7f45f8c9e77c00574c6125

Mitä tietää

 • tuoda markkinoille Safari. Jos et näe välilehtipalkkia, siirry kohtaan Näkemys valikko ja valitse Näytä välilehtipalkki.
 • Siirry suosikkisivustolle. Napsauta hiiren kakkospainikkeella tai Control + napsauta Tab-näppäin. Valitse Kiinnitä välilehti.
 • Voit poistaa kiinnitetyn verkkosivuston painamalla Ctrl+osoita pin ja valitse Irrota välilehti > Sulje välilehti.

Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka verkkosivustoja kiinnitetään Safarissa ja macOS:ssä ja kuinka kiinnitetty verkkosivusto poistetaan välilehtipalkista. Nämä tiedot koskevat macOS 10.11:tä ja Safari 9:ää ja uudempaa.

Kiinnitä verkkosivusto Safariin

OS X El Capitan on ottanut käyttöön useita Safari-parannuksia, kuten mahdollisuuden kiinnittää suosikkisivustosi. Tämä sijoittaa sivuston kuvakkeen välilehtipalkin vasempaan yläkulmaan, jotta voit käyttää sitä yhdellä napsautuksella. Safariin kiinnittämäsi verkkosivustot ovat käytössä; sivu päivittyy jatkuvasti taustalla. Sivustojen kiinnitys toimii vain välilehtipalkissa. Tee se näkyväksi ja kiinnitä siihen verkkosivusto seuraavasti:

 1. Käynnistä Safari.

 2. Jos et näe välilehtipalkkia, siirry kohtaan Näkemys valikko ja valitse Näytä välilehtipalkki.

 3. Siirry yhdelle suosikkisivustoistasi.

 4. Napsauta hiiren kakkospainikkeella tai Control-osoita välilehtipalkkia ja valitse Kiinnitä välilehti näkyviin tulevasta ponnahdusvalikosta.

  Safarin välilehden asetusvalikko, jossa Pin Tab on korostettuna

  Voit myös kiinnittää verkkosivuston vetämällä välilehden välilehtipalkin vasempaan reunaan ja pudottamalla sen paikoilleen.

 5. Safari lisää nykyisen verkkosivuston välilehtipalkin vasemmassa reunassa olevaan kiinnitettyyn luetteloon. Jos sivustolla on kuvake, tämä kuvake näkyy välilehdellä.

  Kiinnitetty välilehti Safarissa

 6. Voit palata kiinnitetylle sivustolle milloin tahansa napsauttamalla kiinnityskuvaketta.

Kuinka poistaa kiinnitetyt verkkosivustot Safarista

Näin voit poistaa kiinnitetyn verkkosivuston välilehtipalkista.

 1. Ohjausnapsautus sen sivuston PIN-koodi, jonka haluat poistaa.

 2. Valitse Irrota välilehti vaihtoehto ponnahdusvalikosta.

  Asetukset-valikko nastalle Safarissa, jossa Unpin Tab on korostettuna

  Voit myös vetää kiinnitetyn välilehden välilehtipalkin oikealle puolelle tai kohtaan Ikkuna > Irrota välilehti.

 3. Poista välilehti ja sulje sivu napsauttamalla Sulje välilehti.

Kiinnitettyjen verkkosivustojen perusasiat pidemmälle

Kiinnitetyt välilehdet ovat osa Safaria eivätkä nykyistä ikkunaa. Kun avaat lisää Safari-ikkunoita, jokaisessa on sama ryhmä kiinnitettyjä sivustoja valmiina avaamista varten. Pin-merkit ovat erittäin hyödyllisiä, jos vierailet useilla verkkosivustoilla, joiden sisältö muuttuu jatkuvasti. Hyödyllisiä sovelluksia kiinnitetyille välilehdille ovat verkkopohjaiset sähköpostipalvelut ja sosiaalisen median sivustot, kuten Facebook, Twitter ja Pinterest.

Por Markus